16.2.2014

Kettu the AVA-H (varjoinen hyppyvalio) :) + Kukka FIN AVA :)

Eilen toteutui pitkäaikainen tavoite ja haave, eli Carosta tuli epävirallinen FIN AVA-H :) Caro teki täsmäiskun JATin kisoihin, eli ilmoitin sen hyppärille ja kettu teki ihan älyttömän hienon radan, tuloksena 0 (-7,56), 1. sija ja se kolmas SERT-H. Täytyy myöntää, että ilon kyyneleet tulivat väkisinkin silmäkulmaan ja hypin riemusta :) Sanattomaksi vetää nytkin, ei olla treenattu pitkään aikaan enkä oikein uskaltanut toivoa tällaista "paluuta" kisakentille. Mutta Caro ohjautui tosi hyvin, ja kaiken kaikkiaan rata oli tasapainoinen veto :) Tuomarina toimi Allan Mattsson. Kaikki nämä Caron hyppysertit (kuten myös agisertit olivat) tulivat voitoilla, ja kyllä olen erittäinen onnellinen, että Caro pystyy tekemään noinkin vauhdikkaita ratoja tuon ikäisenä :) Ja muutenkin tämä onnistuminen tuli nyt aivan oikeaan paikkaan, tarvitsin itse tätä :) Tässä vielä todistusaineistoa kuvin:

Caron radan ja palkintojen jaon jälkeen kävin jäähdyttelylenkillä, ja vein tytöt kotiin. Palasin takaisin hallille, kun olin luvannut Teijalle ohjata Sintin Kukka-äitiä ja Likka-siskoa. Lopulta päädyin ohjaamaan kaikki radat, eli ratoja kertyi yhteensä 7. Kukka teki hienon hyppärin, kolmosrima tuli alas, kun jäin liiaksi koiran eteen. Ensimmäinen agirata sujui todella hyvin, ainoastaan A:n päällä Kukka muisti "vilkaista", että missä Teija on :D Tästä huolimatta Kukalle 0-tulos, 3. sija ja sillä irtosi myös SERT-H, tuo oli Kukan kolmas serti, joten samalla Kukasta tuli FIN AVA

Voin sanoa, että olimme Teijan kanssa ihan pyörryksissä ja olen niin onnellinen Kukan valioitumisesta. Teija on tehnyt paljon töitä Kukan kanssa, joka ohjautuu todella hyvin ja on todella taitava koira. Kiitos Teija, että sain Kukan ohjattavaksi! :) Toisella agiradalla Kukka teki radan loppumetreille tosi hienoa rataa, mutta tuli toiseksi viimeisestä putkesta jotenkin hölmistyneenä ulos ja sitten tulikin hyppyjen kanssa vaikeuksia. En tiedä, kaatuiko Kukka putkessa ja sen takia oli vähän "outo", ei kuitenkaan tuntunut satuttaneen itseään. Meidän yhteistyö jatkuu tästä, ja seuraava tavoitekin on jo asetettu ;) Likan kanssa teimme todella hienoja pätkiä, se on niiiiiin nopea koira, että oksat pois. Likka vain tuntuu katsovan minua nyt todella tarkkaan, ja se on ihan ymmärrettävää, koska emme ole treenanneet kuin pari kertaa yhdessä . Tästä johtuen tuli jonkin verran kieltoja radalta, mutta oli kyllä ihan mahtava kisata Likan kanssa. Saan Likan jatkossa "laina"ohjattavaksi treeneihin, joten luvassa on yhteistyön hienosäätöä :)

Illalla oli kuin jyrän alle jäänyt, 9 tunnin kisapäivä ja 7 starttia vain 4 tunnin yöunilla oli aikamoinen saavutus :D En tiedä, pitäisikö jatkossakin käydä humppaamassa edellisenä yönä kun näin hienosti menee :D Tosin, väsymys oli kyllä niin kauhea että sen puolesta kaipaan vähän erilaista valmistautumista...

Tänään aamulla saimme lenkkikavereiksi Jaanan ja Neon - oli kiva nähdä teitä pitkästä aikaa! Ja suuri kiitos lahjuksista, ihana bordercollie-kuvainen koristetyynyliina löysi jo paikkansa :) Caro innostui Neosta todella paljon ja sai aikamoisen hepulinkin :D Lenkin jälkeen kiiruhdin Sintin kanssa Saviolle eläinfysioterapeutti Maarit Hankaniemen luokse. Maarit näytti minulle erilaisia venytyksiä ja sain kokeilla tehdä niitä itsekin, nyt jatkamme säännöllisten ja päivittäisten venytysten kanssa. Sintin oikean puolen hauislihas oli jo paljon parempi kuin kolmisen viikkoa sitten ortopedin luona, eli lepo ja lääkkeet ovat auttaneet selvästi. Vasemman puoleinen hauislihas oli vähän tiukempi. Lannerangassa oli kireyttä, mutta Sintti antoi todella hyvin käsitellä itseään ja tuntui rennolta Maaritin käsittelyssä. Kipeän takajalan jätimme ns. rauhaan, sillä nuljuluun on annettava luutua rauhassa. Juttelen viikon päästä ortopedin kanssa, ja sen jälkeen tiedän enemmän jatkosta. Hauislihasten puolesta voisimme jo kasvattaa hieman (ja maltillisesti) lenkkien pituutta. Ihan mahtavaa, kun lepojaksosta tuntuu olevan oikeasti apua ja Sintin kropan liikkuvuus paranee :)

2 kommenttia: