10.1.2014

Katsaus vuoteen 2013 ja uuden vuoden 2014 kujeet

Vuosi 2014 on menossa jo hyvää vauhtia eteenpäin, mutta silti pitää tehdä perinteinen katsaus edellisvuoteen. Viime vuodesta jäi päällimmäisenä mieleen kaksi muuttoa töiden perässä. Helmikuussa sain uuden työpaikan Ekokemiltä Riihimäeltä, ja muutto oli helmi-maaliskuun vaihteessa. Hienosti kotiuduimme Hyvinkäälle, vaikken ketään sieltä tuntenut ennestään, ja lisäksi pääsimme treenaamaan yhteen Suomen parhaimmista seuroista, eli RimA:an. Ehdin tutustua moniin kivoihin ihmisiin niin töissä kuin vapaa-ajalla (treeneissä ja kisoissa). Harmi vain, ettei määräaikainen työsuhde kestänyt yhdeksää kuukautta pitempään. Onneksi uusi työpaikka löytyi kuitenkin Jyväskylästä, mihin muutimme marraskuun loppupuolella. Ympyrä sulkeutui, ja palasimme Jyväskylään viiden vuoden tauon jälkeen. Täytyy sanoa, että kyllä tämä tuntuu ihan kotikaupungilta. Ikävä on kaikkia Lappeenrannan ja Hyvinkään seudun ihmisiä sekä varsinkin pääkaupunkiseudun hienoja treeni- ja kisamahdollisuuksia. Mutta elämä soljuu eteenpäin, olen nyt JATin jäsen ja helmikuussa toivottavasti aloittelemme kunnolla treenaamista Sintin kanssa. Tarkoituksena olisi käydä säännöllisesti vähän kauempanakin koulutuksissa, mutta katsellaan miten kaikki kuviot lutviutuvat. Sintti on menossa 28.1. Juha Kallion luokse Tampereelle tutkimukseen, haluan selvittää, ettei sen kintussa ole mitään häikkää. Tutkimuksen lopputulokset määrittelevät tietenkin pitkälti sen, miten pääsemme takaisin treenien pariin. Oma kaipuu agilityn pariin on suuri, se on vain niin hauska laji! Onhan tässä taukoiltu jo liki kolme kuukautta :O

Tässä viime vuodelle asetettuja tavoitteita ja sitä, miten ne toteutuivat.

---
 

Vuonna 2013 Caro:
- jäähdyttelee pikkuhiljaa agilityuraansa. Yritämme jahdata sitä viimeistä SERT-H:ta, mutta sen suurempia tavoitteita ei ole. Pääpaino on hyppyradoilla, ja tavoitteena on ennen kaikkea pitää hauskaa!
- tekee tokossa VOI1-tuloksen ja harjoittelee EVL-liikkeet vihdoinkin kuntoon. Hauskaa pidetään myös tokossa!
- pysyy terveenä ja pitää edelleen mustavalkoiset kurissa.


- Carolla oli vuoden aikana 18 starttia, joista:
tulos 50 %
nolla 38,8 %
hyl 50 %
> Nollilla ei yhtään voittoa, 1 x 2-sija, 2 x 3. sija ja muut 8. parhaan joukossa


Hyvä vuosi oli Carolla agilityssä . Näiden lisäksi tuli Agirodun Finnish Open -yhteistuloksissa 11. sija ja RimA:n medien seuranmestaruus vuosimallia 2013. Viimeinen SERT-H oli lähellä tuolla yhdellä 2. sijalla, mutta serti meni ansaitusti voittajalle :) Caro tekee edelleen tosi kivasti agikisoissa ratoja, teräskettu.

- Tokossa kävimme kolmessa VOI-luokan kokeessa, joista tuli 2xVOI2-tulos ja 1xVOI3-tulos. Pikkuhiljaa alamme saada kaikista liikkeistä pisteitä, joten toivoa on :) EVL-liikkeitä emme harjoitelleet.

-Caro on pysynyt terveenä, niskassa on tosin aika iso (rasva?)patti, jota on käytävä näyttämässä eläinlääkärille alkuvuoden aikana.

---

Vuonna 2013 Vani:
- parantelee kynnet kuntoon ja pysyy muutenkin terveenä!


- Kynnet eivät ole palanneet normaaliksi, mutta parempaan suuntaan niiden kanssa on menty. Vani on tyytynyt "oloneuvoksen" rooliin, jonkin verran olemme tehneet tokon VOI-liikkeitä (vaikeaa meinaa olla, olisi pitänyt tehdä paremmat pohjat silloin, kun Vani oli nuori) ja harjoitelleet muutamia temppuja. Valeraskaus meni jälleen aika pahaksi Vanilla ja jouduimme sen vuoksi käymään eläinlääkärillä kesällä, ja nisätulehduksenkin se kehitti itselleen alkuvuodesta.

---

Vuonna 2013 Sintti:
- nousee agilityssä 3-luokkaan ja saa ensimmäisen SERT-A:n tai SERT-H:n, hyppytekniikka ja estevarmuus hioutuvat huippuunsa.
- saa tokossa AVO1-tuloksen ja harjoittelee ylempien luokkien liikkeet kuntoon.
- suorittaa BH:n.
- paimentaa aina mahdollisuuksien mukaan.
- pyörähtää näyttelyissä ja saa sen tarvittavan H:n.
- suorittaa luonnetestin ja MH:n (?)
- pysyy terveenä!

- Sintillä oli vuoden aikana 39 starttia, joista
tulos 35,8 %
nolla 20,5 %
hyl 61 %[/quote]
> Nollilla ei yhtään voittoa, 1 x 2. sija (+ SERT-A), 5 x 3. sija


Sintin agilityvuosi onnistui kyllä odotetusti. Huhtikuussa nappasimme kaksi 0-tulosta 2-luokasta ja siirryimme 3-luokkaan heti toukokuun alussa. Saimme neljä 0-tulosta 3-luokasta ja niissä oli mukana 2. sija ja 3. sija, joten vauhtikin on riittänyt pääkaupunkiseudun suht suurissa kisoissa :) Myös valiokello lähti tikittämään SERT-A:n myötä. Hyppytekniikka on parantunut ja estevarmuus kasvanut, mutta harmikseni Sinttiä ovat vaivanneet erilaiset jumit ja sen vuoksi olen varonut aika paljon sekä treeneissä että kisoissa. 

- Tokossa kävimme kahdessa AVO-luokan kokeessa, ensimmäisessä kertyi 158 pistettä, eli AVO2-tuloksen verran (seisominen nollaantui). Toinen koe menikin tosi hienosti hellesäässä ja siitä AVO1-tulos luokkavoitolla. Lisäksi harjoittelimme VOI-luokan liikkeitä, tällä hetkellä tunnari ja kaukokäskyt ovat keskeneräisimmät liikkeet, muut alkavat olla pikkuhiljaa koekunnossa.

- BH-kokeessa emme käyneet, yhteen kyselin jo koepaikkaakin, mutten mahtunut mukaan.

- Paimentamassa kävimme muistaakseni 2-3 kertaa, liian vähän, mutta selkeästi Sintti on syttynyt. Enemmän harjoitusta vain vaatisi, että saisimme palaset kohdilleen perusradan suorittamista varten.

- Yhdessä näyttelyssä pyörähdimme ja se menikin yli odotusten, eli AVO-EH :)

- Luonnetestissä kävimme ja pikkusittäinen osoitti olevansa tyyppi, jolla ovat palikat kohdallaan. Tulokseksi 189 pistettä, laukauskokematon. MH:ssä emme käyneet.

- Sintti pysyi näennäisesti terveenä, mutta erilaisia jumeja oli läpi vuoden. Kävimme säännöllisesti fyssarilla ja sen lisäksi parin osteopaatin luona hoidettavana.

---

Vuoden 2014 tavoitteet ovat:

Caro
- jäähdyttelee edelleen agilityuraa, toiveena viimeinen SERT-H, pidetään hauskaa ja nautitaan yhdessä tekemisestä!
- tokossa vihdoinkin se VOI1-tulos (ei muita tulospaineita), EVL-liikkeitä hömpötellen
- rallytokon aloittaminen?
- pysyy terveenä teräsmummona!

Vani
- yrittää pitää kynnet kasassa! Kroppa kuntoon muutenkin, eli terveyttä!
- sterilointi?
 - tokon VOI-liikkeitä hömppäillen, ei mitään tulospaineita
- rallytokon aloittaminen?
- yksi näyttelykäynti veteraaniluokassa kesällä

Sintti
- terveyttä! Selvitellään heti tammikuussa, mistä Sintin erilaiset "vaivat" johtuvat. Jos kaikki menee hyvin niin...
- paljon hauskaa treeniä agilityssä, hyviä ja vauhdikkaita 0-tuloksia agilitystä ja niiden myötä sertejä
- tokossa VOI1-tulos, EVL-liikkeet kuntoon, paljon enemmän panostusta tokoon
- BH
- paimentamista aina mahdollisuuksien mukaan 

Eiköhän se vuosi näillä taas vierähdä :D Ennen kaikkea: Live, laugh, love!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti