11.11.2013

Vain elämää ja kaikkea mahdollista!

Jälleen on tapahtunut niin paljon asioita, etten ole malttanut blogin äärelle istahtaa. Lähdetään tärkeimmästä liikkeelle: meillä on edessä muutto Jyväskylään. Kävin työhaastattelussa 29.10., ja heti seuraavana päivänä tuli soitto, että minut on valittu kyseiseen tehtävään - hakijoita oli yli sata, joten olen olen kyllä erittäin tyytyväinen itseeni :) Työt alkavat 2.12. Laitoin heti rattaat pyörimään, ja lauantaina (9.11.) kävin allekirjoittamassa vuokrasopimuksen (Helsingissä tosin, kun vuokranantaja asuu siellä). Pääsemme muuttamaan ihanaan asuntoon, jossa on makuuhuone, tupakeittiö, kylppäri ja sauna. Kerrostalo on valmistunut 2012, eikä meidän uudessa asunnossa ole vielä kukaan asunut aiemmin :) Asunto sijaitsee Korteniityssä, joten pääsemme ehdottomasti Jyväskylän parhaimpien lenkkimaastojen äärelle. Työmatkaakin on vaivaiset alle neljä kilometriä, joten pääsen ajelemaan pyörällä töihin. Aivan mahtavaa, että nykyinen 30 km työmatka kutistuu noin olemattomaksi :D Muuttopäivä on näillä näkymin 23.11., joten ehdimme viikon ajan kotiutua ja "lomailla" ennen töiden alkamista. Tietyllä tapaa on myös haikea fiilis, sillä Hyvinkää on ollut tosi ihana paikka asua (lähellä hienoja treeni- ja kisamahdollisuuksia) ja RimA on aivan loistava agilityseura. Mutta näin se elämä vain vie eteenpäin, ja olenhan aina kaivannut takaisin Jyväskylään :)

Mitähän muuta? Varoitan, että nämä kuulumiset tulevat luultavasti ilman selkeää punaista lankaa ;) 17.-20.10. pistäydyimme Leppävirralla, silloin satoi ensilumi ja tytöt olivat innoissaan. Tuon viikonlopun jälkeen tulin kipeäksi ja 22.-23.10. menivät kotona sairastaessa. Torstaina 24.10. käytin Sintin Niina Sorvarilla käsiteltävänä, kun tuntui siltä että Sintti liikkuu jotenkin oudosti. Niinan mukaan Sintti käytti käynnissä vasenta takajalkaansa jotenkin oudosti ja kehotuksena oli liikkua rauhallisesti pari viikkoa, ja jos ei liike siinä ajassa parane niin käyttää Sintti ortopedillä tutkittavana. Pari viikkoa katselin Sintin menoa, ja sainkin viime viikolla sattumalta Leena Piiralle ajan. Torstaina 7.11. ajelimme Halikkoon Piiran luo.

Sintin kroppa oli Piiran mukaan täysin kiertynyt. Oikealla puolella rintaranka oli tosi jumissa, mutta pahin oli sitten lanneranka vasemmalta puolelta. Piiran mukaan Sintti kääntää vasenta lonkkaa hieman ulospäin, jolloin liike tulee vääränlaisena lantioon + selkään ja kuormittaa siis juuri tuota lannerangan aluetta. Sanoi, että sama asia heijastuisi myös etupäähän, Sinttihän kääntää etutassuja ulospäin. Piiran mukaan tämä olisi lähtöisin jo pentuajalta, eli tuosta pentuajan traumasta polvessa ja siitä ettei ole sen vuoksi ikinä oppinut käyttämään kroppaansa oikein. Sintti on myös todella toispuoleinen (kukaan ei ole tätä aiemmin huomannut) ja tunsin itsekin, kuinka paljon vahvempi sen koko oikea puoli on lihaksistoltaan. Tämä kyllä tukee minun omaa ajatusta, koska niin pitkään on tuntunut siltä että kroppa kääntyilee ja vääntyilee. Piiran mielestä polvessa ei ole mitään epäilyttävää, enemmänkin siinä, miten Sintti käyttää vasenta takajalkaa (väärällä tavalla siis). Saimme ohjeeksi harjoitella pelkkää istumista oikein (takatassut ja etujalat oikeassa asennossa), ravia myötäpäivään ympyrässä, vesikävelyä sekä metsässä hidasta kävelyä. Olen tosi helpottunut siitä, jos tämä on syynä Sintin jumeihin ja outoon liikkumiseen. Toki kuvaan sen, jos näyttää siltä etteivät nämä toimenpiteet auta. Mutta, haluan ensin tehdä työtä sen eteen, että Sintti käyttää kroppaansa oikein ja saa lihaksia myös vasemmalle puolelle. Piiran mukaan Sintin kannattaisi olla noin pari kuukautta tauolla agilitystä ja näillä näkymin pidämme treeni- ja kisataukoa loppuvuoden ajan. Jos kaikki näyttää hyvältä tammikuun alussa, niin sitten pikkuhiljaa alamme tekemään hyppytekniikkaa ja sen jälkeen muuta treeniä.

Tämä teksti poukkoilee nyt, mutta älkää välittäkö. 26.10. Caro osallistui Elina Jänesniemen agikoulutukseen RimA:n hallilla. Alunperin Sintin piti osallistua, mutta fyssarikäynnin jälkeen oli selvää ettei Sintillä ole asiaa agilityn pariin. Elina teetti meille nollatreeniä, eli radan pääsi alusta loppuun asti vain tekemällä nolla. Jos tuli virhe, rata keskeytettiin siihen, korjattiin kohta ja aloitettiin taas alusta. Mietin alkuun, että jaksaakohan Caro tuollaista, menimme kuitenkin 20 min putkeen. Mutta mitä vielä, kettu teki hienoa työtä ja pääasiassa kaikki virheet aiheutuivat ohjaajasta. Tuplasylkkärin saimme kotiläksyksi. Lisäksi Elina sanoi, että pitää olla rohkeutta tehdä se nolla, jos homma meinaa levitä käsiin niin pitää taistella :) Elina muistutti myös siitä, että pitää ohjata linjoja (ei esteitä), muistaa rytmittää (ei voi aina juosta täysiä), lukita koira esteelle, pitää kontakti siihen. Aivan törkeän hyvä fiilis oli, pääsin Caron kanssa parhaimmillaan esteelle 24/25, esteitä oli yhteensä 32. Suuri kiitos RimA:lle, että järjesti meille kouluttajille tämän koulutuksen - paljon tuli taas kotiin"viemistä" :)

Maanantaina 28.10. kiiruhdin töiden jälkeen Hausjärvelle iltatokokokeeseen Caron kanssa. Vani ja Sintti tulivat mukaan "kannustamaan" :) Tuomarina toimi Hannele Pörsti. Caro oli tosi hyvällä fiiliksellä, ja kylläpä harmitti, että mukaan mahtui yksi nollattu liike - kaikista muista saimme räävittyä kasaan pisteitä ja jos metallinouto olisi onnistunut niin 1-tulos olisi ollut lähellä :) Mutta tässä vielä liikkeet osa-alueittain:

1. Paikkamakuu: 10 (x4) - Ennakoi maahanmenoa.

2. Seuraaminen taluttimetta: 8 (x4) - Peruscaroa, ottaa sivusuunnassa etäisyyttä, juoksuosuudessa jätättää, siirtymät hyvät!

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä: 10 (x3)

4. Luoksetulo: 8,5 (x4) - Tarvitsi lisäkäskyn lopun perusasentoon.

5. Ruutu: 5 (x4) - Ampui ensimmäisellä kerralla (TAAS!) kohti luoksetulon lähtöpaikkaa, uudella käskyllä tuli luokse, jolloin annoin uuden ruutu-käskyn, sekoillen ruutuun ja suoraan maahan.

6. Hyppynouto: 10 (x2) - JESH! Nyt tässä ei ollut mitään ongelmaa.

7. Metallinouto: 0 (x2) - Ei pysty, ei kykene, tuumasi Caro ja pudotteli kapulaa useaan otteeseen ja lopulta meni tuomarin taakse "piiloon". Ei voi vaatia muorilta liikoja :D

8. Tunnistusnouto: 7 (x4) - Jäi haistelemaan maata kapuloiden luona, aika pitkään nuuski ja sitten toi oman. Tuntui vähän, että sattumalta nosti oman mutta hyvä näin :)

9. Kauko-ohjaus: 8 (x4) - Kun jätin Caron ja sanoin "maahan" pomppasi eteenpäin, ihan kuin olisi ruvennut tekemään jotain toista liikettä. Ensimmäiseen istumiseen tarvitsi lisäkäskyn, muuten hyvät vaihdot.

10. Kokonaisvaikutus: 8 (x1)

Yhteensä pisteitä kertyi 244, eli VOI2-tuloksen verran. Sijoitus oli 2./7. Jatkamme siis edelleen VOI1-tuloksen "jahtaamista" :D

Perjantaina 1.11. saimme Marikan & kelpot meille yökylään viikonlopun ajaksi. Perjantaina kävimme heittämässä perinteisen iltalenkin ja lauantaina ajelimme iltapäivällä Kaarinaan RimAn järjestämään Jaakko Suoknuutin koulutukseen. Alunperin olin ilmoittanut Sintin koulutukseen, mutta Caro pääsi jälleen huippuoppiin :) Treeni meni jälleen todella hyvin, itse asiassa ensimmäisen pätkän jälkeen Jaakko totesi "aina sanotaan, että vain turkulaiset osaavat ohjata mutta näemmä sitä osataan muuallakin" :D Meni siis tosi hienosti! Jaakkokin muistutti siitä, että koiraan on muistettava pitää katseella kontaktia, katseella kerrotaan paljon siitä, mitä radalla on seuraavaksi tulossa. Lisäksi muistutusta tuli siitä, että jokaisen ohjaustavan/tekniikan pitää olla aina samanlainen, eli että ohjaaja itse tietää mitä haluaa koiran milläkin ohjauksella tekevän. Esimerkkinä katsoimme sitä, miten kepeille törkkäys kannattaa koiralle kertoa jalalla & kädellä. Miulla on tapana "vähän" häslätä & hutaista ohjauksia, miten sattuu :) Caro jaksoi jälleen hienosti 20 minuuttia treeniä ja tosi hyvä fiilis jäi. Treenin jälkeen kävimme kävelemässä jäähdyttelylenkin, sitten burgerille Piikkiön ABC:lle ja ilta olikin pitkälle, kun olimme Hyvinkäällä takaisin. Sunnuntaina kävimme vielä tokoilemassa ennen kuin Marika lähti ajelemaan takaisin Lappeenrantaan.
 
Tässä ovat varmaan tärkeimmät jutut viime viikoilta. Tuntui, ettemme ole tehneet oikein mitään kun Sintti ei ole treenannut agia yhtään. Mutta kummasti sitä vain koiramaisia touhuja kalenteriin mahtuu :D Nyt elämme sitten pääosin muuton keskellä marraskuun lopun. Caron aion ilmoittaa Jyväskylän kisoihin, jotka järjestetään 30.11. ja 1.12. Näillä mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti