26.12.2012

Rauhaisan joulun viettoa savonmualla + loppuvuoden päivityksiä


Oikein rauhaisaa joulua kaikille tutuille ja tuntemattomillekin blogin seuraajille! Vietämme joulua vanhempieni luona Leppävirralla, tulimme tänne tiistaina 18.12., mutta minun oli käytävä vielä Jyväskylässä ja Lappeenrannassa työnhakujen merkeissä. Torstai-iltana tulin takaisin Leppävirralle ja perjantaina autoin tätiä muutossa Kuopiossa sekä piipahdin kauppakeskus Matkuksessa kiertelemässä. Joulu on mennyt ihan leipomisen ja rauhoittumisen merkeissä, onneksi pakkanen lauhtui niin lenkillekin on päästy. Eilen näimme pitkästä aikaa Jaanaa ja Neoa, jotka piipahtivat täällä porukoilla ja heitimme tunnin lenkin. Caro oli ihan tohkeissaan, kun näki Neoa! Kiitokset Jaanalle & Neolle!

Tässä muutamia kuvia joulun ajalta:

Blogia en ole päivittänyt taas kahteen kuukauteen, vaikka jonkin verran on tapahtunut. Tässä siis taas kiteytetysti tapahtumia viikkojen varrelta.


OLLI-JUSSIN KOULUTUS JA IMATRAN KISAT
3.11.
oli Olli-Jussin koulutus, teemana saksalaiset. Seuraavana päivänä (4.11.) ajelin Imatralle kisoihin, missä oli aamulla vuorossa Sintin radat ja myöhemmin iltapäivällä Caron radat. Sintin eka rata oli oikein hyvä veto, mutta kaksi rimaa tuli alas ja siitä 10. Toiselta radalta tuli HYL, kun Sintti törmäsi renkaaseen TAAS, hajoava rengas meni palasiksi ja siitä siis hylkäys. Muuten oikein hienoa menoa, mutta renkaan kanssa on nyt tehtävä töitä. Kakkosluokan ratojen aikana pyörähdin mäkkärillä syömässä :) Carolle ekalta radalta HYL (en muista enää, että miksi) ja toiselta radalta 0 (-4,19) ja 5. sija.VAPPU ALATALON KOULUTUSVIIKONLOPPU
9.-11.11.
kului Vappu Alatalon koulutuksessa, perjantaina iltana oli vuorossa luento henkisestä valmentautumisesta koiraurheilussa (valitsimme teemoiksi keskittymisen, jännittämisen ja puhuimme pitkään myös "epäonnistumisista"). Lauantaiaamun teoriaosuudessa perehdyimme hyppytekniikan perustaitoihin: sekä koiran että ohjaajan tärkeimpiin tehtäviin, jonka jälkeen siirryimme hyppytekniikkaharjoitusten pariin. Sintin kohdalla viikonlopun tärkein asia oli, että se on vielä kropaltaan keskeneräinen ja sen vuoksi hyppytekniikkaa kannattaa tehdä paljon (mutta varovaisesti ja saimme tarkat ohjeet, miten edetä harjoitusten kanssa). Lauantaina teimme perussarjaa ja setpoint -harjoitteita, sunnuntaina kasvavaa sarjaa sekä korkeuden arviointia. Mahdottoman antoisa viikonloppu oli ja päätin, että kisaamme enää Jyväskylässä ja Kotkassa jonka jälkeen jäämme kisatauolle ja treenaamme hyppytekniikkaa kuntoon.


SINTTI 2-LUOKKAAN!!!
15.-19.11.
Pääsin erääseen työhaastatteluun, joten ajelimme tyttöjen kanssa torstai-iltana Äänekoskelle Teijan luo ja perjantaiaamuna kävin Jyväskylässä haastattelussa. Haastattelu meni sen verran hyvin, että sain kutsun maanantaiksi 2. kierrokselle ja se vaati erään esityksen suunnittelua. Viikonloppu menikin sitten Jattilassa kisaturistina, esitykseen valmistautumisen parissa sekä sunnuntaina kisatessa. Lauantaina kisaamassa olivat Sintin Deco-iskä sekä Mico-veli ja kisaturistina Micon Tami-lapsukainen. Ihana oli nähdä Decoa, Micoa ja Tamia!!! Sunnuntain kisat menivät nappiin Sintin kanssa, heti ensimmäiseltä radalta tuli 0-VOITTO AIKAAN -12,08 (etenemä 4,45 m/s) JA SIIRTO 2-LUOKKAAN! Wau Sintti! Tuomarina toimi Pertti Siimes. Jäimmekin sitten odottelemaan Minna Räsäsen 2-luokan ratoja ja kävin välillä autossa harjoittelemassa esitystä. Ensimmäiseltä 2-luokan agiradalta tulokseksi 5 (-3,74 ja 5. sija), tein niiston hieman liian nopeasti ja Sintti kielsi hypyn. Mahdottoman hieno rata oli muuten! Hyppärilläkin niisto epäonnistui ja sitten mopo karkasi käsistä: Sintti tuli putken ohi, otin uudelleen ja jälleen tuli putken ohitus, minkä jälkeen Sintti hyppäsi väärän hypyn jne. Oli kyllä mahdottoman hauska viikonloppua! Sintti ja Likka painivat aina, kun siihen tuli mahdollisuus ja käytiin Teijan & koirien kanssa pitkiä lenkkejä.  Maanantaina ajelimme heti työhaastattelun jälkeen takaisin Lappeenrantaan.


LEPPÄVIRRALLA
23.-25.11. Vietimme viikonlopun Leppävirralla vanhempien luona. Ihanaa rauhoittumista ja lenkkeilyä!

CARON FYSSARI
29.11. Caro kävi fyssari-Einin käsittelyssä. Kettu oli hyvässä kunnossa, vain helposti aukeavia pieniä jumeja, muttei sen isompaa. Fyssarin jälkeen käytiin heittämässä lenkki Taavetin hautausmaan ympäri.

CAROLLA KORVATULEHDUS
30.11.
Caron korva on muutaman päivän ajan ollut aika punainen ja nyt se töhkääntyi kunnolla. Varasin siis vapaapäivän kunniaksi eläinlääkäriajan. Mittasin Caron painon, 11,7 kg. Molemmista korvista otettiin näyte, mutta sieltä ei löytynyt mikrobikasvustoa. Jostain syystä korva on ärtynyt ja Caro sai parin viikon Canofite-kuurin.


SINTTI KOTKAN KISOISSA
1.12. Tänään olivat vuorossa Kotkan kisat. Otin kaikki tytöt mukaan ja teimme porukalla kaikki lämmittely- ja jäähdyttelylenkit. Tuomarina toimi Anne Viitanen ja radat olivat oikein mukavan oloisia, virtaavia, mutta kummassakin omat ansakohtansa. Ensimmäinen rata meni tosi hienosti, mutta neljänneksi viimeisellä esteellä Sintti sinkosi keppien sijasta puomille ja siitä tuli HYL. Tuon kohdan olisin voinut ohjata niin, että teen takaaleikkauksen kepeille, uskoin kuitenkin, että Sintti lähtisi liikkeen mukana kepeille. Yritin tehdä uudelleen tuon kohdan ja Sintti karkasi uudelleen puomille, lisäksi otti lentukeinun, jonka tein uusiksi. Olisi pitänyt jättää loppurata tekemättä! Onneksi ei sattunut mitään, vaikka lentokeinu tulikin. Hyppärillä Sintti haki esteitä ihan hirveästi (niitä vääriä siis) ja lopulta hyppäsi sitten väärän hypyn. En tiedä, oliko miun ohjaus niin hukassa, mutta yhteistyö ei toiminut yhtään. Harmitti, kun nämä olivat viimeiset kisat ennen kisataukoa, pari koulutusta on onneksi vielä. Illalla kävin itse LAU:n pikkujouluissa.

OLLI-JUSSIN KOULUTUS
9.12. Olli-Jussin koulutuksessa oli top teamin 34 esteen pätkä. Pääsin Sintin kanssa loppuun saakka, vaikka paria kohtaa jouduimme hiomaan. Hyvän mielen treenit!

KONTROLLIKÄYNTI
11.12. Caro kävi eläinlääkärissä näyttämässä korvaansa. Hyvin oli parantunut! Itse asiassa korva rauhoittui parin päivän aikana lääkekuurin alkamisesta.

JARI SUOMALAISEN KOULUTUS
15.12. Osallistuin Sintin kanssa Jari Suomalaisen koulutukseen. Teknisesti vaikeat kohdat menivät hyvin, minun pitää kiinnittää huomiota entistä enemmän rytmitykseen, eli siihen että lähden liikkeelle ajoissa ja ennen kaikkea luotan irtoamiskohdissa koiraan. Puomilla näkyy kuulemma se, ettei Sintti täysin hallitse kroppaansa. Lisäksi puomin alasmenolla Sintti meinaa hiukan "varastaa" ja keinulla on mietittävä alasmenon asentoa. Muuten saimme paljon kehuja ja ohjaajakin osaa kuulemma juosta! :)

JOULULOMALLA
18.12. -> Lähdin ajelemaan Leppävirralle noin yhden aikaan tiistaina (18.12.). Mikkelin kohdalla sai soiton yhteen työhaastatteluun seuraavalle päivälle Tikkakoskelle. Noin 15 minuuttia tuosta sain kutsun Lappeenrantaan yhden työhaastattelun toiseen vaiheeseen. Ajoin kuitenkin perille Leppävirralle ja keskiviikkoaamuna jatkoin matkaa Tikkakoskelle. Tytöt jäivät porukoille hoitoon. Tikkakoskelta hurautin takaisin Lappeenrantaan ja sieltä Leppävirralle taas torstai-iltana. "Ihana" melkein 900 kilometrin lenkki, mutta mitäpä sitä ihminen ei tekisi mahdollisen työpaikan puolesta. Torstai-iltana huomasin, että Caron silmä rähmi ja perjantaiaamuna se oli tosi pahan näköinen: punainen, hiukan turvoksissa ja rähmi kunnolla. Sain Keski-Savon eläinklinikalle Varkauteen ajan ja ajanvarauksesta n. 40 minuutin kuluttua olimme jo Varkaudessa. Sarveiskalvossa ei näkynyt haavaumia tms., joten kyseessä on sidekalvontulehdus. Caro sai silmätippakuurin molempiin silmiin (Oftan Dexa-Chlora). Ajelin takaisin Leppävirralle ja jatkoin matkaa Kuopioon auttamaan tätiä muutossa. Tytöt jäivät veljen hoidettavaksi. Lauantaina pääsimmekin sitten vasta kunnolla lomailun makuun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti