Sintti

Sintti kesällä 2012 - © Hanna Kuusisto
Yleistä

Nimi: Flowerfellow Cinnamon-Rose
Rotu: Bordercollie
Syntymäaika: 17.9.2010
Sukupuoli: Narttu
Väri: Mustavalkoinen
Isä: Piggyland's Athos "Deco"
Emä: McSanikan Azurite Flower "Kukka"
Sintti KoiraNetissä, agi.fi -ranking

Terveys

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä ja olat kuvattu terveeksi (10/2011, epävirallinen)
Lonkat, selkä ja olat kuvattu terveeksi 01/2013, epävirallinen

28.1.2014 Sintin vasemman takajalan polvinivelen ulkosivulta löytyi kookas luupahkura, joka osoittautui vaurioituneeksi polven lateraaliseksi fabellaksi eli nuljuluuksi. Nuljuluu on vaurioitunut useamman kerran alkuperäisen murtuman jälkeen, ja vamma on niin paha että se estää ainakin agilityn harrastamisen.

23.7.2014 Sintillä todettiin oikeassa lonkkanivelessä nivelside- ja rustovamma, jonka vuoksi reisiluu pääsee luksoitumaan pois lonkkamaljasta. Syynä tähän luultavasti voimakas liukastuminen, joka aiheutui yhteenotosta toisen koiran kanssa liukkaalla lattialla. 

Harrastukset

RALLY-TOKO: VOI-luokka, RTK1, RTK2,
AGILITY: maksi3-luokka, 1 x SERT-A (15.9.13)

TOKO: 1xALO1, 3xAVO1 > TK2, oikeus kisata VOI
NÄYTTELYT: AVO-EH

Saavutukset

LAU:n vuoden 2012 tulokas -kilpailussa 3. sija

Etelä-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuskisoissa maksien joukkuepronssia vuonna 2013

Luonnetesti

14.9. Hämeenlinna (Renko), tuomareina Tarja Matsuoi ja Lea Haanpää
 • Toimintakyky +2 Hyvä
 • Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
 • Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
 • Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
 • Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
 • Temperamentti +3 Vilkas
 • Kovuus +1 Hieman pehmeä
 • Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
 • Laukauspelottomuus ++ Laukaskokematon
  Yhteispisteet 189, hyväksytty
***
Sintti, Sintti-Maaria, sittiäinen, Sintti-Maaria Decon tytär Kukkanen, pöllösilmä, Sin, ChinChin, Sii - rakkaalla lapsella on monta nimeä :) Laumaamme Sintti tassutteli marraskuussa 2010 ja otti heti oman paikkansa niin Caron ja Vanin rinnalla kuin minun sydämessäni. Sintti on ihana sekoitus vilkkautta, intoa, sosiaalisuutta, älykkyyttä ja sitä oikeanlaista pilkettä silmäkulmassa (ja bordercollien "silmää"!). Sintissä on myös sopivasti ohjaajanöyryyttä, mutta se ei ole kuitenkaan liian herkkä. Omaan "käteen" Sintti sopii todella hyvin, ja se palkkautuu niin lelulla, nameilla kuin pelkillä kehuilla.Töitä tehdessään Sintti on saattaa olla välillä jopa totinen, sillä se keskittyy täysillä annettuun tehtävään eikä ota häiriöitä ympäristöstä.

Agilityssä Sintti kisaa maksi3-luokassa, mihin se nousi toukokuun 2013 alussa. Agility on Sintin päälaji ja hyvänä kakkosena tulee toko. Sintti lukee tarkasti ohjausta agilityssä (välillä on vähän liikaakin ohjaajassa "kiinni), etenee hallitusti ja kääntyy hyvin. Vauhti on vain kasvanut varmuuden myötä, ja kontaktit ovat ehdottomasti Sintin yksi vahvuus radalla. Hyppytekniikassa on vielä vähän hiomista, mutta sen kanssa teemme töitä jatkuvasti. Tokossa Sintillä on oikeus kisata VOI-luokassa, jonka liikkeitä parhaillaan opettelemme. Sintti on tokossa eräänlainen luonnonlahjakkuus - tuntuu, että se oppii asiat oikein muutamalla toistolla ja toteuttaa ne sen jälkeen opitulla tavalla. Lisäksi Sintti on syttynyt lampaille, ja paimennusta harrastamme aina mahdollisuuksien mukaan. Sintti syttyi lampaille heti ensimmäisellä kerralla. Valitettavasti oma aika ei meinaa riittää paimennukseen, mutta myös sille lajille on yksi tavoite asetettuna. Sitä, milloin tuo tavoite olisi tarkoitus saavuttaa, ei ole asetettu.

Kun Sintti oli noin neljän kuukauden ikäinen, sillä epäiltiin olevan vasemman takajalan polvessa osittainen ristisidevamma. Tämän vuoksi Sintti vietti "pakkolepoa" kuukauden ajan. Ontumista ei tuon jälkeen ollut. 

* Lisäys: Uudelleen Sinttiä lähdettiin tutkimaan vuoden 2014 alussa toistuvien jumien ja hyppyteknisten ongelmien vuoksi. Tuolloin Sintin vasemman takajalan polvinivelen ulkosivulta löytyi kookas luupahkura, joka osoittautui vaurioituneeksi polven lateraaliseksi fabellaksi eli nuljuluuksi. Lisäksi Sintillä on oikeassa lonkkanivelessä tapaturman aiheuttama nivelside- ja rustovamma. Näiden kahden terveydellisen asian vuoksi Sintti ei enää harrasta agilityä.

***