4.9.2014

Hyvää fiilistä!

Elokuukin tuli ja meni, yhtään päivitystä en näemmä ehtinyt tehdä. Otsikko kertoo kyllä kaiken, jotenkin on hirrrveen hyvä fiilis, vaikkei kaikki menekään ihan putkeen aina :D Käydään elokuu pikakatsauksella läpi...

---

Caro osallistui Muuramen tokokokeeseen 6.8. Yli 30 asteen helle ja lentelevät öttiäiset eivät olleet hyvä juttu, joten nollattiin kolme liikettä ja meinasi jopa pieni tokomasis iskeä. Masis kesti ehkä pari päivää ja sitten ilmoitin Caron jo heti seuraavaan kokeeseen, sinnikkyys palkitaan joskus - näin uskon :D 

Tokoa ollaan kyllä treenattu ahkerasti. Parhaimmillaan on tainnut olla ainakin neljä treeniä viikossa :) Onneksi on olemassa Tiina, joka potkii persiille ja "pakottaa" meidät treeneihin vaikka väsyttäisi, paleltaisi, päätä särkisi, vituttaisi (joo, sitäkin tapahtuu hetkittäin) jajaja. Ja oikeesti, se treenaaminen on auttanut. Caron tunnari on kehittynyt huimasti eteenpäin, luoksetulo on tosi hyvä ja ruudunkin bongaus paranee koko ajan. Ihmeellistä :D Seuraaminen vaatii seuraavaksi erityistä panostusta ja kaukoja pitää jumpata. Sintille olen aloitellut tässä viime päivinä tunnarin opettamista, eli metsässä olen piilottanut kepin risujen joukkoon. Hyvin tuntuu aukaisevan nenän, kepin pureskeluun pitää ehken puuttua :) Vanikin on höpötellyt jotain juttuja treeneissä, yritetään opettaa sille ruutua. Ei meinaa blondi tajuta, mutta ehkä joku pieni kehitys on siinäkin tapahtunut.

Caron kanssa käytiin myös viime viikonloppuna tokokokeessa, eli 30.8. oli vuorossa Laukaan koe, tuomarina toimi Marko Puranen. Ja voi, miten hienoa työtä me tehtiin! Yksi pieni työtapaturma vei ykköstuloksen, mutta se ei harmita yhtään :D VOI-luokan koiria oli 7 ja meidän vuoron viimeisenä. Paikkamakuussa oltiin jälkimmäisessä ryhmässä, Caron paikka reunimmaisena. Nyt malttoi hyvin istua perusasennossa eikä valunut maahan valmis-käskyn jälkeen. Makasi samassa asennossa, kun palasin piilolta ja hieno perusasento (Muuramen kokeessa lösähti maahan ennen käskyä eikä noussut sieltä ylös kuin lisäkäskyllä). Ansaitusti siis paikkamakuusta 10. Vein tämän jälkeen Caron autoon ja otin sieltä pois vasta, kun meitä edeltävä koira aloitti. Liikejärjestystä ei oltu sekoitettu ja koko setti tehtiin putkeen. 

(Pisteet tulevat nyt jostain "välimuistista", eli voi olla virheitä...) Seuraamisessa piti kontaktin nätisti, siirtymissä tahmailua ja väljyyttä paikassa, pisteitä 7. Liikkeestä istumisessä taisi olla vähän löysä seuraamisessa, siitä 9,5. Luoksetulosta täysi 10, ansaitusti! Ruudun bongasi tosi hienosti ja karkasi "käsistä", onneksi en ollut sanonut valmis-käskyä. Upposi hyvin ruutuun, mutta tarvitsi lisäkäskyn maahanmenoon, loppuosassa hiukan väljyyttä, pisteitä 8. Hyppynoudossa saalisti kapulaa, pisteitä joko 8 tai 8,5. Metallissa nosti kapulan hyvin, mutta pudotti matkalla. Toi ilman lisäkäskyä minulle, luovutuksessa liikku taaksepäin, pisteitä 7. Tunnari jännitti eniten, mutta meni nätisti kapuloille, liikautti hiukan väärää, mutta korjasi ja toi oman. Tuomari arpoi hetken aikaa, että oliko nostanut väärän, mutta antoi pisteitä 8. Hienoa! :) Kaukokäskyissä tarvitsisi yhden lisäkäskyn s-m vaihtoon, eteni aika paljon ja loppuperusasentoon lisäkäsky. Pisteitä 0. Voihan kääks! Tuomari harmitteli, ettei voinut antaa vitosta, ilman tuota loppuperusasennon lisäkäskyä olisimme sen saaneet. 

Pisteitä kertyi 238,5, VOI2, eli sillä vitosella olisi pisteitä tullut 258,5, ykköstuloksen verran. Mutta ei tosiaan voi harmitella, tuli niin paljon hienoja onnistumisia kokeeseen ja tämä todella loi toivoa siitä ykköstuloksesta :D Voitimme VOI-luokan tällä tuloksella, jee!!! :) Ja seuraava koekin on jo ihan nurkan takana odottamassa ;)

---

Sintin jalka tuntuu parantuvan hyvin. Mitään rankkaa lenkkeilyä ei ole tehty, metsäpoluilla rauhallista kävelyä ja ravia. Viimeisimmän Cartrophen-piikin pistin 10.8. ja huomenna saan pari piikkiä lisää, jotka pistetään kuukauden välein ikään kuin kuuriluontoisesti ja tukemaan kuntoutusta. Maarit käsitteli Sintin viime sunnuntaina 31.8.  Tässä pätkä käyntikertomuksesta:

Tutkittaessa molemmat hauis-lihakset venyvät hyvin täydellä liikeradalla. Lievää kireyttä etujalkojen eteen venytyksessä molemmin puolin. Oikean puolen takaselän lihaksisto kireää, samoin oikean takajalan etureisi kireä. Rangan jousto on vasemmalta rotatio suuntaan mobilisoitaessa jäykkä ja arka. Takaosa on aikaisempaa vahvempi huolimatta vähäisestä jumppaamisesta.

Nyt aktivoidumme jumppaamisessa ja venyttelyä tehdään myös edelleen päivittäin lihaskireyksien estämiseksi. Parempaan suuntaan ollaan menossa, nyt vain pitää saada jumppien avulla takaosaa vahvemmaksi.

---

Agilityäkin on treenattu, pääasiassa Ipin kanssa ja yhteistyö sujuu koko ajan paremmin. Yritän purkaa treenejä jatkossa tänne blogiin, mutta mitään en uskalla täysin luvata :) Caro kävi pitkän tauon jälkeen kiihdyttelemässä joukkueJATpailuissa 23.8. ja teki hienon 0-tuloksen. Mun koulutusryhmästä koottu joukkue voitti kilpailevien joukkueradan, ihan mahtavaa! On niin siistiä, että saan tämän porukan kouluttamista. Tässä Caron JATpailujen radasta video

Sunnuntaina 31.8. kävimme puolestaan Laukaan möllikisoissa. Ilmoitimme vain Ipin radalle, en kehdannut enää rasittaa Caroa edellispäivän tokokokeen vuoksi. Menin Ipin kanssa sekä mölliradan että kilpailevien radan. Radat olivat profiililtaan hyvin suoraviivaisia, mikä oli meille tosi hyvä juttu. Päästiin kunnolla vauhtiin ja treenaamaan kisatilannetta. Ja teimme Ipin kanssa parhaimmat tähänastisista parhaimmat radat, mahtavaa! Missään vaiheessa ei tullut sellaista fiilistä, että Ipi lähtisi haahuilemaan. Nyt se joutui tekemään oikeasti töitä, että pysyy mun perässä ja tekee kunnolla rataa :D Tämä lupaa hyvää, koska piirinmestaruuskisat järjestetään tuolla samalla kentällä 14.9. ja sinne ollaan menossa :) Tässä vielä video epiksistä.

Osallistuin myös JATin järjestämään fysiikkavalmennukseen perjantaina 29.8. Kouluttajana toimi Mikko Lilja, ja sieltä kyllä kertyi kivasti oppeja omaan käyttöön. Tosi mukavaa, että tällainen koulutus järjestettiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti