5.2.2012

Vani Kuopion kisoissa ja auton kanssa huolia

Ajeltiin perjantaina (3.2.) Leppävirralle porukoiden luo eilisiä Kuopion agikisoja varten. Oli aika kylmä keli ajella ja pakkasta oli kyllä eilenkin aamulla ihan kiitettävästi, yli 30 astetta ja totesin, että tulee kylmää kyytiä kisoissa. Onneksi pakkanen laski hiukan puoleen päivään mennessä, kun lähdimme ajelemaan Kuopioon. Kisat olivat Musti ja Mirri -areenalla, mikä oli meille uusi tuttavuus kisapaikkana. Hallissa oli tosi lämmin sisällä, sai heittää ihan reilusti vaatteita pois.

Tiina ja Ansku olivat tulleet Jyväskylästä kisaamaan ja heiltä sain Vanille lainaan häkin, kun en tajunnut itse sellaista ottaa mukaan. Vani sai siis olla koko ajan sisällä eikä tarttenut palella autossa. "Lämmittely"lenkillä molempien (sekä miun että Vanin) varpaita kipristeli, mutta käytiin ihan hyvän pituinen lenkki heittämässä. Ensimmäinen rata oli valmis noin 20 minuuttia ennen virallisen rataantutustumisen alkamista ja kaikki 2-luokan ohjaajat saivat tutustua tuon ajan rataan. Kiertelin jonkin aikaa rataa ja kävin vielä kävelyttämässä Vania ennen virallista tutustumista. Lähdettiin radalle ensimmäisten joukossa. Ekalla radalla Vani varasti tosi törkeästi, päätin kuitenkin jatkaa rataa ihan sen takia, että löydänkö rytmin uudestaan. Sain kyllä rytmistä kiinni heti kepeillä ja sen jälkeen saatiin tehtyä hyvää rataa, kunnes itse sössin helpossa kohdassa mistä kielto ja melkein heti sen jälkeen Vani valitsi puomin sijasta putken. Toisella radalla taistelin alussa niin kauan, että sain Vanin jotenkin pysymään paikallaan. Se oli ihan mahdottoman kiihkeällä tuulella. Alun jälkeen tehtiin tosi hienoa ja sujuvaa rataa, ehdin jo hiukan toivoa nollaa, mutta sitten sössin kepeille viennin kanssa, eli pikkaisen epäröin + päästin kättä irti kropasta niin Vani kävi hyppäämässä renkaan. Kyllä muuten pikkaisen otti päähän oma löysäily! Kepeillä vedätin kunnolla ja tein valssin lopussa, lisäksi heitin lopussa Vanin tekemään itsenäisesti yhden hypyn kun itse lähdin voimakkaasti juoksemaan loppusuoralle ja hienosti se malttoi suorittaa sen hypyn itsenäisesti. Tuli tosi hyvä fiilis tuosta radasta, lähellä se nolla taas oli :)

Tässä molemmat radat videoituna, suuret kiitokset Tiinalle kuvaamisesta! Tuomari oli Esa Muotka. http://www.youtube.com/watch?v=UHwx5kkihgE&feature=youtu.be

Ja tässä vielä ratapiirrokset:


Ajeltiin kisoista takaisin Leppävirralle, missä Caro ja Sintti olivat nautiskelleet lyhyistä lenkeistä ja sisällä makoilusta. On niin ihana, kun ne viihtyvät porukoiden luona erinomaisen hyvin :)

Tänään käytiin muutaman kerran pikaisesti pihalla, kun tuota pakkasta oli vieläkin sen -30 ja koirilla paleli tassuja niin nopeasti. Lähdin iltapäivällä ajelemaan kotiin Lappeenrantaan. Mikkelin kohdalla tankkasin ja katsoin, että auto savuttaisi. Nooh, en sitten miettinyt asiaa sen enempää vaan ajoin Lappeenrantaan, missä sitten Kuutostien kohdalla rupesi palamaan öljyn merkkivaloa. Kummallista. Pysähdyin liikennevaloissa ja sitten tajusin, että auto savuttaa ihan älyttömästi, kauhea katku tuli sisälle. Sammutin auton, lisäsin öljyä ja ajoin muutaman kilometrin matkan kotiin. Juttelin isän kanssa puhelimessa ja tulin siihen tulokseen, ettei kannata autolla ajaa korjaamolle. Tilasin siis saman tien aamulle hinausajan korjaamolle. Mukava reissu sai jokseenkin huonon lopun!

(Kirjoittelen tätä kuukausi myöhemmin tuota tapahtumaa: auto hinattiin korjaamolle, missä se oli pari päivää ennen kuin saatiin selville vika. Alkuperäinen "diagnoosimme" oli jäätynyt huohotinputki, mutta vika tarkentuikin sitten hajonneeksi turboksi. Lopulta olin 1,5 viikkoa ilman autoa ja maksoin 1960 euroa korjauksesta. Erittäin "halpaa" on tämä auton omistaminen, mutta kyllä sitä autottomana tajusi miten tärkeä jokin kulkupeli on. Onneksi turbon hajoaminen ei rikkonut moottoria, vaikka siellä koneessa + pakoputkistossa oli öljyä vähän siellä sun täällä. Että näin...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti