23.10.2012

Tiistain tokot ja agit

Eilen oli lepopäivä treeneistä, kävin töiden jälkeen kiertämässä lentokentän (matkaa kotoa tulee lähemmäs 10 kilometriä) ja osan matkasta juoksin. Illalla vielä jumppasin Vanin ja Sintin. Tänään kiiruhdin töistä kotiin ja pienen lenkin kautta suoraan hallille toikoilemaan ennen agitreenejä.

VANI aloitti ruudulla, kokeilin ensin, löytääkö ruutua ilman apua, lähti kyllä oikeaan suuntaan, mutta teki stopin ennen ruutua. Otin takaisin sivulle ja kävin viemässä lelun ruutuun. Näin muutama toisto, sen jälkeen taas ilman lelua ja alkoi upota ruutuun. Pari kertaa stoppasi ennen ruutua, annoin lisäkäskyn ja korjasi sitten ruutuun. Pitää tehdä pitkästä matkasta noita ruutuja niin, että lelu on siellä valmiina. Vani tekee tosi hienoja stoppeja ruudussa, mutta ei malttaisi "upota" niihin jos lelu on minulla tai on epävarma. Parasta oli se, että tarjoaa jo itsenäisestikin juttuja, eli ei paineistu toistoista :)

Ruudun jälkeen tein pelkkiä sivulletuloja ja palkkasin nopeudesta + oikeasta paikasta lelulla, rupesi jopa kuumumaan.

Tavallisia noutoja puukapulalla myös, ekalla varasti, mutta muut oikein hyviä, tulee tiiviisti eteen eikä mällää kapulaa.

Lisäksi m-i-m-i -kaukoja pitkästä matkasta, nyt nousi istumaan hienosti! Vanillahan on ollut sitä ongelmaa, että vire laskee kaukoissa eikä nouse istumaan millään. Palkkasin jokaisesta asennonvaihdosta. Oli tosi kiva treeni Vanin kanssa, ehkä tämä tästä pikkuhiljaa :)

CARO teki alkuun metallinoutoja, teki tosi nopeita noutoja, ongelma on se, että luovutuksessa hypähtää taaksepäin. Otin siis pari kertaa pelkkää luovutusta ja vahvistin "pidä" -käskyllä tuota luovutusta. Tässä pitää olla varovainen, ettei metalli muutu taas Caron mielestä yököttäväksi, kettua on kohdeltava silkkihansikkain ;)

Sitten luoksetulo, joka oli SUPERHIENO! En jäänyt jankkaamaan, laukalla molemmat välit ja napakat stopit, hienoa!

Luoksetulon perään ruutu, bongasi ruudun, vaikka itse olin vähän epävarma että oliko lukinnut ruudun. Eteni hyvin, meni suoraan maahan ruudussa. Olen viime aikoina yrittänyt korjata tuota, ettei menisi maahan vaan pysähtyisi seisomaan ruutuun. Otin uudelleen ja jostain syystä miun stop-käsky muuttui stå:ksi ja sillä Caro pysähtyi seisomaan useamman kerran, täh??!! :D Olin kyllä nyt ruutuun tyytyväinen, eteni sikanopeasti jokaisella kerralla ruutuun ja loppuun saatiin vielä noita onnistuneita seisomisia ruudussa. Jes!

Tunnarissa oli vähän turhan paljon virettä mukana, ensimmäisellä toi väärän eikä nuuskinut kunnolla. Otin uudestaan, rauhoittelin ja sit tuli oma. Tähän pitää saada malttia, eli nenä auki ennen tunnaria ja rauhallinen nuuskiminen. Mietintämyssy päähän :) Caro oli jotenkin aivan mahtavassa vireessä tänään, sähäkkä ja oikea asennekettu!

SINTIN kanssa meinasi tulla kiire, kun piti kiirehtiä lämmittelylenkille. AVO-luokan liikkeestä maahanmeno oli MAHTAVA! En jäänyt tekemään toistoja.

Sen jälkeen luoksetulon stoppia, miulla lelu kädessä, kutsuin luokse ja heilautin kättä, pysähtyi täydellisesti ja siitä palkka. Tätä pari kertaa, vauhti pysyi nopeana, jarrutti hyvin. Viimeisenä tein normaalin luoksetulon, vauhti ei kärsinyt stoppiharjoitteluista, tuli nopeasti ja tiiviisti eteen.

AVO-luokkaan liikkeestä seisominen oli hukassa. Tarjoili maahanmenoja, argh! Nämä on selkeitä vaikeita, pitäisi vahvistaa molempia jättäviä samassa suhteessa, mutta selkeästi vahvistan huomaamattani toista enemmän. Sain seisomisiakin aikaiseksi, mutta oli vaikeaa. Sinttikin oli hieno tokoilija, sen kanssa pitäisi tehdä oikeasti vaikeampia juttuja, kun tuon pää selkeästi kaipaa sitä ;D

***

Tokoilujen jälkeen käytiin isolla porukalla lämmittelylenkillä ja sitten oli vuorossa tällainen radanpätkä agia. Numerot 1-2 eivät mahtuneet mukaan, joten aloitimme tuosta 3-hypystä.


Tein CARON kanssa ensin (rimat 40 cm). "Blokkasin" ensimmäisellä kerralla A:n alla olevan putken omalla kropalla, persjättö A:n alla. Kokeilin samaan kohtaan myös pakkovalssia, mikä toimi paremmin. Pelkäsin tuossa pakkovalssissa, että hakee tuota putkea mutta ei ollutkaan mitään ongelmaa asian suhteen. 6-hypyn takaakiertoon piti törkätä nopeasti, että ehti tekemään persjätön 8-9 hyppyjen välille. Uskallus ei meinannut riittää tuohon persjättöön, mutta oli se parempi kuin takaaleikkaus 8-9 hyppyjen välillä. Saksalaisen tein 10 hypyllä. Kepeille viennin kokeilin useammalla tavalla, ensin takaaleikkauksena, eli koira kepeille ja sen jälkeen siirryin keppien vasemmalla puolelle ohjaamaan, toisena vaihtoehtona linjaus keppien oikeaan väliin ja ohjaus keppien oikealta puolelta. Parhaiten toimi ehkä Marikan ehdottama tapa, eli kiihdytin persjättöön ennen keppejä, siitä veto kepeille ja keppien lopuksi vielä persjättö jolloin liike jatkui suoraan putkeen ja tuolla ennen 15-hyppyä myös persjättö. Puomin jälkeisillä hypyillä kokeilin päällejuoksua 18-hypyllä, mutta toimivin tapa oli se, että tein japanilaiset sekä 17-18-hyppyjen välillä että 18-hypyn ja 19-putken välillä. Tuolla tavoin miun liike säilyi koko ajan ja myös Caro pääsi etenemään hyvin. Tosi kiva treeni oli Caron kanssa ja kontaktit toimivat myös!

SINTIN kanssa (rimat 55-60 cm) tein suoraan pakkovalssin A:lle, en vapauttanut tarpeeksi ajoissa ja meni vähän pitkäksi ohjaus sen takia. Törkkäys 6-hypyn taakse toimi ja Sintin kanssa oli tehtävä takaaleikkaus hyppyjen 8-9 välillä. Saksalaisen kanssa meinasi olla ajoitus pielessä ja Sintti tuli tuon 10-hypyn ohi. Kun sain rytmityksen toimimaan, saksalainen onnistui. Vaikein kohta oli ehdottomasti tuo kepeille vienti, en aluksi ehtinyt/uskaltanut mennä linjaamaan tuohon putken ja keppien väliin ja Sintti ampaisi kolmos-nelosväleihin useamman kerran. Lopulta sain itseni liikkeelle niin, että ehdin linjaamaan ja leikkasin sitten Sintin takaa keppien vasemmalle puolelle ohjaamaan. Sintti pujotteli kepit hienosti loppuun, mutta itse myöhästyin tuolta 14-putken ja 15-hypyn välisestä ohjauksesta. Päätin ottaa kepit uudelleen ja Sintti lopetti useamman kerran keppien pujottelun toiseksi viimeisessä välissä, se selkeästi tiesi, mihin jatketaan keppien jälkeen eikä malttanut pujotella enää kunnolla. Lopulta sain kepit onnistumaan, mutten jatkanut siitä enää. Aloin hermostua itse ja se ei ole reilua koiraa kohtaan. Menin ottamaan puomia ja sen jälkeisiä hyppyjä, mutta homma meni säätämiseksi ja päätin lähteä hetkeksi huilimaan (ja rauhoittumaan). Pienen tauon jälkeen kokeilin keppejä ja sen jälkeistä "elämää" uudelleen, nyt kepit toimivat, valssasin niiden lopussa ja tein persjätön (hieman myöhässä oli) 14-putken ja 15-hypyn välillä. Puomi oli oikein hyvä ja sitten toimi myös se päällejuoksu 18-hypyllä ja loppu meni oikein hienosti. Selkeästi auttoi se, että kävin hetken miettimässä ohjausta uusiksi :) Sintin kanssa on vahvistettava noita keppejä ja saatava niihin itsenäistä suorittamista, tällä hetkellä Sintti on miussa liikaa kiinni. Kuten jo Tuulia Liuhdon koulutuksessa todettiin, ohjurit alkuun + loppuun hetkeksi aikaa paikalleen että saamme onnistuneita suorituksia ja miuta "irti" koirasta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti