14.1.2013

Viikon 2 tokot ja agit

AGIA 8.1.
Kolmen viikon agitauko päättyi tiistaina, kun lähdin normaalilla treenivuorolla hallille. Meidän ryhmästä ei ollut muita paikalla, joten sain treenata rauhassa omien tyttöjen kanssa. Aloitin Caron kanssa, joka teki viiden esteen pätkän, pätkässä oli mukana yksi takaakierto ja twisti. Takaakierrossa ja twistissä ei ollut ongelmaa. Lisäksi keppejä niin, että palkka oli keppien päässä, leijeröin samalla keppien vieressä ollutta putkea. Niiden lisäksi otin puomia ja keinua. Caro tuntuu olevan kisakunnossa tauossa huolimatta :) Caron jälkeen oli Sintin vuoro, Sintti teki samaa radanpätkää kuin Caro (medikorkeudet rimoissa), takaakierto toimi, twistissä jäin ensimmäisellä kerralla koiran eteen, toisella yrityksellä liikuin itse paremmin. Sintille myös keppejä niin, että palkka oli keppien päässä, tein kepeille takaaleikkauksia ja leijeröin, jäin myös keppien alkuun seisomaan. Sintti teki tosi hienoja keppejä itsenäisesti. Lisäksi vahvistin keinua, Sintti jää turhan ylös "niiaamaan" keinua. Yritän saada Sintin etenemään pidemmälle keinua ennen tuota niiausta. Vanikin pääsi tekemään agia, sen kanssa hömpöttelin keppejä, suoraa putkea ja puomia. Paljon oli virtaa Vanskussa :)

TOKOA 9.1.
Kävin hakemassa treenikaverilta silitysraudan ja samalla tokoilin agihallin pihassa. Sintti aloitti: tein kaukokäskyistä m-i ja i-m -vaihtoja, ei ongelmia, palkkasin aina istumaan noususta ja sitten uusi palkka maahan menosta. Luoksetulon stopissa tuli ensimmäisen läpi - olin ihan, että HÄH, ei ole nimittäin tuollaista tapahtunut. Tosin, hallin pihassa on aika pimeää, joten ei välttämättä nähnyt ekaa käsimerkkiä. Toisella kerralla annoin käsimerkin lisäksi suullisen käskyn ja hyvin stoppasi, kolmannen luoksetulon otin suoraan, eli ilman stoppia, ei himmaillut. Noutoa myös, tosi nopeita noutoja teki ja luovutusasentokin alkaa olla kunnossa. Jättävissä ei ollut ongelmaa ja seuraaminenkin tosi hyvää! Caro jatkoi tokoilua kaukokäskyjen merkeissä, teimme ensimmäisellä yrityksellä täysin onnistuneet kaukot - ei liikkumista ja kaikki vaihdot tapahtuivat ekalla käskyllä, wau kettu! En siis jäänyt jauhamaan kaukoja. Luoksetulossa tein erikseen pelkkiä stoppeja ja maahan menoja. Seuraamisessa otin muutaman askeleen siirtymiä eri suuntiin, ja nekin sujuivat tosi hyvin. Caro oli erinomaisessa vireessä ja loppuun otin pari tasamaanoutoa palkaksi hienosta treenistä, kettu oli onnellinen! Vanin kanssa otin myös m-i-m -vaihtoja, joista palkka jokaisesta vaihdosta. Lisäksi luoksetulon stoppeja, aika hyvällä vauhdilla tulee kohti ja stoppaa, näitä pitää tehdä paljon, maahanmeno-käskyä ei toteuta ekalla, joten se on pistettävä treenin alle. Liikkeestä istuminen onnistui ensimmäisellä yrityksellä, hienoa Vani! Treenin jälkeen kävimme vielä lenkin Suvin ja Taran kanssa. Kiva treeni ja kiva lenkki!

AKSAA 10.1.
Varasin hallin heti aamusta, eli aamulenkki vei meidät tekemään agilityä. Sintti aloitti tekemällä korkeuden arviointia, kolme ensimmäistä rimaa matalalla ja viimeinen 30 cm. Kahdella ensimmäisellä toistolla peräpää heitti viimeisellä esteellä, mutta sitten luki korkeuden hyvin ja kaksi jälkimmäistä toistoa oli tosi hyvää. En ottanut enempää. Kepeillä jatkoin tiistai-illan treeniä, eli palkka lopussa ja leijeröin putkea + jättäydyin kepeillä taakse. Sintti teki myös keinua, eli siinäkin mielessä tiistain teema jatkui. Caro teki lyhyitä pätkiä, teemana päällejuoksut, jotka sujuivat hyvin. Lisäksi Carolla oli namipalkka keppien lopussa ja kontakteista otimme A:ta + keinua. Vanikin pääsi tekemään keppejä ja pari putkea, mutta sitten huomasin että tassu oli ihan veressä ja niinpä yksi kynsi taas repeytyi. Ajattelin, että kynnet kestäisivät agilityn, en ollut kuitenkaan oikeassa ja tämä kynnen repeytyminen todisti sen, että Vanin agilityura on ohi. Vani luovuttaa ryhmäpaikkansa jollekin toiselle ja pääsee näillä näkymin hallille ainoastaan tokoiluhommissa. Treenin jälkeen kävelimme jäähdyttelylenkin pitemmän kaavan mukaan, kivasta treenistä huolimatta mieli oli matalalla Vanin kynnen takia :(

TOKOA HALLILLA 11.1.
Varasimme Marikan ja Lauran kanssa agihallin puolikkaan tunnin ajaksi tokoilua varten. Mukava oli päästä sisälle tokoilemaan :) Aloitin Caron kanssa kaukokäskyillä, Laura "liikkuroi", eli teki häiriötä. Marika teki samaan aikaan Nemon kanssa ruutua. Alku meni hyvin, eli s-m-s -vaihdot onnistuivat, mutta seisomasta istumaan oli vaikeampi. Jouduin pariin kertaan ottamaan uusiksi, mutta lopulta myös s-i -vaihto onnistui. Caro enemmänkin jumitti häiriön takia, eli ei tehnyt vaihtoja, hirveästi se ei liikkunut. Kaukojen jälkeen liikkeestä istuminen liikkuroituna, joka oli aivan bueno! Metallinouto meinasi tökkiä, mutta pienellä virittelyllä kapula alkoi palautua hyvällä vauhdilla takaisin. Lopuksi Caro teki ruutua, bongasi ruudun heti virittelysanoilla ja upposi hyvin, meni kylläkin maahan stop-käskyllä, mutta tosi hieno ruutuun meno pitkän tauon jälkeen. Tein pari toistoa pitkältä matkalta ja sitten vielä lähempää vahvistelin sitä seisomista ruudussa. Tosi hienoa! Sintin kanssa aloitin kaukokäskyillä, eli m-i -vaihdolla, jotain ihmeellistä jumittamista tuli ja ei meinannut nousta, laittoi vain päätä tiukemmin maahan :O Otin sitten tosi läheltä vaihtoa ja rupesi homma pelittämään. Luoksetulon stoppi onnistui hyvin, tein myös suoran luoksetulon. Jättävissä sekoitti maahanmenon seisomiseen, tässä on huomioitava äänenpainoa tarkasti. Vahvistelin siis seisomista ja maahanmenoja. Nouto meni hyvin, suht suora luovutusasento ja ripeä nouto. Vani teki ruutua, matkaa muutama metri ja tosi hyvin haki ruutua. Vani tosin jää ruudun etuosaan, pitää seuraavaksi vahvistaa sitä, että painuisi syvemmälle ruutuun. Liikkeestä istuminen toimi jälleen ja noudossa vire nousi sellaiseksi, että urahti kapulalle ja varastikin kerran :D Hiomista, hiomista! Treenin jälkeen kävimme heittämässä porukalla lyhyen lenkin, jonka jälkeen heitin koirat kotiin ja lähdin samantien Lauran luokse katsomaan pienen pientä & ihanaa Ulpu-aussipentua. Ulpua ihmetellessä menikin sitten yli viisi tuntia :)

Tässä vielä video Sintin seuraamisesta ja luoksetulon stopista. Otimme nämä treenin päätteeksi, en tajunnut ollenkaan seuraamisessa, että yksi perusasento jäi tekemättä. Oikealle käännöksessä irtoaa hiukan ja pikkaisen edessä on seuraamisasento. Muuten kyllä kivaa hännänheilutusseuraamista :) Luoksetulon stopissa annoin tarkoituksella käsimerkin ja suullisen käskyn.

OLLI-JUSSIN VAUHTITREENIT 13.1.
Tänään oli vuorossa Olli-Jussin treenit ja teemana vauhti. Jätin Caron ja Vanin kotiin, kun pakkasta oli sen verran. Kävin Sintin kanssa puolen tunnin lämmittelylenkillä ja Marika kävelytti Sinttiä rataantutustumisen aikana, sillä olimme ensimmäisenä vuorossa. Ensimmäinen rata näytti tältä:

© Olli-Jussi Rissanen
Kutsuin Sinttiä lähdössä niin, että olin tuolla 3. putken päässä, lähellä 4. hyppyä, hyvin haki 3. putken, ensimmäisellä kerralla löysäilin 4. hypyn ohjauksessa, mihin tein jaakotuksen. 6. hypyllä takaaleikkaus. Ensimmäisellä kerralla Sintti hyppäsi A:n jälkeen tuon 5. hypyn, kun en ottanut sitä kunnolla mukaan. Hyvin teki A:n kontaktin, toisella kerralla en lähtenyt tarpeeksi rivakasti A:lta ja Sintti haki 9. putken jälkeen tuon 11. hypyn. Tarpeeksi nopealla liikkeelle lähdöllä ehdin ohjata Sintin 10. putkeen. Ensimmäinen kepeille vienti oli ihan onneton, työnsin itse koiran pois linjalta ja Sintti melkein törmäsi seinään :D Keppien kanssa oli ongelmia, ei millään meinannut pujotella loppuun, videolta näin, että tein jotain outoa keppien lopussa - keppejä on siis treenattava lisää. 14. esteellä tein takaakierron + päällejuoksun, sen jälkeen heitto putkeen, tuon yhden ylimääräisen hypyn leijeröinti ja vastaanotto 16. hypyllä, loppu toimi tosi hyvin. Kokeilin myös A:n jälkeistä elämää niin, että tein persjätön A:n ja putken välillä + takaaleikkauksen 10. putkelle, kääntyi tälläkin oikein, eli 11. hypylle suoraan. Hienoa! Lisäksi 15. ja 16. hypyn välissä persjättö toimi paremmin, vaikka Sintti ampui silläkin tosi pitkälle.

Toinen pätkä näytti tältä.

© Olli-Jussi Rissanen
Tälle radalle jäi hyvin vähän harjoitteluaikaa. Minulla tökkäsi pariin kertaan tuo 3. hypyn ja 4. putken väli, ekalla pyörähdin ylimääräisen valssin siihen ja toisella kerralla en jättänyt koiralle tilaa. Tein siis pakkovalssin 2. hypylle, takaakierron 3. hypylle ja siitä nopeasti liikkeelle + tyrkkäys 4. putkeen. 7. hypyn ja 8. hypyn välissä persjättö toimi ihan älyttömän hyvin ja sillä sai linjattua koiran kepeille. Nyt Sintti pujotteli hyvin. Vaikein kohta oli tuon 14. hypyn ja 15. putken väli, ekalla Sintti hyppäsi 7. hypyn (jatkoin loppuun asti kuitenkin) ja toisella yrityksellä jyräsin Sintin linjalta pois ja se hyppäsi putken yli yms. Loppusuoran jälkeen jalat olivat aivan hapoilla - ihana treeni!!! Olli-Jussin mukaan varmistelen liikaa tiettyjä kohtia ja sen vuoksi tulee virheitä, minun pitäisi siis luottaa koiraan (kuinkahan monta kertaa tämäkin on minulle sanottu?!) ja lähteä nopeasti liikkeelle. Sintti teki tänään medikorkeuksilla ja sen kyllä huomasi vauhdissa :D Yritän vielä lisätä tänne videon tämän päivän treeneistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti