4.9.2013

Lauran ja Niinun treenit

Maanantaina (2.9.) alkoi RimA:n talvikausi, ja Sintti aloitti Laura Isohannin ja Pasi Honkasen ryhmässä. Laura oli kouluttamassa, ja teimme oikein mielenkiintoisen radan. Radan alussa pääsin kokeilemaan sylivekkiä, ja nyt ensimmäistä kertaa silmät avautuivat siitä, että minkälaisesta tekniikasta on kyse. Sintti kääntyi todella hyvin tuolla ja pääsin lähtemään liikkeelle. Vaikea kohta oli suora putki - hyppy takaakiertona + sokkarilla + valssi seuraavien hyppyjen välissä ja kääntö hypyn kautta toisen hypyn takaakiertoon niin ettei koira lähde ohjauksesta hämynä olleelle puomille... Huhhei :D Suoran putken jälkeinen takaakierto-sokkari toimi hyvin, mutta sitten ajauduin liian lähelle seuraavaa hyppyä + peruuttelin ja sähläsin muutenkin valssin kanssa. Tällaista kohtaa pitäisi harjoitella enemmän. Puomille Sintti sujahti kerran, mutta muuten sain linjattua sitä oikein. Takaaleikkaus putkea edeltäneelle hypylle toimi ja suoran putken jälkeen oli sivuttaissuunnassa kaksi hyppyä peräkkäin ja kepit. Aluksi yritin jotain päällejuoksun kaltaista, mutta koira meinasi tulla jaloille. Päädyimme siis siihen, että vaihdan puolta noiden hyppyjen jälkeen, jolloin koira tulee ikään kuin sokkarin kautta kepeille ja tuohan toimi :D A:lla hyvä kontakti, mutta saattelin liikaa hypyn takaakiertoon ja olin myöhässä kun palasimme takaisin kepeille A:n alla olleen putken kautta. Mukava treeni oli, ja varsinkin tuo sylivekki + radan keskivaiheen hyppyhässäkkä vaativat vielä treeniä. Olisin ehtinyt hioa Sintin kanssa enemmänkin, mutta pudotti pari rimaa ja ajattelin että saattaa väsyä helpommin edellispäivän kisojen takia.

Tiistaina (3.9.) ajelimme jälleen Niinun luo. Ensin puolen tunnin lenkki, sitten rataantutustuminen ja seurasin yhden koiran menoa ennen kuin lähdin lämmittelemään lisää. Sintti oli vuorossa viimeisenä. Radan alussa oli 2 hypyllä vastakäännös (nyt vasta tajusin, että mikä se loppupeleissä on - olen kyllä noin aikaisemminkin tehnyt, mutta nyt asia kirkastui lopullisesti). Vastakäännös onnistui hyvin, Sintti kokosi + kääntyi erinomaisesti, mutten saanut itseäni tarpeeksi hyvin liikkeelle ja Sintti haki 3 hypyn jälkeen A:ta sen alla olleen putken sijasta. Paneuduimme siihen, miten lähden vastakäännöksestä liikkeelle + otan koiran ohjaukseen mukaan, ja lopulta tämä onnistui - kerran, ja sitten taas ohjaaja kadotti "tatsin" :D Tällainen kohta on siis laitettava treenin alle. A:n alla olleen putken jälkeen oli lyhyt putki, joiden välissä tein takaaleikkauksen ja siinä jäi hiukan jälkeen ja 6 hypyn valssi piti ajoittaa oman sijainnin mukaan. Tässäkin piti laittaa askelmerkkejä paikalleen, kuten myös 7 ja 8 hypyn välisessä linjauksessa sekä 8 hypyn valssissa. Mutta lopulta saimme kyllä tämän toimimaan, siinä säädettiin ohjaajan vartalon asentoa 6 - 8 hyppyjen välillä, poistettiin peruuttamista 8 hypyllä jne. Oli kyllä tosi antoisaa, vaikka tuntui itsestä siltä että pää on sahajauhoa eikä saa askeleita menemään oikein :D Ja sitten kun tuolloin viimeisellä kerralla kaikki meni nappiin noiden kolmen esteen ohjauksessa niin OLIPA SE HIENOA! Me niin osataan tämä (joskus tuhannen toiston jälkeen) ;D

Treenin jälkeen taisimme heittää n. 40 minuutin jäähdyttelyn, sitten taas BOT Sintin niskaan ja kohti kotia. "Pikkaisen" meinasi väsyttää, kun kaksi iltaa on mennyt näissä agijutuissa ja nukkumaan on päässyt vasta n. klo 23.30 (herätyskello soi 5.30). Toisaalta, mieli on niin iloinen pienistä onnistumisista ettei väsymystä huomaa kuin vasta työpöydän ääressä nuokkuessa.

Ai niin, Caro teki tunnarin ennen Sintin treeniä Niinulla. Viisi väärää tunnaria ja oma rivissä, haisteli rivin täydellisesti ja toi oman, ei edes liikauttanut vääriä. JEEEEE!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti