7.10.2013

Jee!!! Sintille NOLLA Janakkalan kisoista :)

Eilen olivat vuorossa Janakkalan agikisat. Caron ilmoitin (hieman jälkikäteen :D ) vain hyppärille ja Sintin kaikille kolme radalle. Radat alkoivat vasta kahden maissa, joten aamu oli ihanan rauhallinen. Kisapaikalla olin ennen yhtä, joten ehdin tehdä hyvin lämmittelyt ennen rataantutustumista. Marika ajeli Lappeenrannasta kisaamaan, joten huippuseuraa oli koko kisapäivän ajaksi tarjolla :) Tuomarina toimi kaikilla meidän radoilla Johanna Nyberg.

Caro aloitti kisapäivän hyppiksellä. Rata oli oikein kiva, oikeastaan vain kaksi kohtaa aiheutti päänvaivaa - sellaiset, joissa oli väärä putkensuu tyrkyllä. Caro on sen verran putki"hullu", että hakee putkia vähän turhankin itsenäisesti :D Ensimmäinen tuollainen kohta oli heti neljännellä esteellä, jonka jälkeen tein vastakäännöksen. Lisäksi radan loppuvaiheilla ehdin hyvin viedä valssilla Caron putken suun ohi. Rata alkoi tosi kivasti, mutta sitten tuli kepeillä sekoilu ja Caro jätti pujottelun kesken - varmistelin liikaakin keppejä. Tästä siis vitonen, loppurata hyvällä sykkeellä maaliin. Keppien korjaamisesta tuli hiukan yliaikaa, joten tulokseksi 6,37 ja sij. 12./28. Tämä taisi olla nyt peräkkäin toinen tai kolmas keppivirhe, joten ehkä pitäisi ketunkin kanssa treenata :D Tässä vielä video radasta.

Sintin urakka alkoi myös hyppiksellä. Sen kanssa pelkäsin myös tuota radan loppuvaiheessa ollutta putken väärän pään ohi viemistä. Alku oli hyvä, tosin 3 hypyn ennakoiva venyy, 4 hypyllä hyvä vastakäännös ja pituuden jälkeen irtoaa tosi hienosti hypylle. Okserille huono ponnistus, mutta selvisi hypyn yli, hieno keppien aloitus ja vauhdikkaat kepit muutenkin. Ja sitten tulee tuo kohta, jota "jännitin" - ehdin hyvin valssiin mutta teen sen Sintin edessä ja silloin kun se on hypyn päällä, rima alas tästä syystä. Olisi pitänyt uskaltaa tehdä vekki putken jälkeisten hyppyjen välissä. Lisäksi loppusuoralla en katso koiraa ja se häviääkin väärälle esteelle selän takaa. Tältä radalta siis oikein hyvä HYL, Sintin video C-radasta.

Ensimmäinen agirata oli profiililtaan tosi vauhdikas ja tietyllä tavalla "helpon" oloinen. Helppo se ei kuitenkaan ollut ja koirien sekä ohjaajien menoa vaikeutti hiukan auringonpaiste, joka heijastui sisälle hallin yläreunan ikkunoista. Ihana ilma oli, ei siinä valittamista :D Päätin siis viedä Sinttiä tosi tarkasti, ettei ainakaan "sokaistu" missään ja sen vuoksi mene rata pilalle. Ja oikein hieno rata se olikin, sillä Sintti teki 0-tuloksen aikaan -12,62 (etenemä 4,8 m/s) ja sij. 3./47. Wau!!! Nopeammin saisin irrottaa sen kontakteilta ja pituuden jälkeen jarruttelen liikaa, mutta mielestäni tuo oli tosi rauhallisen oloinen rata sekä koiralta että ohjaajalta (eikä missään nimessä hidas!) :D Sertikin olisi ollut tyrkyllä, mutta meillä on jo Nybergiltä se agilityserti. Tässä vielä video B-radasta.

Jälkimmäiselle agiradalle oli jotenkin tosi helppo mennä. Oma fiilis oli jokseenkin rentoutunut :) Radan 8 hypylle harjoittelin sekä päällejuoksua että sokkaria, päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon ja ajaudun liian lähelle putkea. A:lta lähtee liian aikaisin, eli tähän pitää kiinnittää huomiota. Muurilla liikun vähintäänkin epämääräisesti, kepeille Sintti haki tosi hienosti ja keppien loppuosakin toimi! Sitten tuli vaikein kohta, eli putken jälkeen valssi kahden hypyn välissä ja sitten heti perään välistäveto. Peruuttelin liikaa välistävedossa, mietin jo rataantutustumisessa että tässä pitää pysäyttää hetkeksi oma liike tai ottaa jopa puolivalssilla koira ohjaukseen. En tehnyt kumpaakaan, vaan Sintti ajautuu liikkeen mukana hypyn väärälle puolelle ja hyppää sen, eli tästä HYL. Otin kohdan uudelleen, puomi oikein hyvä ja toiseksi viimeisellä hypyllä ihmeellinen ilmalento jossa koira muuttaa suuntaansa :D Voi jösses, vain tuohon kykenee Sintti the Liitosittiäinen :D Tässä vielä video A-radasta.

Sintin radan jälkeen lähdimme suoraan lenkille Marikan kanssa ja päädyimme taas "johonkin" - koirat saivat juosta vapaana ja Vani viiletteli etunenässä, onneksi oli sellaista maastoa, että sitä pystyi pitämään vapaana suhteellisen "huoletta". Kotimatkalla pysähdyimme vielä syöpöttelemään Riksun ABC:lle ja voin sanoa, että kylläpä väsytti kun pääsi rojahtamaan kotona sohvalle. Sinttiä hieroin vielä illalla ja se nautiskeli silmät kiinni :) Kiitos Marika taas huippupäivästä ja ratojen kuvaamisesta, näillä nauruilla taas jaksaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti