3.10.2013

Täällä ollaan :)

Kiire, vetämätön olo, tuhat asiaa mielessä... Siinäpä ainakin kaksi syytä, miksei blogi ole taaskaan päivittynyt ajallaan. Tiivistän siis jälleen...

20.9. Marika ja kelpot tulivat kyläilemään viikonlopuksi. Perjantaina heitimme lenkin heti, kun vieraat saapuivat paikalle ja sitten kaupan kautta sohvalle istuskelemaan. Analysoimme muun muassa Sintin luonnetestivideot. Hyvin nätisti olivat kaikki viisi koiraa ja kaksi naista pienessä yksiössä :D

21.9. RimA:n kisat, Carolla kaksi rataa, Sintillä kolme. Tuomarina toimi kaikilla radoilla Kari Jalonen.

Hyvissä ajoin olimme jälleen paikalla, lämmittelylenkin heitimme ja urakka alkoi Caron hyppärillä. Se oli hieno veto, mutta ohjasin tyhmästi kepeille viennin (linjausta en tehnyt ollenkaan) ja Caro sujahti putkeen, siitä siis HYL. Muuten oli oikein mainiota menoa! Tässä video radasta. Agiradalla Caro jätti kepit kesken, kun rynnin liian aikaisin kepeiltä "irti", lisäksi loppusuoralla Caro tuli suoran putken ohitse - ei se kettu voi nyt kaikkia esteitä nähdä, vauhtisokeus kai iski :D HYL siis tältä radalta.

Sintti aloitti agiradalla, jossa teki kiellon A:n jälkeen ennen putkea, ennakoin liikaa jo putken jälkeistä estettä ja Sintti lähti liikkeen mukana. Lisäksi jostain toisesta virheestä tuli vitonen, rima alas? Tuloksi siis 10 (-1,41 ja sij. 10). Sintin hyppäri olikin sitten aivan järjettömän hieno!!! Ohjaaja vain mokasi kolmanneksi viimeisellä esteellä liikkuvan pakkovalssin, käänsin hiukan liian aikaisin kropan hypylle ja Sintti hyppäsi sen väärään suuntaan. Voihan pee :D Siitä siis HYL, tuon kohdan näette Caron videolta, Caron kanssa tein ennen loppusuoran suoraa putkea takaakierto-päällejuoksun. Viimeinen rata menikin  Sintin kanssa lähdössä pysymisen (!!??!!) harjoitteluksi, radan alku oli hyppy-suora putki-rengas. Pääsin suoran putken alkuun, kun käänsin katseen ja sieltä pieni mustavalkoinen ohjus tulikin jo. Hetken mietin, että jatkanko, mutta suoran putken jälkeen pyysin Sintin luokse, vein sen lähtöön, kehuin ja juoksimme A:n kautta viimeiselle hypylle. Päivän nopein HYL? :D Lähtöä pitää selkeästi nyt palkata, myös kontakteilta tahtoo lähteä vähän turhan "itsenäisesti" - hyvin huomaa sen, että kisoja on ollut paljon ja treeneissä olen keskittynyt ohjaustekniikkaan. Perusasiat pitäisi muistaa aina!

Marika ja Waara nappasivat hyppäriltä 0-tuloksen ja 3. sijan - onnea heille! Kisojen jälkeen ajelimme Riihimäen ABC:n läheiseen metsään lenkille, ja pizzat haimme matkalla kotiin - terveellisistä elämäntavoista on pidettävä huolta! ;) Sunnuntaina aamusta saattelimme sitten Marikan ja kelpot kotimatkalle (tosin, ajelivat Lappeenrantaan Mikkelin agikisojen jälkeen). Olipa taas niiiiin mukavaa - otetaan pian uudestaan Marika! Me heitimme lenkin iltapäivästä Suskun ja Pepin kanssa Hyvinkään Sveitsin maastoissa, pieni raekuuro iski matkalla ja kastuimme läpimäräksi, mutta oli muuten kyllä huippulenkki. Kiitokset myös Suskulle!

23.9. RiMA:n treenit olivat illalla, mutta pää on ihan tyhjä niiden suhteen. Vaikein kohta taisi olla puomin alla poikittain ollut suora putki, johon piti saada lähetettyä ja sitten piti kiirehtiä ohjaamaan... Oli niin vaikeaa ohjaajalle, muistin palkata kontakteista!

24.9. Ajelimme Niinun viimeiselle (ainakin toistaiseksi) kurssikerralle Espooseen. Rata alkoi tosi hyvin, mutta sitten Sintti hyppäsi ihmeellisen koikkaloikan keinun jälkeiselle hypylle, Niinu sanoi tästä ja ohjaaja ei osannut enää muuta kuin katsoa hyppyjä. Lisäksi Sintti hyppäsi liian "lyhyesti" pituudelle ja liikkui muutaman askeleen verran epäpuhtaasti. Tuntui myös, ettei se koonnut kunnolla. Ja mitähän vielä... Liian monta epäonnistunutta asiaa, onneksi tsemppasimme muutamissa kohdissa, mutta jäin nyt itse "kiinni" noihin outouksiin... Nyt hetkisen aikaa aion ostaa Niinun treeneihin vapautuvia vuoroja, koska en uskalla oman työtilanteen vuoksi (määräaikaisuus päättyy 15.11., eikä uudesta työpaikasta ole tietoa) sitoutua kurssille loppuvuoden ajaksi. Paljon olemme oppineet ja paljon on vielä treenattavaa - kiitos Niinu, olet todella taitava kouluttaja! Kehitystä on havaittavissa sekä Sintissä että minussa :)

Ai niin, Das Auto meni katsastuksesta läpi! Jee!!!

27.9. Teija tuli Kukan ja Likan kanssa yökylään, kun heillä oli lauantaiaamuna aikaisin alkava paimennuskoulutus. Ilta meni istuskellessa ja juorutessa, analysoimme jälleen Sintin luonnetestivideoita. Sintti oli niiiiiiiin innoissaan, kun äiti ja sisko tulivat käymään - ne kyllä muistavat toisensa (ja muistuttavat toisiaan. niiiiin samat geenit!) :D Lauantaiaamuna (28.9.) heräsin kuuden maissa ja saattelimme Teijan & koiruudet matkaan, kävin vielä reilun puolen tunnin lenkin, annoin koirille ruoat ja menin takaisin nukkumaan. Pesin päivällä ikkunat ja kävimme myös "kotikentällä" treenailemassa pitkästä aikaa tokoakin. Tokon suhteen PITÄISI aktivoitua ;)

29.9. Tänään oli vuorossa Etelä-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuskisat Hyvinkään koiraurheilukeskuksella. Sintti oli mukana RimA:n maksijoukkueessa, yksilökisathan kävimme Uudenmaan kennelpiirissä. Caro oli varalla medien joukkueessa, muttei päässyt sitten kisaamaan. RimA:n medijoukkue otti hienosti voiton - onnea heille! Sintti meni joukkueessa kolmantena, Kirille ja Pirkolle tuli molemmille vitonen radalta. Me teimme tosi hienon radan, tosin Sintti rynäsi nurin ennen keppejä niin että etujalka taittui kropan alle. Onneksi ei näyttänyt sattuvan ja jatkoin rataa eteenpäin, mutta epäonnistuin keppien jälkeisessä vekissä muurille ja Sintti ampui muurin jälkeen putken väärään päähän. Hirveä harmistus iski tästä, koska rata oli muuten hieno ja suunnittelin tuohon kohtaan valssia joka olisi varmasti toiminut paremmin. Jännitin ehkä sitä, että rymyää muurille tehtävässä valssissa ja halusin valita turvallisemman ohjauksen. Onneksi Juju teki ankkurina 0-radan, ja meidän joukkueelle tulikin sitten joukkuepiirinmestaruuksissa pronssia - hyvä me! :) Ovat nämä joukkuekisat aina vaikeita ohjaajalle henkisesti, tuli ihan älytön harmistus omasta mokasta... Sintti sai lelun palkinnoksi ja oli siihen tyytyväinen! Sen päätöksen kuitenkin tein, etten mene tuonne Hyvinkään hallille kisaamaan enää. Sintin tassut pitivät hyvin, mutta tuollainen ei tee todellakaan hyvää että yhtäkkiä tuleekin liukas kohta. Hieroin Sinttiä illalla ja pistin yöksi BOTin päälle, ei onneksi liikkunut mitenkään epäpuhtaasti, joten taisimme selvitä säikähdyksellä.

30.9. RimA:n plörinäksi menneet treenit... Pasi oli jälleen kouluttamassa ja rata oli oikein mukava. Mutta, Sintti hyppäsi alusta lähtien oudosti ja heti kun Pasi sanoi siitä niin rupesin tuijottamaan koiraa ja ihan persiilleenhän se menee sitten. Avasi parille hypylle kroppaansa paremmin, mutta kokoaminen oli onnetonta - Pasikin oli ihmeissään, että miksi hyppää noin. Ääh! Tein vain pieniä pätkiä, palkkasin puomin kontaktista ja jätin treenin siihen. En tiedä, onko nyt kyse jumista vai siitä että häiritsen Sinttiä omalla tuijottamisellani (= katson hyppyjä, olen myöhässä, Sintti fokusoi minuun)...

3.10. Maanantain jälkeen olen käynyt koirien kanssa iltaisin pitkiä lenkkejä. Mitään muuta en ole saanut aikaiseksi, kun on ollut kipeä olo jo yli viikon ajan (kuume ei kuitenkaan nouse) ja olen sen takia ihan vetämätön iltaisin - makaan vain sohvalla viltin alla. Sinttiä olen hieronut joka ilta ja yöt se on nukkunut BOT päällä. Sintin liikkeitä tuijotan herkeämättä ja näen niissä kaikkea mahdollista, vaikka ihan hyvin se ravaa. Tosin, näen löysät etujalkojen ranteet (ovat aina olleet tuollaiset), pihtikintut (ovat aina olleet tuollaiset) jne. Voi huoh! En tiedä, onko eniten ongelmia allekirjoittaneen päässä kuin Sintin kropassa. Yritän päästä viimeistään lauantaina hallille, ja käyn videoimassa hyppyjä. Sen jälkeen päätän sunnuntain kisoihin menemisen yms. Luultavasti varaan ensi viikolle fyssariajan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti