7.6.2012

Juoksut, ortopedi ja muuta sellaista

Tämäkin viikko on taas hujahtanut vauhdilla. Maanantaina kiirehdin töiden jälkeen hallille, kun Vanin ryhmä treenasi jo neljältä. Katselin muiden tekemistä ja yritin painaa vinkit mieleen. Seuraavassa ryhmässä oli käynyt osallistujakato, ja pääsin treenaamaan Sintin kanssa. Sittiäinen toimi tosi hyvin, varsinkin keppeihin olin TOSI tyytyväinen, sillä jätti kesken vain kerran ja kerran aloitti väärin. Muuten haki hyvin vähän vaikeammistakin kulmista kepeille ja kesti minun valssit lopussa. Muutamia huomioita saatiin:

- ohjaajan pitää muistaa se, ettei kaivele lelua taskusta ennen viimeistä estettä! Lelu joko maahan tai kouluttajalle tai annetaan vasta reilusti viimeisen esteen jälkeen - näin siksi, ettei käänny katsomaan viimeisen esteen päällä ohjaajaa.
- ohjaajan on oltava huolellinen siitä, ettei koira vapauta itseään kontaktilta. Kontaktilta saa lähteä vain vapautussanalla, eli meidän kohdalla WAU:lla.
- luota koiraan!
- käskyt annettava ajoissa!

Sintti oli kyllä niin pro, ettei mitään järkeä :) Tehtiin kyllä nyt medikorkeuksilla, eli pitäisi nyt vaan nostaa noita hyppyjä ja tehdä sitä hyppytekniikkaa. Älyttömän hyvä fiilis jäi, ja heitettiin vielä ihan hyvän pituinen jäähdyttelylenkki.

Tiistai meni töiden parissa, ehdittiin tehdä vain aamulenkki ja lenkki töiden jälkeen, kun minun piti kiirehtiä illaksi töihin. Keskiviikkoaamuna huomasin, että Sintin toinen juoksu oli alkanut - merkkejä onkin ollut runsaasti ilmassa, kun sittiäinen on ollut "hiukan" korvaton. Nyt siis molemmat mustavalkoiset ovat tauolla, onneksi Caro pitää huolen, että pääsee treenaamaan agia ja kisaamaan :D Illalla oli miun koulutusvuoro ja sen jälkeen Caron treenit. Arvoin vähän sitä, että treenaanko kun muutaman seuralaisen koira on sairastunut aika ärhäkkääseen ripuliin. Päätin kuitenkin treenata, kun olen käynyt hallilla viikon sisällä useamman kerran ja tauti tarttuu jos on tarttuakseen. Caron kanssa tehtiin hyvän mielen treenit, rytmitystä oli taas ohjaajan haettava, kun meinaan kiirehtiä välillä väärissä kohdissa. Toisen pätkän loppu oli ihan super, Caro eteni tosi hyvin ja tällä fiiliksellä jäädään odottelemaan oman seuran kisoja (12.6.). Jäähdyttelylenkki käytiin tekemässä Pasin & Hiron kanssa.

Tänä aamuna jätin Caron & Vanin kotiin ja lähdin Sintin kanssa käymään ortopedi Esa Kestin luona Kouvolassa. Syynä siis sen vasemman takajalan polven + kintereen naksuminen. Voin vaan sanoa, että näin jo yöllä painajaisia siitä etten ehtinyt riittävän ajoissa eläinklinikalle ja muuta sellaista. Pieni pää osaa kehitellä aika suuria murheita, kun niikseen tulee. Kesti ei ollut kuitenkaan mitenkään huolissaan naksumisesta, ensimmäisenä sanoi, että ihmisilläkin naksuu (miulla itselläni polvet oikein pamahtelee). Hänen mukaansa pahempi asia olisi, jos naksumiseen yhdistyisi jonkinlainen kipuilu, ontuminen tms. oire. Meillä ei tuota ole ollut. Hänen mukaansa tällä liikunnan määrällä minkä Sintti liikkuu viikoittain (+treenit päälle), niin mahdollinen ongelma tulisi kylllä esiin ontumisena. Juttelimme pitkään asioista ja päädyimme siihen, ettemme rupea kuvailemaan Sinttiä. Kesti totesi, ettei hän lähtisi tutkimaan omaa koiraansa tällaisilla perusteilla ja se riittää kyllä minulle. Pikkaisen Sintti arastelee tuon vasemman takajalan ojentamista lonkan kohdalta, mutta Kesti ei ollut siitäkään huolissaan. Sinttihän on kuvattu marraskuussa, joten syytä kuvaukselle ei nyt nähty. Tällainen oli diagnoosi:

Tutkimus polven ja kinnernivelen naksumisen takia. Ei varsinaista ontumista. Aristaa lievästi, mutta toistuvasti vasemman takajalan lonkan käsittelyä. Kipulääkitys tabl. Rimadyl 20 mg, 1,5 tabl. x 2 / vrk, 4 vrk ajan. Mikäli ontumisoireita esiintyy, tutkitaan lisää. Kontrollikäynti jatkossa tarpeen mukaan.

Päätimme siis antaa Sintille vielä kipulääkekuurin. Lähinnä seuraan sitä, että muuttuuko sen olemus kuurin aikana. Meillä, kun meni se tokokoesuunnitelmakin mönkään juoksujen takia, niin ei tuosta kipulääkekuurista ole haittaakaan. Kesti totesi vaan loppuun, että haluaa meidän elävän normaalia arkea ja jos jotain kipuun viittavaa tulee, niin sitten tietenkin tutkitaan tarkemmin. Jumppia ja fyssarikäyntejä suositteli jatkossakin. Aikamoinen kivi tipahti kyllä sydämeltä, ehdin ajatella ja kuvitella jo vaikka mitä. Nyt me yritetään olla huolehtimatta, kun mitään syytä huolehtimiseen ei ole :D Ajelin Sintin kanssa kotiin ja käytin tytöt lyhyellä pissilenkillä ennen kuin lähdin loppupäiväksi töihin. Töiden jälkeen 1,5 tunnin lenkki ja sitten loppuilta menikin siivoillessa :) Huomenna ajellaan Leppävirralle ja lauantaina lähden katselemaan tokon SM-kisoihin joukkueiden suorituksia. Kiirettä pitää ja asvaltti kiiltää ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti