11.2.2012

Mahtitreenit Kuopijossa :)

Tänään tiimi Kuusisto, Ikonen & Blom + viisi koiraa starttasivat puoli yhden aikaan päivällä kohti Kuopiota Lappeenrannasta. Luvassa olivat treenit Tiia Vitikaisen opissa ACE:lla. Mie jouduin ottamaan kaikki koirat mukaan kyytiin, kun alkuperäinen suunnitelma mennä omalla autolla jo edellisenä iltana Leppävirralle kariutui siihen että Passat lepää Pamexin pihassa odottamassa onnellisimpia aikoja :) Hyvin me Marikan autoon mahduttiin ja matka sujui oikein leppoisasti. Pysähdyimme Mikkelissä herkkujen (=kilokaupalla suolapähkinöitä) soppailua varten ja sitten Leppävirralla, missä söimme ihan oikeaa ruokaa (;D) ja jätimme Sintin & Caron päivähoitoon. ACE:n halli on kyllä mahtavalla paikalla ja heitimme kunnon lenkin ennen treeniä, jossa hiki virtasi ihan urakalla (huono kunto vaimitälie!). Tiia oli suunnitellut meille kaksi pätkää:

Näistä teimme ensin tuon ylempänä olevan. Jotenkin näin se meni:
- ennakoiva valssi ensin 2 hypylle (Vani pysyi tosi hyvin lähdössä!) ja heti perään 3 hypylle, jonka jälkeen pakkovalssi-jaakotus 4 hypylle (veto kolmoselta vartalo menosuuntaan ja kääntö ajoissa neloselle). Liu'uin alussa vähän liiaksi neloshypyn ohi, jolloin Vani luki 5 hypyn väärää päätä. Kun sain liukumisen aisoihin niin, tämä sujui tosi hienosti.
- 7 muurille tehtiin ennakoiva valssi, ensimmäisellä yrityksellä Vani otti kiellon, kun en katsonut enää muuria vaan rupesin ajattelemaan tuo 8 putkea. Kun pidin sekä ohjaavan käden + katseen tarpeeksi pitkään muurilla, niin luki hyvin ennakoivan ja käännös oli tosi hieno.
- ennakoiva valssi 6 pituudelle oli hyvä, ja Tiia kehui Vanin estevarmuutta = kestää ennakoivat niin muurilla kuin pituudella, eikä rymistele niitä, hyvä Vansku!
- keinun jälkeen tuli ongelmia, kun en pystynyt jättämään Vania keinulle ja sitten hirtto myöhästyi 12 hypyllä (olisi pitänyt tehdä ennen hyppyä) niin Vani sujahti putken väärään päähän. Sitten se sai myös päähänsä, että se putken väärä pää on se "oikea" enkä saanut sitä enää kuulolle, joten otettiin pari kertaa ihan lelulla ja saatiin tuollainen kohta kotiläksyksi :)
- hypylle 15 piti tehdä saksalainen ja sehän ONNISTUI, kun Tiia ensin kertoi siitä mikä on se OIKEA SAKSALAINEN, saksalainen onnistui ihan superisti!
- ACE:lla on sähköinen pöytä, jota harjoiteltiin, ihan ok Vani pysyi pöydällä, mutta pikkaisen "rauhallisempi" saisi siinä olla, hyvin toimi myös puomi-putki-erottelu.
- Kontaktin alasmeno ei meinannut millään onnistua = tuli läpi tai hiipi
- hypyllä 19 piti tehdä twist, joka olikin sitten vähän erilaisempi kuin mitä olin ajatellut, mutta nyt kuin oikeasti käänsin yläkroppaa, niin johan onnistui!

Enpä ole Vanin kanssa tehnyt näin hyvää treeniä pitkään aikaan. Vaikeatkin kohdat onnistuivat, kun on itsellä kirkas ajatus tekniikasta. Saksalaisellä ja twistillä on nyt ihan eri merkitys miun päässä :)

Ja sitten jatkettiin tuo kuvassa oleva alempi rata, pikkuisen ehkä huokailutti kun näki nuo kiemurat, mutta eipä se sitten mikään mahdoton pätkä ollutkaan!

- 2 hypyllä pakkovalssi, jonka jälkeen ennakoiva 3 hypylle ja taas pakkovalssi (kroppa menosuuntaan) 4 hypylle, tämä kohta meni kivasti
- esteosaaminen renkaalla ja okserilla ok, Vani haki hienosti myös kepit
- 9 putkeen piti laittaa vähän jarruja "ennakoivalla", 10 hyppyyn veto ja 11 hyppy linjaten, 10 hypyllä tuli Vani kerran ohi ja ekalla 9 putken "jarrut" olivat hukassa :)
- 13 hypyn takaakierto oli ok, 14 tein ennakoivaa valssia, 15 hyppy ok ja saksalainen 16 hypylle, mikä sekin onnistui oikein
- tässä kohtaa alkoi ohjaaja väsyä! :D
- 18 kepit olivat vaikeat Vanille, haki toiseen väliin, joten lopulta otin ihan erikseen lähetyksen kepeille, tälläistä kohtaa pitää harjoitella!
- A:lla tein persjätön, jonka jälkeen hirttoa jo ennen 20 hyppyä ja nyt meni hyvin oikeaan päähän putkea! Jee :)
- Unohdin ottaa koiran mukaan 22 putkelle, joten Vani tuli minun perässä, uudella yrityksellä huolellisempi ohjaus, jonka jälkeen 23 pakkovalssilla, 24 linjaten ja A, kepeille haki hienosti, muttei kestänyt kun leijeröin 27 hypyn, jätin siis leijeröinnin pois ja tein liikkuvan pakkovalssin + jaakotuksen 27, tämä toimi ja sitten huolellisesti vielä loput!

Mie olin niin märkä hiestä treenin jälkeen, ettei mitään järkeä! Oli kyllä hieno fiilis, kun tehtiin kaksi noin vaikeaa ja pitkää pätkää ja saatiin niitä onnistumisia. Tiia tuntui tykkäävän meidän kouluttamisesta ja saatiin vielä ekstraoppia kontaktiasioihin, vaikka parin tunnin varattu aika olikin jo mennyt yli. Näillä ajatuksilla on hieno jatkaa eteenpäin ja palaamme ACE:lle nyt kevään aikana maaliskuussa ja toukokuussa.

Käytiin vielä kunnollinen jäähdyttelylenkki, jonka jälkeen Leppävirralle missä otimme Sintin ja Caron kyytiin (olivat erittäin tyytyväisiä hoidosta, ja Caro olisi jäänyt mieluusti porukoiden luo asustelemaan :D). Onneksi Marika ajoi, kun mie meinasin nuokkua koko paluumatkan. Kotona olimme muistaakseni yhden aikaan yöllä, mitäpä ei ihminen harrastuksensa takia tekisi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti