15.9.2010

Keskiviikkotreenit, Vani

Keskiviikkoilta jatkui Vanin treeneillä. Teimme radanpätkän Clear run -kirjan pohjalta. Alla ratapiirros.

Vanin treeni
Tässä radassa oli sekä vääntämistä että vauhtia. Vedin 2 hypyn kädellä "siivekkeen ympärille" ja sain Vanin hyppäämään pienellä kaarroksella. Tein 3 twistin, eli vaihdoin ohjauksen oikealle kädelle. Kepit tein erillisenä, koska vasemman puolen ohjaus on Vanille vielä vaikea. Vani ei meinannut malttaa pujotella loppuun, eli tehtiin pari kertaa pelkät kepit. Hypyt 5 ja 6 sekä 7 putki oli meille vaikea kohta. Vani sai kauhean spurtin 5 ja 6 hypyillä, minkä vuoksi haki tuo 10 hyppyä. Lopulta tein valssin tuo 6 hypyn ja 7 putken väliin, mikä jarrutti menoa ja käänsi Vanin oikeaan suuntaan. 9 rima tuli kerran alas, liian kiire? Hypyt 9,10 ja 11 olivat ihan tappomeininkiä meille, yritin takaaleikkausta 11 hypylle, mikä kyllä onnistui, mutta Vani kävi hyppimässä tuota 5 hyppyä. Kokeilin voimakasta jarruttamista ja vekkausta (linjaamista) hypylle 11, mikä toimi jollain tavoin. Lopulta päädyin valssaamaan 10 hypyn jälkeen, valssilla sain linjattua paremmin sekä 11 että 12 hypyt. Erona piirrokseen oli se, että minulla 13 este oli putki, 14 tuo hyppy ja 15 A. 13 putken jälkeen tuli todella kiire 14 hypylle ja Vani ehti kysellä siinä välissä "mihin mennään". Minun oli myös vaikea löytää tasapainoa sille, miten käännän Vanin 14 hypyltä A:lle. Välillä olin myöhässä ja Vani teki pitkän hypyn 14 taakse, välillä sitten tein käännöstä liian aikaisin ja Vani kielsi 14 hyppyä. Lopulta se tasapainokin löytyi.

+ Tyytyväinen olin alun kieputukseen, eli hyppyihin 1, 2 ja 3. Kepeillä myös onnistuneita toistoja vasemmalta puolelta ohjaten.
- Kun vauhti kasvaa, Vani on tosi vaikea hallita ja se hakee jatkuvasti seuraavaa mahdollista estettä. Minun pitäisi muistaa se, että joissain kohdissa on pakko vain ottaa vauhtia pois ja saada Vani kuulolle. Tämä näkyi hypyillä 5,6 ja putkella 7 sekä hypyillä 9, 10, ja 12 -> korvat häviää, kun vauhti kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti