22.10.2012

Nollavoittoja, menestystä tokossa ja epiksissä sekä kaikkea muuta

Huhhuijaa, kuukausi on taas vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Ärsyttää, kun en saa pidettyä tätä blogia ajantasalla. Paljon on taas ehtinyt sattua ja tapahtua, yritän kiteyttää tärkeimmät tähän samaan päivitykseen.

Torstaina  28.9. ajelin töiden jälkeen Leppävirralle. Minulla oli nimittäin perjantaille tiedossa työhaastattelu, kun nykyinen työ ei enää jatku vuodenvaihteen jälkeen (tiedoksi kaikille, en kuitenkaan saanut tuota Kuopion työpaikkaa :( ). Etsin siis tällä hetkellä töitä pääasiassa Lappeenrannan, Kuopion ja Jyväskylän suunnalta sekä mahdollisesti pääkaupunkiseudulta, katsotaan sitten, mihin lopulta päädytään ;D Tytöt jäivät siis työhaastattelun ajaksi porukoille ja itse asiassa pyörähdin perjantaina vain pikaisesti Leppävirralla ennen kuin menin takaisin Kuopioon yöksi.

30.9. LAPPEENRANNAN TOKO - TOTAALINEN KATASTROFI :D
Lauantaina ajelimme takaisin Lappeenrantaan, kun Carolla oli sunnuntaina (30.9.) tokokoe Taipalsaaren Haukkulaaksossa. Olin koepaikalla ajoissa ja kävin kävelemässä tyttöjen kanssa lenkin ennen VOI-luokkaa. VOI-koirakkoja oli mukana kokeessa 6 kappaletta, joten paikkamakuu oli yhdessä ryhmässä. Vesisade yltyi juuri ennen paikkamakuuta... Ja enpä olisi arvannut, mitä paikkamakuussa käy. Aika lailla paikkamakuun loppuvaiheessa tuomari käski numeroa 3 kytkemään koiransa, meni hetken aikaa tajuta, että se on meidän numero. Menin kehän puolelle piilosta ja Caroa ei näkynyt missään, tuomari vinkkasi sen olevan koetoimitsijoiden kanssa teltassa! Whaaat??!! Siellähän se kettu heilutteli häntää ja oli tyytyväinen oloonsa, nappasin sen syliin ja siinä samassa muutkin ohjaajat palasivat koiriensa luo. Voihan kettu, minkä teit! En voinut uskoa, että minun 8-vuotias, mielestäni kokenut tokoilija :D, tekisi jotain tuollaista. Näemmä vesisade oli liikaa ja älykkö päätti mennä suojaan. Tuossa tilanteessa ei kyllä hirveästi naurattanut, mutta näin jälkikäteen voi asiaa miettiä hymyillen. Paikkamakuu meni siis nollille ja laitoin Caron aika pitkäksi aikaa makaamaan maahan, kun pääsimme kehästä pihalle. Selkeästi miulla meni pasmat sekaisin ja koko koekin meni sitten ihan räveltämiseksi. Saimme pisteitä yhteensä 153, eli ei tulosta... Lisäilen tänne myöhemmin pisteet osa-alueittain. Tuomari kyllä sanoi pitävänsä koirasta enemmän kuin mitä yhteispisteet antavat ymmärtää :D

Tässä muutamia Jenni Heikkisen ottamia kuvia kokeesta, kiitos Jenni kuvista!!!
7.10. SUPERSINTTI OLLI-JUSSIN KOULUTUKSESSA
Tänään oli vuorossa ensimmäinen Olli-Jussi Rissasen koulutus. Hän on koonnut joukon innokkaita treenaajia omaan valmennusrinkiin ja aloitan ryhmässä Sintin kanssa. Jos Vanin kynnet paranevat, niin sitten Vanikin liittyy mukaan. Teemana olivat tällä kertaa kontaktit, eli Olli-Jussi halusi katsoa jokaiselta koirakolta, minkälaisessa vaiheessa kontaktit ovat. Yhteensä pätkiä oli kolme. Olin edellispäivänä käynyt kokeilemassa Cross fitiä, missä tein 10 minuutin ajan tällaista sarjaa: 5 leukaa, 10 punnerrusta, 15 kyykkyä (näitä siis kyseisessä järjestyksessä niin paljon kuin vain ehtii) ja voin sanoa, että olin aamulla niiiiiiin kipeä. Kädet eivät nousseet hartialinjan yläpuolelle ja reidet huusivat "apuaaaa" :D Kipua en huomannut treenatessa, mutta sen jälkeen kyllä...

Ensimmäinen treeni oli tällainen, oksereiden tilalla oli meillä hypyt, kun Sintti ei ole vielä oksereita harjoitellut:

 

Tein ennakoivan valssin 2-hypyllä ja siitä vauhdilla sitten ohjaamaan pussi-hyppy-putki -suora, 5-putken ja puomin välissä tein persjätön. Ekalla kerralla tapahtui puomilla jotain outoa, Sintti tuli tosi lujaa ja tippui sitten alasmenolla puomilta. Uusintayritys oli ok. Hyvin pysähtyi puomin alasmenoilla ja kesti esimerkiksi tuossa 8-puomin jälkeen sen että liikuin edestä tuonne putken suuntaan. 12-pituudella Sintti teki mahtavan ennakoivan, eli kääntyi heti pituuden jälkeen oikeaan suuntaan. Vaikein kohta oli tuo 18-hyppy, johon en meinannut itse saada ohjattua järkevästi. Kontaktit ovat kuulemma hyvässä kunnossa alasmenojen suhteen, puomin ylösmenoa pitää miettiä, kun miehän olen stopannut siihen ja nyt vasta päästänyt Sintin menemään läpi. Samalla kuitenkin itse himmaan vauhtia enkä mene täysillä, pitää siis nyt ottaa ihan suoria puomeja Sinttiä hetsaamalla ja antaa sen rytmittää uudelleen tuo puomin alku.

Toinen treeni oli tällainen:


Tässä sai itse varioida sitä, mitä tekee ennen A:ta ja sen jälkeen. Vein alun normaalisti ja ennen 3-hyppyä tein persjätön, 6-hypyn ja 7-A:n välillä persjätön ja sitten 8-hypylle takaaleikkauksen, sen jälkeen perusvientiä, 14-putken ja 15-A:n välillä persjättö sekä 16-hypylle päällejuoksu. Hyvin toimi, ainoa vaikeus oli tuo 6-hypyn jälkeen tullut persjättö, jonka tein pariinkiin otteeseen liian myöhään ja rima tuli alas. Tätä hioimme, A:n kontakteissa ei ole kuulemma mitään sen suurempaa korjattavaa. Sintti kestää vedätykset ja erilaiset ohjaukset A:lla. SuperSintti!!!

Kolmas pätkä oli sitten vauhdikas hyppäri, jossa oli pari vaikeampaa ohjauksellista kohtaa:


Kokeilin tuohon alkuun saksalaista, mutta näin jälkikäteen ajateltuna pakkovalssi-jaakotus olisi ollut ehkä toimivampi. Lisäksi törkkäisy tuohon 3-hypylle epäonnistui useamman kerran. Taisin olla itse jo sen verran puuduksissa, että jätin ohjaukset kesken. Lisäksi hirtto 9-putken ja 10-putken välillä epäonnistui, sain lopulta kohdan toimimaan, kun tein leijeröin pituuden ja hirtin sen takana. 15-hypyn saksalainen toimi alkua paremmin.

Sintti jaksoi hienosti, vaikka oli kolme pätkää ja jouduin ottamaan uusiksi noita kohtia. Seuraava Olli-Jussin koulutus on 3.11.

11.10. SUPERKAKSIKKO EPIKSISSÄ - VOITOT CAROLLE & SINTILLE
Töiden jälkeen kiiruhdin nopeasti kotiin, otin koirat matkaan ja suuntasin hallille LAU:n epiksiin. Ilmoitin Caron kilpailevien medien radalle ja Sintin kilpailevien maksien radalle. Tuomarina toimi Ida Forssell-Tattari, joka oli suunnitellut oikein mukavat radat. Caro aloitti urakan ja teki oikein hyvän radan. Erityisen onnellinen olen siitä, että pysähtyi nätisti puomin alasmenolla vaikka jatkoin itse matkaa, jesh! Muutenkin kontaktit olivat hyvät. Nollalla siis maaliin ja lopulta voitto aikaan -6,25! Hyvä kettu! Myös Sintti toimi erinomaisen hyvin, vein sitä aikalailla samalla tavoin kuin Caroa ja myös sittiäinen kiihdytteli voittoon ajalla -10,11. Olipa oikein mukava episilta! Palkinnoksi saadut lelut olivat Sintille mieleen ja Vanikin otti kaiken hyödyn irti niistä, vaikkei itse ollutkaan kisaamassa :)

13.10. SINTILLE ENSIMMÄINEN ALO1-TULOS 175 PISTEELLÄ
Ajelin perjantaina (12.10.) hyvissä ajoin Leppävirralle, olin ottanut loppupäivän vapaaksi ja olin sen vuoksi jo joskus puoli viiden maissa perillä. Lauantaiaamuna ajelin Sintin kanssa Varkauteen tokokokeeseen ja jätin Vanin & Caron porukoille hoitoon. Olin hyvissä ajoin koepaikalla ja kävin kävelemässä ennen kuin paikkamakuut alkoivat. Tuomari toimi meille uusi tuttavuus, Katja Rautiainen.

Alokasluokan koiria oli 12 ja paikkamakuut jaettiin kolmeen ryhmään, meidän numero oli 12, joten olimme viimeisessä ryhmässä. Sain Sintin sopivaan mielentilaan ennen kehään menoa, luoksepäästävyys meni oikein hyvin - Sintti istui paikallaan hievahtamatta, kun tuomari silitteli sitä. Paikkamakuussa meni hienosti maahan ja jäi suhteellisen rauhallisesti, kerran pisti päänsä maahan (lepo-asentoon :D ), mutta nosti päätä kuitenkin ylös. Yhtäkkiä rivin toisessa päässä ollut mopsi säntäsi liikkeelle ja sai vieressään olleen pyrrin myös liikkeelle, lopulta Sintin vieressä ollut tollerikin nousi. Sintti pysyi koko tämän ajan paikallaan hievahtamatta, tuomari käski palaamaan koiran luokse. Tolleri ja Sintti pääsivät sitten uusimaan paikkamakuun, kävin välissä kehän ulkopuolella ja Sintin vire nousi tosi paljon. Jouduin rauhoittelemaan ja jännitti viedä sitä kehään uudelleen. Onneksi pysyi paikkamakuussa, vaikka hiukan levottomampi olikin. Tässä vielä pisteet osa-alueittain:

Luoksepäästävyys: 10 (x1)
Paikkamakuu: 10 (x3)
Seuraaminen kytkettynä: 5 (x2) - En tiedä, mitä tässä tapahtui. Sintti oli kehän ulkopuolella tosi hyvässä vireessä, mutta kun aloitimme seuraamisen, kontakti katosi ja Sii oli kuin sunnuntaikävelyllä. Lisäksi tuijotti kehän laidassa ollut A-estettä. Täyskäännöksen jälkeen annoin lisäkäskyn, otin Sintin sivulle ja sitten seuraaminen rupesi toimimaan. Tein pysähdykset jotenkin töksähtäen ja Sintti meni niistä sekaisin. Tuomari heltyi antamaan vitosen, koska näki seuraamisen loppuosassa että koira osaa oikeasti seurata.
Seuraaminen taluttimetta: 9 (x4) - Viimeinen perusasento jäi tekemättä, muuten sinttimäisen hyvää menoa :)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 (x2) - No problemos!
Luoksetulo: 7 (x3) - tuli TODELLA tiiviisti eteen ja tarvitsi toisen käskyn perusasentoon.
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9 (x2) - Lisäkäsky seuraamiseen.
Estehyppy: 10 (x2) - jesh!
Kokonaisvaikutus: 10 - tuomari kehui koiraa ja harmittelu, kun tuossa kytkettynä seuraamisessa tapahtui jotain outoa. Hänen mukaansa Sintti tekee itsenäisesti töitä ja kuuntelee hyvin ohjaajaa :)

Pisteitä kertyi yhteensä siis 175 ja siitä meille ALO1-tulos sekä 3. sija alokasluokassa!

Näillä näkymin rupean treenaamaan Sintin kanssa avoimen luokan liikkeitä. Siirtymä avoimeen luokkaan ei pitäisi olla mitenkään mahdottoman suuri, kun olemme treenanneet jo esimerkiksi noutoa ja uskon, että luoksetulon stoppi tulee Sintiltä aika luonnostaan.

Sunnuntaina tytöt saivat olla aamulla pitkään pihalla ja kävimme myös ihanan metsälenkin. Sitten pitikin ajella taas takaisin Lappeenrantaan, huhhuijaa, reissussa rähjääntyy :D

20.10. CAROLLE 0-VOITTO JA TOINEN SERT-H
Tänään oli vuorossa LAU:n agikisat, yksi agirata ja hyppäri Caron kanssa. MInulla oli ihan älyttömän hyvä fiilis, kun pääsimme pitkästä aikaa Caron kanssa virallisiin kisaamaan. Vielä pari kuukautta sitten pelkäsin, että Caro joutuu pahimmassa tapauksessa luopumaan varpaastaan ja sen takia varmaan olisi ollut meidän agiurakin vaakalaudalla. Onneksi patti oli harmiton paise ja parantui ihan kokonaan. Tuomariksi Lappeenrantaan saapui Marjo Heino, meille aivan uusi tuttavuus. Radat olivat nopeita, mutta niissä oli oman jujunsa eikä hirveästi nollia tullut. Kämmäsin agiradan ihan alkuunsa, rata alkoi kahdella vierekkäin ja hieman limittäin olleella hypyllä, minun piti tuupata Caro 1-hypylle ja viedä siitä 2-hypyn takaa + tehdä valssi. Nooh, tuuppaus jäi vajaaksi ja Caro hyppäsi suoraan 2-hypyn, joten HYL suoraan ekalle esteelle :D Eipä ole ihan näin nopeaa hylkäystä äskettäin tullut! Jatkoin rataa ja Caro oli ihan hurjalla tuulella, puomin alasmenokontaktista ei ollut tietoakaan ja mie olin jäljessä ohjauksissa. Lopulta otin A:n uudelleen ja juoksin radalta pois. Ei jäänyt hirveästi kerrottavaa jälkipolville tästä radasta. Hyppäri oli oikein mukavan oloinen, yksi ilkeä kohta, jossa harjoittelin kahta eri kuviota ja päädyin twistiin. Caro toimi oikein, tuota twistiä edeltävässä kohdassa olin vähän myöhässä ja Caro joutui vetämään liinat kiinni täydestä vauhdista, onneksi kuitenkin taipui takaakiertoon. Radan lopussa tuli läheltä piti -tilanne, kun Caro haki keppien sijasta aloitushyppyä. Viime tipassa karjaisin "täällä" -käskyn ja Caro KUUNTELI, teki täyskäännöksen ja siitä sitten nollalla maaliin :D Hieman paremmin meni kuin edellinen rata ja tulokset sitten osoittivat, että voitimme radan tuloksella 0, -5,94 ja SERT-H. WAU!!!! Tämä on meidän toinen serti hyppäriltä, olemme taas askeleen lähempänä tavoitetta :D Lisään videon radasta tänne myöhemmin...

21.10. SINTILLE 0-VOITTO JA TOINEN LUVA
LAU:N kisat jatkuivat 1-2-luokkien radoilla. Marjo Heinon radat olivat tänäänkin vauhdikkaita, mutta sisälsivät ne omat jujunsa. Agirata tuntui kivalta, mietin radan puolessa välissä ollut suoraa ja sitä, että tuleeko siellä kiire. Muuten profiili oli oikein kiva. Kävin ennen rataantutustumista harkkaesteillä ja Sintti oli hyvin kuulolla. Sintti varasti hiukan lähdössä ja sen vuoksi loikkasi turhan pitkälle 1-hypyllä, hyvin kääntyi kuitenkin 2-hypylle, missä tuli ihan mahdoton loikka (näkyy videolta!). Puomin alasmeno erinomainen ja sen jälkeiset kepit tosi nopeat! Hyvin kerkesin sitten tuossa hyppysuoralla kääntämään koiraa, lähti hakemaan väärää putkea, mutta onneksi ehdin ohjauksella kääntämään linjaa. A:lla vähän epävarma alasmenokontakti, kun häsäsin edessä. Oikein hieno veto oli ja siten nollalla maaliin! Voitimme radan tuloksella 0, -12,78 ja siitä meille toinen LUVA :D Hieno SuperSinttiSiiSiiSittiäinen!!!

Hyppärillä minua mietitytti eniten kepit, joihin mietin kahta eri vaihtoehtoa: takaaleikkaus keppien alussa + valssi lopussa TAI linjaus keppien alussa + päällejuoksu lopussa. Päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon, kun pelkäsin että lukee keppien lopussa näkyvän putken tuolla toisella ohjauksella. Radan alku oli tosi hieno ja kepit toimivat tuolla ekalla vaihtoehdolla erinomaisen hyvin. Keppien jälkeen oli pituus, enkä linjannut sitä tarpeeksi, Sintti sujahti pituuden välistä pois ja jatkoin rataa, siitä siis HYL. Radan keskiosa toimi myös hyvin, mutta lopussa tulikin sitten rytinää. Toiseksi viimeinen este oli rengas, johon vedätin liikaa ja Sintti hyppäsi renkaan sivusta kauhean kolinan kera. Katsoin juoksiessani Sintin touhuja ja törmäsin samalla viimeisen hypyn siivekkeeseen kaataen ajanottolaitteet. En tiedä, kummasta kuului enemmän kolinaa, miusta vai Sintistä... Tein Sintin kanssa renkaan uudestaan ja juoksin pihalle katsomaan sen liikkeitä, pelkäsin, että satutti itsensä tuossa rytäkässä. Sintti liikkui kuitenkin normaalisti ja oli enemmän ehkä ihmeissään siitä, että mie käyttäydyin niin oudosti. Kirsi vielä tunnusteli Sinttiä eikä löytynyt mitään aristuksia tms. Seuraavissa treeneissä teemmekin sitten pituutta ja rengasta!!!

En voi muuta sanoa kuin, että oli mahtava viikonloppu. Kaksi nollavoittoa, Carolle SERT-H ja Sintille LUVA. Miusta tuntuu, että Caro ja Sintti ovat nyt oikeasti liekeissä ja sen vuoksi ilmoitinkin ne Imatran kisoihin (4.11.). Imatran kisat ovat varmaan Caron osalta tämän vuoden viimeiset, Sintin kanssa suunnittelen vielä ainakin Jyväskylän tai Janakkalan kisoja (molemmat 18.11.). Tavoitteenani olisi nostaa Sintti 2-luokkaan ennen pakkasten tuomaa kisataukoa, mutta suurempaa stressiä en ota vaikkei tavoite täyttyisikään. Pääasia on, että meidän yhteistyö toimii ja hauskaa on sekä treeneissä että kisoissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti