13.10.2011

Vani Patricia Hirnin hoidettavana

Vanille oli tänään aika eläinfysioterapeutti Patricia Hirnille, joka työskentelee Kouvolan eläinlääkäriasemalla. 


Kävimme kuusi viikkoa sitten ensimmäisen kerran Patrician luona. Syy käyntiin oli se, että Vani on liikkunut omasta mielestäni jo pitempään jäykästi ja ollut muutenkin vaisu. Halusin saada toisen fysioterapeutin näkemystä Vanin jäykkyydestä ja jumeista, joita on toistuvasti fyssarin käsittelyssä ollut. Tuo ensimmäinen käynti (26.8.2011) Patrician luona oli erittäin antoisa (jos noin nyt voi sanoa). Patricia katsoi Vanin liikkeet ensimmäiseksi, eikä kysynyt yhtään siitä, miksi olimme tulleet hänen hoidettavakseen. Sen jälkeen siirryimme sisälle ja Patricia kysyi siitä, minkälaisia vaivoja Vanilla on ollut. Luettelin kaikki epämääräiset oireet. Kun kerroin Vanin iän, Patricia oli aika lailla järkyttynyt. Hänen mukaansa Vani liikkui kuin kymmenvuotias koira, jäykästi ja etupäästä jopa epäpuhtaasti. Käsittelyssä ilmeni se, että Vanin lantio on vinossa ja siitä aiheutuvat kaikki nuo oireet. Vanin etupää on kuulemma hurjan näköinen, sillähän on aika löysän oloiset ranteet ja sen vuoksi Vani tukeutuu esimerkiksi seistessään kyynäriin. Patricia sai Vanin lantion suoraksi, ja meille annettiin jumppaohjeet (tehtävä joka toinen päivä) seuraavaksi kuudeksi viikoksi. Toisen jumppaliikkeen tarkoituksena on vahvistaa sitä ajatusta, että se lantio on suora. Toinen jumppaohje tuli tuon etupään vahvistamiseen.


Tänään menimme siis uusintakäsittelyyn. Jumppaamista olemme tehneet säännöllisesti, ja Vanin olemus on muuttunut tässä kuuden viikon aikana huimasti. Se on ollut lenkeillä huomattavasti letkeämpi, rennompi ja ennen kaikki ILOINEN :) Näytimme Patricialle jälleen liikkeet, jonka jälkeen kerroin Vanin muuttuneesta olemuksesta. Patricin mukaan Vanin liikkeet ovat parantuneet huimasti ja lantio oli edelleen suora, JEI! Hän myös sanoi, että jumppa on selkeästi vaikuttanut eikä mitään jumeja ollut Vanin kropassa, taisi mennä käsittely ihan hemmotteluhoidon puolelle kun niin tyytyväisen oloinen Vani oli. Jatkamme jumppaamista edelleen ja seuraava aika Patricialle on juuri ennen joulua. Oli niin hyvä mieli siitä, että jumppaaminen on auttanut Vania, onneksi pääsimme asiantuntevan ihmisen hoidettavaksi!


Ilalla oli Vanin treeniryhmän siivousvuoro hallilla, joten kiiruhdin töiden jälkeen nopeasti kodin kautta hallille. Siivoamisen jälkeen kävimme lämmittelylenkillä ja sitten rakensimme treeniradan. Vanin kanssa en treenannut Patrician käsittelyn takia, teimme pikaisesti pelkästään lähdössä pysymistä ja se onnistui oikein hyvin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti