1.7.2012

Hieno reissu Kuopion Agirotuun, Caro 8-wee ja kaikkea muuta kivaa

Perjantaina (29.6.) käytin Vanin heti aamusta eläinlääkärissä. Kokeilemme nyt kuukauden antibioottikuuria, tarkoituksena siis katsoa, rauhoittaisivatko ne kynsien tilannetta. Vania vähän hirrrvitti ja jännitti, kun joutui olemaan hoitopöydällä ja parikin eri ihmistä katseli kynsiä. Sitä tuppaa jännittämään tuollaiset tilanteet. Tässä vielä hoitokertomus:

"Muutama kynsi eri jaloissa huonolaatuinen, rosoinen, käyristyvä. Kynsi/kynsivallivallitulehdukseen (SLO?) antibiootti kuukaudeksi, kontrolli ennen lääkkeen loppumista, mahdollisesti joudutaan jatkamaan pidempäänkin. Rasvahapot käytössä + biotiini. Diagnoosin saaminen vaatisi kynnen amputaatiota koepalaksi patologille."

Aion nyt rauhakseltaan katsoa sen, mihin tämä tilanne menee. Kynnet eivät kuitenkaan tunnu vaivaavan Vania ja se on ollut jotenkin älyttömän hyväntuulinen viime aikoina :) Piirrän joko kynsilakalla tai tussilla kynsivallin viereen viivan ja katson, kasvavatko kynnet yhtään antibioottikuurin aikana. Agilityä aion myös treenata, siinä samalla näen, kestävätkö kynnet tätä meidän normaalia arkea.

Töiden jälkeen pakkasin tavarat ja koirat jälleen Passatin kyytiin ja lähdin kohti Leppävirtaa. Perillä olin kahdeksan jälkeen illalla, tytöt saivat juosta pihalla, kävin rantasaunassa kylpemässä ja sitten pitikin jo ruveta houkuttelemaan unta. Kello soi lauantaiaamuna klo 05.15 (hullun hommaa vapaapäivinä :D ) ja jo heti vartin yli seiskan olin koirien kanssa Kuopion Sorsasalossa, missä järjestettiin Agirotu 2012. Marika oli pystyttänyt teltan jo edellisiltana ja sain auton lähelle telttapaikkaa, joten puoli kasilta olivat häkit teltan sisällä, ilmoittautuminen tehty ja lähdimme lämmittelylenkille.

Caro oli medien ensimmäisessä rataantutustumisryhmässä klo 8.30. Kyseessä siis oli Finnish open -karsintarata. Kari Jalosen rata oli profiililtaan virtaava, ainoa kohta, mikä enemmän mietitytti oli keppien jälkeen ollut pituus, josta koira piti kääntää täydestä vauhdista noin 90 asteen kulmassa hypylle. Pikkaisen tuo kohta tökkäsi, mutta sain tehtyä pituuden jälkeen valssin ja selvisimme siitä kohdasta hyvin. Muutenkin Caro kulki hyvin, kontaktit olivat kyllä aika hilkulla, varsinkin keinu, mutta tulokseksi 0 (-4,67) ja 15. sija. Yhteensä 25 koirakkoa pääsi karsintaradalta Finnish open -finaaliin ja me olimme yksi niistä!!! Vähän mahtava fiilis oli, kun tajusi että yksi meidän tämän vuoden tavoitteista on saavutettu! Tosin jouduimme odottelemaan 1,5 tuntia tuloksia ja kyllä siinä meinasi ruveta tuskastuttamaan :D Tuossa välissä kävimme Marikan ja koirien kanssa rymyämässä metsässä ja uittamassa koiria. Lisäksi ostin kännykkäpussin, jota koristaa pinkki, paimentava bordercollie sekä kolme Hurtan talutushihnaa (5 egeä kappale!) ja ruutunauhat (pakko kai sitä tokoakin on tehdä :D ). Shoppailureissun jälkeen viralliset tulokset tulivat vihdoinkin ja sitten alkoikin finaaliradan odottaminen (ja jännittäminen, kyllä meinasi puntti vähän tutista). Aikataulut olivat ihan hirveän paljon myöhässä ja siihen ei auttanut se, että minien jälkeen tuomari vaihtui ja rata rakennettiin uusiksi.

Noin 1,5 tuntia aikataulusta myöhässä pääsimme tutustumaan finaalirataan. Tuomarina toimi Ronald Mouwen, joka oli kyllä suunnitellut tosi kivan radan, ihanneaika oli aika tiukan oloinen, mutta radan profiili oli onneksi nopea. Rata alkoi tosi kivasti, vähän ehkä oli Caro tahmean oloinen, siihen vaikuttaa pitkä odottelu ja lämmin sää. Mutta sitten, mie mokasin! A:n jälkeen oli kaksi hyppyä vierekkäin eri linjassa ja toisella hypyllä piti tehdä ihan normaali päällejuoksu. Rytmitin vedon huonosti ja Caro tuli esteen ohi, yritin korjata ja niinhän se sujahti saman hypyn väärään suuntaan, eli HYL. Jatkoin matkaa ja hyvällä vauhdilla etenimme, kontaktitkin toimivat paremmin kuin karsintaradalla. Pakko on tosiaan tunnustaa, että tuo oma moka harmitti ihan hirveästi. Yleensä Caro lukee hyvin nuo päällejuoksut, mutta nyt liikuin liikaa eteenpäin ja jätin painamatta yläkropalla koiraa hypylle. Onneksi medien voitto meni omalle seuralle, paljon onnea vielä Kirsille ja Carlokselle tätä kautta!!! Kävimme jäähdyttelylenkin ja sitten jäin vielä katsomaan maksien finaaliradan. Lee Gibson oli suunnitellut radan, johon mahtui ansaesteitä ja joka testasi osaamista erityisesti kontakteilla. Paljon tuli A:lta ja puomiltakin kontaktivirheitä, kaiken kaikkiaan jännittävä finaali ja yleisö jaksoi eläytyä mukana :) Finaaliradan jälkeen pakkasin koirat autoon (sopivasti juuri, kun sade alkoi) ja piipahdin hakemassa porukoille kattohuopaa. Sen jälkeen ajelin takaisin Kuopion keskustan tuntumaan mäkkärille, missä vietin Suskun kanssa pitkän tovin syöden ja turisten. Porukoiden luona olin kahdeksan aikaan illalla ja rantasaunalla kylpemisen jälkeen ei tarttenut taaskaan unta houkutella... Rankkaa, mutta kivaa!!!

Tämä päivä menikin sitten pihalla ollessa. Oli ihanan lämmintä, tytöt riekkuivat keppien kanssa ja uivat. Caro täytti tänään 8-vuotta ja sai makkaraa synttäriensä johdosta :D Hirmuisen nopeasti on aika mennyt ketun kanssa, tähän kahdeksaan vuoteen on mahtunut paljon niin hyviä asioita kuin niitä huonompiakin. Caro on fyysisesti tosi hyvässä kunnossa ja on tuo henkinenkin puoli vahvistunut, vaikka eihän se paukkuja tai ukkosta kestä vieläkään. Caro on minun luottopeli, toivottavasti saisimme kulkea vielä pitkään yhdessä tätä tietä. Onnea rakkaalle Carolle! 

Tein tänään myös jokaisen kanssa keppejä, Sintin vauhti on kasvanut kepeillä ja hakee kivasti aloitusta, kesti hyvin myös vedätyksen kepeillä (molemmilla puolilla). Vani teki ihan älyttömän hyviä keppejä, on se vaan niin mahdoton peli tuossa agissa, että harmittaa ihan helv******, jos ei päästä enää kisaamaan noiden kynsien takia. Carollakin oli hyvä vauhti kepeillä. Testasin myös uuden ruutunauhan, Caro haki hyvin ruutua, pitää vielä vahvistaa paikkaa keskemmäksi. Myös Sintti ja Vani tekivät ruudun alkeita, Sintti oli pätevä, Vanilla taas oli keppi mielessä ja meinasi mennä tuijotteluksi :D Pikkaisen ärsytti lähteä takaisin Lappeenrantaan, mutta ehkäpä tässä jaksaa vielä pari päivää töitä. Illalla vielä siivoilin ja ilta venyi lähemmäksi puolta yötä, tule jo loma niin ehtisin vähän nukkua! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti