8.9.2010

Tokoa kisapuistossa

Käytiin tokoilemassa Kisapuiston hiekkaparkkipaikalla. Mukana Marika & Nemo ja Waara, Mirka & Rape sekä Tiina & Warma ja Arwo. Hyvin kelpievoittoista porukkaa siis :) Otetiin alkuun paikkamakuu. Omat tytöt olivat hiukan "lentoon lähdössä", kun tulin tokoilemaan suoraan agilityn kouluttamisesta, eli tytöt olivat odotelleet autossa tunnin omaa vuoroaan.

Otin ensimmäiseen paikkamakuuseen Caron, joka rauhoittui hyvin. Oli pyörähtänyt toiselle lonkalle, muttei sen enempää. Toinen paikkamakuu oli heti perään. Vani teki klassisen alkuun, eli vajosi ennen valmis-käskyä maahan. Otin sen uudelleen istumaan, ja sitten neiti tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon. Outo tyyppi. Oli mennyt myös lonkalle, vetänyt etujälän pään alle ja makasi muutenkin ihmeellisessä kippurassa, kun tulin piilosta pois. Eli hiukan tarvitsee nyt kiinnittää huomiota tuohon asentoon :) Ennakoi myös perusasennon.

Aloitin Caron kanssa. Ensimmäisen tein ruudun, vierailla ruutumerkeillä, eli ruutu oli rakennettu jo valmiiksi. Annoin vihjesanat, eli missä ruutu -supattelun ennen käskyä ja tuntui bongaavan ruudun. Lähti vauhdikkaasti, mutta sitten alkoi ennen ruutua hiipparoida nenä maassa ja lähti menemään ruudun sivusta sisään. Kutsuin takaisin luokse, ja otin uudelleen. Sitten meni jo suoraviivaisemmin ruutuun, missä oli kosketusalusta. Otimme pari ruutuunlähetystä lähempää ja sitten yhden vielä täydellä matkalla. Upposi hyvin ruutuun, reagoi maahan-käskyyn heti ja teki myös hyvän loppuosan, eli seuraamiseen tulon.

Seuraamisessa otin intervalleja, eli hidasta ja normaalia käyntiä sekä juoksua. Meni ihan ok, yllättävänkin hyvin piti paikkansa. Juoksemiseen pitää itse kiinnittää huomiota, etten mene liian nopeasti.

Metallinoudon otin hetsauksella, luovutuksessa olin kyykyssä. Kyllä se metallinenkin palautuu, vaikka välillä pitää miettiä sitä kapulaa ottaessa. Tiputti kerran matkalle, ja pyysin hakemaan uudestaan. Yrittää Caro vähän liian helpolla luovuttaa...

Kaukokäskyt tein pitkällä matkalla, tavoitteena se, että ylipäätään tekee vaihdot. Yhdessä m-i-vaihdossa tarvitsi lisäkäskyn, mutta muuten suoritti vaihdot. Etenee kyllä luvattoman paljon, pitäisi ihan videokuvata sivusta, mitkä vaihdot tökkivät eniten: veikkaan s-m ja s-i -vaihtoja, ne ovat selkeästi vaikeimpia.

Luoksetulokin tuli tehtyä, ja se oli SUPERHYVÄ :)

Vanin kanssa aloitin myös ruudulla, lähinnä oikean paikan hakemista ruudun keskeltä namialustan avulla. Liikuttelin Vania ruudun keskelle eri sivuilta, hyvin on ruvennut hokaamaan sen paikan.

Sitten seuraamista, lelu kainalossa ja pitkää suoraa. Tarkoituksena olisi totuttaa Vani seuraamaan pitkiäkin pätkin. Lelu tuo hyvän motivaation, välillä yrittää varastaa motskun, mutta hyvin jatkaa töitä. Tein myös käännöstä vasemmalle, se pitäisi saada napakammaksi ja ettei kontakti tipahtaisi käännöksen jälkeen. Työsarkaa riittää ;)

Liikkeestä istuminen tarvitsee vielä pienen käsiavun, mutta on muuten tosi terävä, tapahtuu siis heti eikä kohta. Namilla pelkkiä istumisia, että saisi tämän selkäytimeen asti. Seuraava vaihe on se, että malttaa pysyä istumassa.

Luoksetulon stoppeja tehtiin myös, nakkelin nameja ja stoppailin. Ei kannata tehdä kovin montaa toistoja, alkaa ennakoida ja hiippailla. Pitää jatkossa jättää pariin kolmeen hyvään toistoon.

Olikohan ne siinä? Ai niin, Vani teki henkilöryhmän. Mirka otti epähuomiossa namit taskusta ja Vani meinasi karata useaan otteeseen kesken seuraamisen Mirkan luo. Ahne pöljä ;) Mutta saimme me ihan hyvääkin seuraamista aikaiseksi, painoi välillä jopa jalkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti