5.8.2010

Treeni: merkkaaminen

Tänään meillä oli ensimmäisen kerran valmennusrenkaan treeni. Treenin teemana oli merkkaaminen. Merkkaamista voi käyttää esimerkiksi radan alussa, jolloin ohjaaja voi mennä aloituksessa pidemmälle. Merkki näyttää koiralle suoritettavat esteet.

Ensin koira jätetään 1 hypyn taakse ja käydään merkkaamassa putken suu, eli viedään putken suulle joko nami tai lelu. Vanille vein lelun ja samalla kuopsutin maata jalalle (joka sitten lopulta toimii merkkinä). Sitten kutsuin koiran hyppyjen kautta lelulle. Tätä toistin pari kertaa. Kun merkki vahvistuu koiralle, ohjaaja voi siirtyä kauemmas, eli lähemmäksi putken toista päätä. Kokeilin tässä kohtaa myös sitä, että pelkästään merkkasin putken ja menin kauemmaksi, lelua ei siis ollut ollenkaan. Tämäkin sujui, Vani lukitsi hyvin sen putken kaukaa.

Harjoituksen lopullisena tavoitteena on, että ohjaaja merkkaa putken ja seisoo itse 4 hypyn takana antaessaan koiralle luvan suorittaa merkattu tehtävä. Koska Vani haki tosi hienosti putkea, kokeilin sitä, että olin putken toisessa päässä. Alussa rintamasuuntani oli väärä, ja Vani lähtikin hakemaan sitä putken "väärää" päätä. Muutin rintamasuuntaa, ja harjoitus onnistui. Vanille oli kuitenkin liikaa se, että menin putken ja 4 hypyn väliin. Vani yritti tulla minun luokse, joten palasin askeleen taaksepäin harjoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti