5.1.2017

Rauhallinen vuodenvaihde

Nyt on uusi vuosi toivotettu tervetulleeksi rauhallisissa merkeissä. Perjantaina ajelimme Leppävirralle porukoiden luokse paukkeita karkuun, kun viime vuonna uusivuosi aiheutti Carolle jonkin verran stressiä ilotulitteiden vuoksi. Tänä vuonna ei onneksi paukkeita kuulunut lainkaan sen jälkeen, kun ilotulitteet tulivat myyntiin ja se oli todella positiivinen asia. Aiempina vuosina paukuttelu on alkanut jo päiviä aiemmin ennen uuttavuotta ja Caro on joutunut pelkäämään useamman päivän ajan. Nyt perjantainakin töiden jälkeen käytiin vielä pienellä lenkillä ennen lähtöä Leppävirralle ja silloinkaan ei vielä paukkunut. Näin ollen Caro sai olla aivan rauhassa lauantaina, sillä maalla ei paukahduksia kuulunut ja mummeli sai lenkkeillä ja nukkua ilman pelkoa paukkeista - aivan loistavaa! Sunnuntaina nautittiin jäällä lenkkeilystä, kun mentiin pidempi lenkki rantoja pitkin. Jään pinnalla oli pitävä lumikerros, joka ei upottanut joten tytöt saivat viiletellä menemään :) Mukana menossa oli myös veljen Nekku-koira.

Maanantaina puolestaan korkkasimme Sintin kanssa treenikauden ja piiiiiitkästä aikaa lähdimme käymään rally-tokotreeneissä. Jätin Caron ja Vanin kotiin, joten Sintti sai spesiaaliaikaa. Treeneissä mukana oli Annan kolmen koiran kanssa, joten saatiin vedettyä napakat treenit. Treenissä mukana olivat seuraavat kyltit:

64 liikkeestä seiso kierrä koira - tämä sujui oikein hyvin, ei mitään ongelmia, hyvin vahvistaa tämä liike myös tokon jääviä liikkeitä
68 puolenvaihto jalkojen välistä - aiemmin olen itse häseltänyt tämän liikkeen kanssa, mutta nyt kun pysyin rauhallisena niin Sintti teki oikein loistavan puolenvaihdon ja pysyi sen jälkeen myös oikealla puolella!
74 koira eteen vasemmalta oikealle istu - oikealta eteen tulemista pitää treenata, Sintti jää vinoon, ensimmäisellä kerralla kiersi hyvin selän takaa mutta toisella yrityksellä olin jälleen liian kiireinen ja Sintti esitteli kaikki variaatiot siitä miten liikettä ei kuulu tehdä :D Mukana oli mm. yritys pujotella jalkojen välistä... Tämän sähellyksen jälkeen rauhoitin tilanteen ja käännyin hiukan vinoon jolloin oli helpompi ohjata Sintti oikealle puolelle perusasentoon.
65 molemmat oikeaan täyskäännös - tässä ei ollut ongelmia, agilityn vanhoista opeista on selkeästi hyötyä kun Sintti lähtee käsiohjauksella kääntymään.
88 liikkeestä istu jätä koira - ekalla kerralla istui hienosti, toisella yrityksellä jäi seisomaan. Seuraamisesta istumista siis treenattava edelleen!
90 liikkeessä kutsu koira - hyvin tuli seuruuseen!
85 koira eteen seisten koira peruuttaa eteenpäin - tätä liikettä pitää treenata ihan pieninä palasina, ensinnäkin on treenattava sitä, että eteen voi tulla ilman istumista ja itse peruuttamista on treenattava ihan älyttömän paljon. Muutaman askeleen pakituksia saatiin aikaiseksi, mutta työtä tämä vaatii.

Kiva treeni oli kaiken kaikkiaan ja oli mukava päästä treenailemaan kaikkien omien sairastelujen jälkeen :) Ja Sintti oli niiiiiiin innoissaan, kun pääsi töihin!

Maanantaiaamuna kävin viemässä myös Caron pissanäytteen eläinlääkärille. Tuloksia lupailtiin kahdessa vuorokaudessa mutta soittoa eläinlääkäriltä ei ole vielä tullut. Sintti sai puolestaan keskiviikkoiltana kolmannen Cartrophen-pistoksen, yksi vielä viikon päästä.

Pakkanen paukkuu Jyväskylässä, mutta ihana on samalla nähdä myös aurinkoa! Tule jo kesä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti