Caro

Caro toukokuussa 2012 © Meiju Vellinki

Yleistä

Nimi: Caro
Rotu: Sekarotuinen
Syntymäaika: 1.7.2004
Sukupuoli: Narttu
Väri: Musta ruskein ja valkoisin merkein
Caro agi.fi -ranking

Terveys

Lonkat: terveet (10/2007, epävirallinen)
Kyynärät: terveet (10/2007, epävirallinen)
Polvet: terveet (10/2007, epävirallinen)
Selkä: OK (10/2007, epävirallinen)
Silmät: OK (12/2010, epävirallinen)

Harrastukset / muut

RALLY-TOKO: RTK1
TOKO: TK1, TK2, VOI1-tulos
AGILITY: varjoAVA, varjoAVA-H, medi3-luokka
BH

Saavutuksia:

Kymenläänin kennelpiirin piirm-3 medi-luokassa (epävirall. tulos) 2012

RIMA:n medi-luokan seuranmestari vuonna 2013
LAU:n medi-luokan seuranmestari vuonna 2012

LAU:n medi-luokan seuranmestari vuonna 2011
LAU:n medi-luokan seuranmestari vuonna 2010

LAU:n vuoden 2012 agilitykoira-kilpailussa 3. sija (medit)
LAU:n vuoden 2011 agilitykoira-kilpailussa 3. sija (medit)

LAU:n vuoden 2010 agilitykoira-kilpailussa 3. sija (medit)

***
Caro the kettu, oman tiensä kulkija, ketturepolainen, laumansa johtaja. Vain yksi voi olla ensimmäinen. Caro tuli elämääni loppukesästä 2004, ja olemme saaneet kulkea samaa polkua jo yli yhdeksän vuotta - toivottavasti matka jatkuu yhdessä vielä pitkään. Paljon on koettu, paljon on nähty, paljon on eletty. Caron on minun luottopeli, vasen ja oikea käsi, joka toi mukanaan tämän elämäntavan ja kaikki ihanat ihmiset, joihin olen saanut tutustua koiraharrastuksen myötä. Se on seisonut rinnallani kaikissa muutoksissa, surun ja ilon keskellä. Caro on sekoitus ihmisrakkautta, itsepäisyyttä, herkkyyttä ja sitä oman tiensä kulkijaa. Se on lauman henkinen johtaja, jota Sintti palvoo ja jolla on Vanin kanssa rakkaus-viha -suhde (nykyisin enemmän rakkautta). Caro on ahne, ja palkkaukseen käytänkin herkkuja. Repimisleikeistä se innostuu vain hepulikohtauksen keskellä. Caro nauttii siitä, kun saa haistella rauhassa, tehdä tutkimusmatkoja ja maata auringossa (tai saunan lauteilla). Valitettavasti Caro on ääniherkkä, ja se pelkää ukkosta sekä laukauksia ja muita pamauksia, kuten ilotulitteita.

Caron kanssa ajauduin koiraharrastusten pariin. Aloitimme tokoilulla, ja nykyisin Caro kisaa VOI-luokassa. Vaikka olemme käyneet 14 VOI-luokan kokeessa, ykköstulosta ei ole vielä tullut. Carossa on huumorinaisen piirteitä, enkä ikinä tiedä mitä se keksii kehässä. Jokaiseen kokeeseen on mahtunut kahdesta kolmeen nollaan, jotka ovat "vesittäneet" ykköstuloksen. Emme aio kuitenkaan luovuttaa, sillä Caro osaa teknisesti liikkeet hyvin - kunhan vain saisimme kaikki palaset kohdilleen samassa kokeessa :) Caron ykköslaji on ollut agility, josta Caro on varjo-AVA. Vuonna 2012 Caro sai myös kaksi SERT-H:ta, joten toiveena olisi saada vielä se viimeinen ja näin ollen Carosta tulisi myös hyppyvalio. Agilityssä Caro on luottopeli, joka kulkee tasaisen varmaa tahtia ja kääntyy hyvin. Tosin, vauhti riippuu vähän aina päivästä ja mielentilasta ;D Caron kanssa yhteispeli radalla on saumatonta. Caro suoritti BH-kokeen hyväksytysti vuonna 2009.

Caro on ollut suhteellisen terve koko elämänsä ajan. Keväällä 2011 Carolla oli toistuvasti pissatulehduksia, mutta lopulta kierre katkesi eikä ole uusiutunut myöhemmin. Syksyllä 2012 Caron varpaasta löytyi patti, jota epäiltiin aluksi kasvaimeksi. Patti olikin lopulta paise, joka parantui antibiooteilla. Joulukuussa 2012 Carolla oli myös silmätulehdus.

***