26.1.2013

Treenejä ja lenkkeilyä

Voihan laiskuus, kun taas on jäänyt blogin päivittäminen. Teen siis pikakertauksen parin viikon tapahtumiin. Alkuun kuitenkin kurkkaus meidän normiarkeen - kurkkaa älykkäisiin bordercollieihin ;D

Agihallilla olen käynyt ainakin neljä kertaa, Sintti on tehnyt hyppytekniikkaharjoituksia: perussarjaa, korkeuden arviointia ja set pointia. Edistystä on selkeästi havaittavissa kaikissa harjoituksissa, tänään kasvatin perussarjan kuuteen hyppyyn (toistoja kolme) ja minun silmään kaikissa hypyt pysyivät hyvin kasassa. Lisäksi Sintti on harjoitellut itsenäisiä keppejä = palkka keppien lopussa ja mie leijeröin, jättäydyn taakse, vedätän yms. Lisäksi erilaisia keppikulmia on vahvistettu. Sintillä on jatkunut myös  keinutreeni, eli että tulisi ennen "niiausta" pidemmälle. Tänään treeneissä oli mukana myös muuri, veti hyvin takajalkoja taakse. Caro on tehnyt kaikkia pikkujuttuja: keppejä, takaakiertoja, niistoja, kontakteja, tavoitteena on ollut nopeampi & varmempi suoritus. Eilen (25.1.) kävin treenaamassa Sonjan, Oskun ja Ruusan kanssa agia. Rakensin yhden pätkän Olli-Jussin viimeisimmästä koulutuksesta, kohdan, jossa koira piti viedä ansahypyn vierestä putkeen. Hyvin onnistui sekä Caron että Sintin kanssa, kahta eri ohjaustapaa kokeilin ja molemmat toimivat. Kiitokset Sonjalle seurasta!

Tokoakin on harjoiteltu ahkerasti, pääasiassa kotosalla, mutta yksi ilta pistäydyimme Marikan kanssa Agrimarketin pihassa tokoilemassa. Otimme vain kaksi liikettä per koira, ettei treeni venynyt liian pitkäksi, oli sen verran kylmä ilma. Caro teki ruudun ja kaukokäskyt, Sintti kaukokäskyt ja luoksetulon stopin, Vani liikkeestä istumisen ja ruudun. Kotosalla treenin alla ovat olleet kaikkien kohdalla noudot(kunkin oman tason mukaan), kaukokäskyt ja jättävät liikkeet. Caron kanssa tuli jonkinlainen edistysaskel kaukoissa eilen, kun tajusin miten tarkasti se katsoo käsiliikkeitä - se sekoittaa helposti m-s ja s-i -käskyt. Noutokapulan pitotreenien tulokset näyttävät hyvältä, jokaisen kanssa olen ottanut pitoa sekä puisella että metallisella kapulalla. Hienointa on ehdottomasti se, että Vani tekee noutoja metallisella lyhyeltä matkalta!!! Sintti on pätevin pitotreeneissä. Tokointo tuntuu säilyvän itsellänikin, pitäisi vain muistaa kirjata kaikki treenit ylös tänne blogiin, ettei menisi liian yksitoikkoiseksi harjoittelu :)

Lenkkeilty on tosi paljon, kun aurinkoiset säät suosivat. Jäälläkin on käyty pariin otteeseen. Tässä muutamia kuvia lenkeiltä:

1 kommentti:

  1. Teidät on haastettu Haasteeseen! Lisätietoja Pipipäiden blogissa! ;)

    VastaaPoista