27.12.2012

Katsaus vuoteen 2012 ja tulevan vuoden tavoitteet

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika tarkastella vuotta 2012. Aloitan Carosta:


Caron tavoitteet vuodelle 2012 olivat:
 • Kisata säännöllisesti, tavoitella hyppyradoilla onnistumisia, hyvät radat Agirodun Finnish Open -kisassa, kontaktit kisoissa erinomaisiksi! 
 • Tokossa TK3 
 • Terveyttä ja leppoisia päiviä
Caro kisasi vuonna 2012 yhteensä 27 starttia, joista tulos tuli 14 kertaa ja 13 x HYL. Starteista tuli:
 • 8 x 0-tulos, 2 x SERT-H 
 • 4 x 5-tulos
 • 2 x 10-tulos
 • 13 x HYL.
Kisasimme siis säännöllisesti agilityssä ja vuodelle asetetut tavoitteet ylittyivät huimasti. Kaksi hyppysertiä nollavoitoilla oli hieno saavutus Carolle, kuten myös Agirodun Finnish Open -kisassa finaaliin pääsy (karsintaradalta sijoitus 15.). Lisäksi Caro nappasi kolmannen kerran peräkkäin LAU:n medien seuranmestaruuden :) Vuodet 2010, 2011 ja 2012 ovat siis meidän hallussa. Piirinmestaruuskisoissa sijoituimme yhteistuloksissa (epävirallisesti) 3. sijalle. Kontaktit meinaavat tosin vähän paukkua, joten niitä parannellaan tulevana vuonna!

Tokossa Caro kisasi kaksi kertaa, toisesta kokeesta tulokseksi VOI3 ja toisessa eivät pisteet riittäneet tulokseen. Emme päässeet siis lähellekään koularitavoitetta, mutta motivaatiota tuntuisi riittävän edelleen ja sen vuoksi tavoitellaan ensi vuonna VOI1-tulosta.

Terveydestä sen verran, että Carolla oli epäilyttävä patti varpaassa. Pattia epäiltiin kasvaimeksi, mutta se hävisi antibioottikuurilla ja osoittautuikin vaarattomaksi paiseeksi. Lisäksi Carolla oli vuoden aikana korva- ja silmätulehdus.

Vuonna 2013 Caro:
- jäähdyttelee pikkuhiljaa agilityuraansa. Yritämme jahdata sitä viimeistä SERT-H:ta, mutta sen suurempia tavoitteita ei ole. Pääpaino on hyppyradoilla, ja tavoitteena on ennen kaikkea pitää hauskaa!
- tekee tokossa VOI1-tuloksen ja harjoittelee EVL-liikkeet vihdoinkin kuntoon. Hauskaa pidetään myös tokossa! 
- pysyy terveenä ja pitää edelleen mustavalkoiset kurissa.

****

Vanin tavoitteet vuodelle 2012 olivat:
 • Nousu 3-luokkaan, hyviä ratoja kuninkuusluokassa, ehkä SM-kisoissa seuran maksijoukkueeseen?, paketti kuntoon (vihdoinkin) ja miun "ykköskisakoiraksi" nouseminen
 • Tokossa hömpöttelyä 
 • Pari näyttelyä, kun hyvässä karvassa 
 • Terveyttä 
Vani kisasi vuonna 2012 yhteensä 14 starttia, joista tulos tuli 4 kertaa ja 10 x HYL. Starteista tuli:
 • 3 x 0-tulos, nousu 3-luokkaan ja sieltä kaksi 0-tulosta
 • 1 x 15-tulos
 • 10 x HYL.
Sain Vanin kanssa paketin kasaan pitkän työn tuloksena keväällä ja se näkyi tuloksissa. Ensin nousu 3-luokkaan ja sieltä kaksi hienoa nollaa sijoitusten kera. Toukokuussa tuli paha takaisku, kun jouduimme kuorimaan Vanilta yhden kynnen ytimen ympäriltä ja sitten paljastuikin suurempi vaiva kynsissä. Epäilyksenä SLO-autoimmuunisairaus, jonka kanssa Vani onkin taistellut koko loppuvuoden ajan. Näyttelyissä emme käyneet, mutta tokohömpöttelyä olen tehnyt Vanin kanssa ja pienoista edistystä VOI-luokan liikkeissä on nähtävissä. Agilityn suhteen olen eräällä tavalla heittänyt toivoni, muutaman kerran Vani on tässä alkutalven aikana päässyt tekemään pieniä pätkiä, mutta kynnet ovat vielä tosi heikot. Pääasia on nyt, että kynnet paranisivat normaalin arjen kestäviksi. Muuta en toivo.

Vuonna 2013 Vani:
- parantelee kynnet kuntoon ja pysyy muutenkin terveenä!

***

Sintin tavoittet vuodelle 2012 olivat:
 • Terveyttä! 
 • Agissa kisauran korkkaus syksyllä, ehkä myös tokossa ALO1 
 • Paimennusta aina, kun mahdollista 
 • Näyttelyistä H
Sintti kisasi vuonna 2012 yhteensä 19 starttia, joista tuli 8 kertaa tulos ja 11 x HYL. Starteista tuli:
 • 3 x 0-tulos, nousu 2-luokkaan
 • 4 x 5-tulos
 • 1 x 10-tulos
 • 11 x HYL.
Sintti pysyi terveenä koko vuoden, yksi silmätulehdus taisi olla ja kävimme myös ortopedi Esa Kestin luona polven naksumisen takia. Kestin mukaan naksumisesta ei tarvitse olla huolissaan, jos siihen ei liity jotain kipuun viittaavaa oiretta tms. Sintti starttasi kisauransa agilityssä 7.8.2012 Kotkassa hienolla 5-tuloksella. Sintin kanssa on ollut mahdottoman ihana tehdä agia, se tekee juuri niin kuin ohjaan ja esimerkiksi kontaktit ovat superhyvät. LAU:n seuranmestaruuksissa Sintti teki mahdottoman hienon radan ja voitti maksi1-luokan sekä oli maksien lopputuloksissa 3. sijalla.

Tokossa uskaltauduimme kokeeseen ensimmäistä kertaa 5.8., eli Sintti aloitti molemmat lajit saman viikonlopun aikana. Tokokoe meni tosi hienosti, mutta mukaan mahtui pari nollaa. Oli aivan mahdottoman ihana kisata tokossa koiran kanssa, joka tekee kaiken niin kuin on opetettu ja motivoituu pelkistä kehuista. Ehdimme syksyn aikana käydä kolme tokokoetta, joista tuli kaksi kertaa ALO2-tulos ja sitten se hieno ALO1-tulos 175-pisteellä ja 3. sijalla.

Paimentamassa ehdimme käydä sekä Katri Piilolan luona Haminassa että Kaisa Hilskan luona. Lisäksi mukaan mahtui pari paimennuskertaa Teijan luona. Sintillä meinaa olla mahdottomasti intoa ja se paimentaa enemmän kropallaan kuin tuijotuksella, mutta kyllä sillä on paljon potentiaalia. Näyttelyissä kävimme tammikuussa ja sieltä Sintti sai JUN-H -tuloksen.

Vuonna 2013 Sintti:
- nousee agilityssä 3-luokkaan ja saa ensimmäisen SERT-A:n tai SERT-H:n, hyppytekniikka ja estevarmuus hioutuvat huippuunsa. 
- saa tokossa AVO1-tuloksen ja harjoittelee ylempien luokkien liikkeet kuntoon. 
- suorittaa BH:n. 
- paimentaa aina mahdollisuuksien mukaan. 
- pyörähtää näyttelyissä ja saa sen tarvittavan H:n. 
- suorittaa luonnetestin ja MH:n (?) 
- pysyy terveenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti