24.9.2012

Viikko vierähti taas...

Viime viikko hujahti ohi vauhdilla. Sintti treenasi tiistaina (18.9.) normaalisti Marikan ryhmässä. Vaikein kohta oli ehkä kepeille vienti, jossa oli suoran putken jälkeen täysi avokulma. Liikuin liikaa keppejä kohti, pieni vauhdin hidastus helpotti ja Sintti haki ensimmäisen välin kunnolla. Keskiviikkona (19.9.) oli vuorossa miun koulutusvuoro, jonka jälkeen tokoilin Caron ja Sintin kanssa. Caro teki ruutua, joka löytyi hyvin. Pienoista ongelmaa tuottaa se, että Caro painuu maahan heti kun huudan sille "stop". Olen yrittänyt vahvistaa stopin jälkeen seisomista, mutta maahanmeno on aika tiukassa. Nooh, treenaillaan :) Teimme myös luoksetulon, mikä kohtuu hyvä, himpun verran napakammat saisivat stopit olla. Sintti teki pieniä pätkiä seuruuta, jättävät ja luoksetulon. Luoksetulossa törmää turhan paljon, kun tulee eteen. Tätä pitää miettiä... Seuruu ja jättävät ovat hyvällä mallilla. Caro oli agitreeneissä tosi mahtava, kontaktit toimivat ja muutenkin meno oli mallikasta. Yhdellä pätkällä olin itse tosi löysä ja se vaikutti Caroon, otin sitten itsestäni niskasta kiinni ja rupesihan sitä vauhtia löytymään :)

Perjantaina (21.9.) kävin tyttöjen kanssa pikaisella lenkillä töiden jälkeen, jonka jälkeen pakkasin tavarat kasaan ja ajelimme Äänekoskelle Sintin kasvattajan, Teijan luo. Sintti ja Likka pistivät illalla aikamoisen hammaspainiriekkumisrallin pystyyn sisällä :D Lauantaina oli vuorossa Tuulia ja Timo Liuhdon agikoulutus Jyväskylässä, Jattila-hallissa. Osallistuin Sintin kanssa Tuulian koulutukseen. Ennen koulutusta kävimme lämmittelylenkillä ja sitten oli vuorossa rataantutustuminen. Hetken ehdimme katsella meitä ennen treenannutta ryhmää ja siitä sai jo vinkkejä ohjauskuvioihin. Tutustuimme ensin rataan itsenäisesti, sitten kävimme koko radan Tuulian kanssa läpi ja mietimme, miten eri tavoin vaikeat kohdat oli mahdollista ohjata. Sintti teki 2x10 minuutin pätkän ja ne menivät aivan älyttömän hyvin. Sain onnistumaan muun muassa pakkovalssi-jaakotuksen, saksalaisen, ennakoivan valssin (vaatii kylläkin hiomista, pitäisi muistaa ajoitus ennen kuin koira hyppää! - tuttu asia, mutta silti vaikea), välistävedon, puomin leijeröinnin putken takaa (tästä saimme paljon kehuja, kontaktit toimii!), takaakierron (tässä piti kyllä miun ohjaamiseen puuttua, eli kengän kärjen pitää näyttää sinne siivekkeen päähän) ja päällejuoksun. Olin niiiiiiin hikinen treenin jälkeen, ettei mitään järkeä :D Meinasi kunto vähän loppua! Kotiläksyksi saimme:

- ennakoivan valssin hiomisen
- takaakiertojen vahvistamisen (oikeanlainen ohjaus)
- kepeillä vaikeat kulmat, ohjurit avuksi ekaan väliin
- palkan paikka johonkin muualle kuin ohjaajan taskuun - Sintti meinasi tulla viimeisen hypyn ohi, kun mie rupesin jo ennakoimaan palkkausta.

Minulle jäi aivan älyttömän hieno fiilis koulutuksesta! Sintti toimi erinomaisen hyvin ja olemme selkeästi tehneet oikeita asioita. Tuulia vain totesi, että jatkakaa treenejä ja kisaamista :) Treenin jälkeen kävimme jäähdyttelylenkin ja sen jälkeen ajelimme Teijan luo Hirvaskankaan ABC:n kautta. Hetken aikaa huilailimme ennen kuin lähdimme pellolle lampaiden luo. Teija teki ensin Likan ja Kukan kanssa, molemmat ovat niin hienoja tekemään! Sintti oli ihan mahdoton, se ei malttanut kääntää katsetta lampaista ja tasapaino oli jollain tavalla hukassa, Sintti siis olisi vain halunnut kiertää, kiertää, kiertää... Minun piti olla Sintille tosi tiukkana ja sain muutaman pienen pätkän onnistumaan, mutta oli kyllä vaikeaa. Huhhuijaa, viettiä riittää ja intoa, mutta hallinta on tässä lajissa vähän hukassa :D Paimennuksen jälkeen uni maistui Sintillekin! Sunnuntaina oli vuorossa vapaapäivä, kävimme lenkillä koirien kanssa ja sen jälkeen uudelleen lampailla. Nyt olin Sintille tosi tiukkana alusta lähtien ja homma lähti toimimaan hiukan edellispäivää paremmin, mutta edelleen intoa riitti ihan älyttömästi. Sain pieniä kuljetuksia onnistumaan, mutta vaikeutena on se että Sintti tulee liian lähelle lampaita. Kun mie joudun miettimään niin montaa uutta ja outoa asiaa, on vaikea toimia järkevästi :D Onneksi Sintti kestää tuon, meidän pitäisi päästä paljon useammin lampaille että pääsisimme tässä lajissa eteenpäin. Hauskaa oli kuitenkin ja ihana on seurata, kun koira tekee sitä asiaa mihin rotu on alunperin jalostettu! Tässä muutamia kuvia Sintistä sunnuntailta, kiitos Teijalle kuvaamisavusta ;D
Paimennuksen jälkeen lähdin ajelemaan kohti Lappeenrantaa ja perillä olin klo 18.40. Seiskalta alkoi koulutuspalaveri, joten ehdin käydä pikaisen lenkin ihan kauheassa vesisateessa koirien kanssa. Kotona olin puoli ysin aikaan, joten hirveästi en ehtinyt kotona olla tänä viikonloppuna. Hauskaa kuitenkin oli, kiitokset kaikille asianosaisille! :) Tänään heitin pitkän lenkin töiden jälkeen ja tokoilimme hiukan tuossa pihalla. Caro teki pari tunnaria, ensimmäisellä maistoi oikean tunnarin vieressä ollut kapulaa, mutta toi oman. Uusintayritys onnistui hienosti, rauhallinen haistelu ja hyvä palautus. Hienoa! Kaukokäskyjen vaihtoja tein niin, että palkkasin jokaisesta hyvästä asennon vaihdosta. S-I vaihto on vaikein, siinä ei ole tekniikka kunnossa, mutta ihan kohtuullinen se kuitenkin on. Sintin kanssa otin hyppyä, en tajua vieläkään, mitä kokeessa tapahtui, oli nimittäin niin hienoja toistoja :D Pitäisi käydä jossain tekemässä tätä vieraalla esteellä, jos se aiheutti epävarmuuden kokeessa... Lisäksi tein maahanmenoja seuraamisen yhteydessä, kerran seisoi, muuten meni maahan. Toistoja tarvitsee selkeästi. Pari kertaa otin myös noutoa, hienosti hakee, mutta palautusasentoa ei ole - tämä treenin alle :) Vani pääsi tekemään hyppynoutoja ja hienosti tekikin. Luoksetulon stoppeja otin myös puunkierron kautta, ihan kivaa menoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti