30.12.2016

Uutta vuotta kohden

Näin sitä mennään vuoden 2016 toiseksi viimeistä päivää. Kovin on ollut jälleen hiljaista blogin kirjoittamisen suhteen, mutta se ei tarkoita etteikö mitään olisi tehty vuoden aikana ;) Meillä on ollut rally-tokon täyteinen vuosi ja olen todella onnellinen ja etuoikeutettu siitä, että sain kisata tänä vuonna kaikkien kolmen kanssa ja oppia uusia asioita rally-tokossa. Täytyy myöntää, että treenaaminen tai kisaaminen ei ole se tärkein asia vaan yhdessä rennolla otteella tekeminen.

Tässä vielä meidän tämän vuoden joulukortti, hiukan tulee myöhässä mutta haitanneeko tuo mittään ;)


Mukavaa vuodenvaihdetta kaikille ja onnea vuoteen 2017!

***

Caron kanssa kisattiin rally-tokossa kolme kertaa virallisessa kokeessa ja kaikista niistä tulivat hyväksytyt tulokset todella hienoilla pisteillä:

12.3.2016 Jyväskylä, 93/100 p., ALO HYV (video: https://youtu.be/oxUjqhKoYsk)
11.6.2016 Jyväskylä 100/100 p., 1. sija, ALO HYV (video: https://youtu.be/_U7RiuKtJkk)
17.9.2016 Jyväskylä 100/100 p., jaettu 1. sija, ALO HYV, RTK1

Caron nimen eteen voi siis laittaa nyt myös RTK1-tunnuksen, supermummeli! 

Caro on voinut hyvin ja humpsuttanut menemään omalla tyylillään. Sisällä nauttii nukkumisesta ja kerjää ruokaa aina kuin mahdollista. Hieman menoa tosin varjostaa se, että käytin Caron vanhuustarkastuksessa ja ke 28.12. otetuissa verinäytteissä AFOS-arvo oli korkea (myös punasoluarvot melko korkeat). Periaatteessa Cushingin tauti (lisämunuaisen kuorikerroksen liikatoiminta, elimistö tuottaa liikaa kortisolia) on mahdollinen. Carolla juominen on ehkä hiukan lisääntynyt ja ruokahalu on suuri, mutta muita selkeitä oireita ei ole ja Caro on ikäisekseen todella hyvässä kunnossa. Otamme seuraavaksi Carolta pissanäytteen, josta näkee virtsan kortisoli-kreatiniinin suhteen ja sen tuloksen myötä tutkitaan tarkemmin, mikäli on tarve. Katsellaan siis, mitä pissanäytteestä selviää. Tärkeintä on, että mummeli voi tällä hetkellä oikein hyvin ja jos jotain löytyy niin voidaan reagoida siihen nopeasti.

***

Vaninkin kanssa uskaltauduin tänä vuonna todella pitkän ajan jälkeen kisakehiin ja huomata, että se oli paljon rennompi rally-tokokokeissa kuin aikanaan tokokokeissa. Pikkaisen Vania meinaa kyllä jännittää kokeissa ja pistemenetyksiä tulee, kun se menee aavistuksen "koomailun" puolelle. Mutta on ollut ilo huomata, että Vani tekee hommia häntä ylhäällä eikä paineistu liiaksi. Avoimen luokan korkkauksesta en vielä ole ihan varma, katsotaan, miltä treenit alkavat näyttää :) Vanikin sai RTK1:n suoralla tulosputkella ja oikein hienoilla pisteillä:

11.6.2016 Jyväskylä 93/100 p., ALO HYV (video: https://youtu.be/TnoXzmLn4tQ)
3.7.2016 Laukaa 95/100 p., ALO HYV
17.9.2016 Jyväskylä 95/100 p., ALO HYV, RTK1 (video: https://youtu.be/rv0pkAKLKy8)

Vanikin kävi viime viikolla vanhuustarkastuksessa ja kaiken kaikkiaan oli ikäisekseen hyvässä kunnossa. Yhtä jalassa olevaa pattia, ilmeisesti rasvapatti, seuraillaan ja otetaan siitä ohutneulanäyte mikäli lähtee kasvamaan. Verinäytteissä ei mitään hälyttävää ollut, valkosoluarvot olivat hiukan matalalla mutta joillekin koirille se voi kuulemma olla tyypillistä ja kun muita oireita ei ole (ja kaikki muut arvot ok) niin ei tarvitse olla huolissaan. 

***

Sintti kävi Caron ja Vanin ohella myös eläinlääkärissä, ja otin sille nyt Cartophen-pistossarjan. Sen verran liukasta on ulkona ja sille jalalle, jossa Sintillä on vanha lonkan nivelside- ja rustovaurio on hyvä saada "tukea" Cartophenistä. Ensimmäisen pistoksen Sintti sai 21.12. ja toisen 28.12., vielä kaksi tulee viikon välein eli 4.1. ja 11.1. Tämän puolesta Sintti on alkuvuoden kisatauolla ja yritämme treenailla sekä rally-tokoa että tokoa. Marraskuun jälkeen emme ole päässeet treenailemaan, kun ensin oltiin reissussa Thaimaassa ja sen jälkeen alkoi sairastelukierre, joka on jatkunut tähän saakka. Sintti on voinut mielestäni hyvin ja lihaskunnoltaan se on ok. Fyssarin käsittelyssä tosin aina todetaan, että oikea lonkka on löysempi sen vamman takia. 

Sintillä oli suhteellisen vauhdikas vuosi ja pitkästä aikaa treenasimme säännöllisesti. Kesällä uskaltauduimme tokon SM-kisojen joukkueeseen (23.7.), ja korkkasimme sen myötä VOI-luokan. Treeniaika ei ihan riittänyt siihen, että olisimme saaneet ns. paketin kasaan ja ne epävarmimmat liikkeet nollaantuivat. Oma jännitys oli ihan älytön, kun jännitin sekä uusia liikkeitä, ensimmäistä kertaa VOI-kehässä olemista uusilla säännöillä, SM-kisatilannetta että tokokehässä olemista piiiiitkästä aikaa. Tuo jännitys siirtyi osittain Sinttiinkin ja ensimmäisessä setissä nollattiin useampi liike. Toisessa kehässä oltiin jo vähän rennompia, mutta tulos jäi saamatta ja pisteitä kertyi vain 159,8333. Pisterivihän oli:

Paikalla makaaminen: 9,5
Seuraaminen: 8
Seisominen/istuminen/maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7,5
Luoksetulo: 7
Ruutu: 0 (etutassut jäivät ruudun etuosassa ruutunauhan päälle)
Ohjattu noutaminen: 9
Tunnistusnouto: 0 (toi väärän, ei haistellut kunnolla)
Kauko-ohjaus: 5
Metallinouto: 0 (palautus esteen ohi, heitin kapulan vinoon)
Kokonaisvaikutus: 9,666

Tuon kokeen jälkeen iski olo, ettei osata mitään ja tokomotivaatio hävisi jälleen. Nyt osaan jo suhtautua paremmin tuohon ja treeni-into nostelee vähän päätään. Täytyisi vain ilmoittaa Sintti johonkin kevään kokeeseen, jolloin suurimmalla todennäköisyydellä alkaisin myös treenata ;) Sintin kanssa osallistuttiin viime vuonna kaksi kertaa Oili Huotarin tokokoulutukseen ja niissä paneuduimme pääasiassa seuruuseen, ruutuun ja kaukokäskyihin. Todella hyviä vinkkejä ja treeni-ideoita jäi noista koulutuksista "käteen" ja tuntuipa Oili tykkäävän Sintin tavasta tehdä töitä :)

Sintti keräsi vuoden aikana rally-tokossa RTK1:n ja RTK2:n todella hienoilla pisteillä ja suoralla tulosputkella:

12.3.2016 Jyväskylä 100/100 p., 2. sija, ALO HYV (video: https://youtu.be/xicXT2MQjwE)
11.6.2016 Jyväskylä 98/100 p., ALO HYV (video: https://youtu.be/XR7GHAP2OUs)
11.6.2016 Jyväskylä 99/100 p., 3. sija, ALO HYV, RTK1 (video: https://youtu.be/0pw5YQs_RQM)

3.7.2016 Laukaa 100/100 p., 1. sija, AVO HYV
17.9.2016 Jyväskylä 84/100 p., AVO HYV (video: https://youtu.be/5LlVZq7XPDQ)
24.9.2016 Jyväskylä 99/100 p., 1. sija, AVO HYV, RTK2

Hieman olemme Sintin kanssa aloitelleet jo rally-tokon VOI-luokkaa, mutta meinaa olla se oikealla seuraaminen hieman kinkkisempi juttu :D Haasteita siis riittää, että saataisiin tokossa VOI-luokan kaikki liikkeet kuntoon ja rally-tokossa myöskin VOI-luokan uudet liikkeet haltuun. Mutta eiköhän kaikki ole tehtävissä, onhan se Sintti vaan sellainen supersittiäinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti