18.9.2013

Mahtavaa! Sintti 3-vuotta: luonnetestistä 189 pistettä ja ensimmäinen SERT-A!!!

Olipa viime viikonloppu aivan huisin hieno! Paljon on tapahtunut (agitreenejä, Vappu Alatalon hyppytekniikan jatkokurssi ym.), mutta nostan tähän tekstiin tärkeimmät.

SINTIN LUONNETESTI: 189 pistettä, laukauskokematon

Sintti kävi luonnetestissä lauantaina 14.9. Paikkana oli Hämeenlinnan Renko ja järjestäjänä Hämeenlinnan seudun vesipelastuskoirat ry. Voin sanoa, että viime viikko meni "hiukan" jännittäessä. Tiesin kyllä, että Sintti menisi luonnetestistä läpi - mutta toisaalta taas, eihän sitä koskaan tiedä etukäteen mitä luonnetestissä tapahtuu. Meidän arvioitu testiaika oli klo 15.40 (päivän viimeiset testattavat), joten lauantaipäivä meni jännittäessä. Sain kyllä nukuttua johonkin kahdeksaan asti, ja kävimme sitten pitemmän aamulenkin ja vielä toisen lyhyen kävelyn ennen kuin ajelimme Sintin kanssa Hämeenlinnaan. Olimme paikalla noin tuntia ennen, testipaikkana oli metsästysmaja metsän keskellä. Käytin Sinttiä kävelemässä, ja sitten odottelimme auton luona omaa testivuoroa. Tuomareina toimivat Tarja Matsuoi ja Lea Haanpää. Tällaisen pisterivin Sintti nappasi itselleen.

Tulos:
- Toimintakyky +2 Hyvä
- Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
- Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
- Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
- Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
- Temperamentti +3 Vilkas
- Kovuus +1 Hieman pehmeä
- Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon
Yhteispisteet 189, hyväksytty

Testin tulos on kyllä Sintin näköinen. Toimintakyvystä olen todella ylpeä, ja puolustushalua löytyi enemmän kuin mitä ennakkoon kuvittelin. Sintille ammuttiin kolme kertaa, ensimmäisellä nytkähti, toisella kiersi minun sivulle ja kolmannella oli jo rento - oikeutetusti siis laukauskokemattomaksi arvioitiin. Arjessa se ei kyllä reagoi mihinkään ääniin, joten pikkaisen näkyi laukauksissa testin tuoma kuormitus. Minulla on testi videolla, mutta kannettavan kovalevy hajosi ja sen vuoksi en pääse lataamaan videoita nettiin. Onneksi hyvän työkaverin avulla kaikki kuvat ja tiedostot saatiin pelastettua koneelta eikä viimeisen 2,5 vuoden muistot hävinneet bittitaivaaseen. Lisään videon siis heti tänne, kun vain mahdollista.

Sintti on kyllä huipputyyppi ja tämä luonnetesti todisti sen erinomaista luonnetta :) Kiitos Teijalle tästä "sun" tytöstä - hienoa kasvatustyötä olet tehnyt näiden kanssa!

Lauantai-ilta meni kyllä ihan fiilistellessä tätä luonnetestiä, ei siinä mitään muuta saanut aikaiseksi :D

ORIMATTILAN AGIKISAT: Sintille ensimmäinen SERT-A

Sunnuntaina osallistuin Caron ja Sintin kanssa Orimattilan agikisoihin. Caron olin ilmoittanut vain hyppärille ja Sintin kahdelle agiradalle (rahan, ajan ja hiukan Sintinkin "säästämiseksi"). Olimme paikalla tuntia ennen Caron hyppärin arvioitua aloitusaikaa, ja kävimme heittämässä 40 minuutin lenkin. Sen jälkeen pääsinkin aika pian tutustumaan Minna Räsäsen hyppäriin. Hyppärin alkua mietin kahdella eri tavalla joko pakkovalssi - välistäveto tai takaakierto - takaakierto - päällejuoksu. Päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon ja se sopi Carolle hyvin. Lähdössä tosin haju sekoitti kettulaisen ajatusta ja jouduin kutsumaan sitä kahteen kertaan, kolmannella kerralla sanoin "HALOO" ja sithän lähti kone käyntiin :D Rata meni kyllä sujuvasti, yksi suoran putken jälkeinen kaarros meni turhan pitkäksi, mutta muutoin esimerkiksi takaakierrot, kepeille lähetys, päällejuoksu toimivat hyvin. Tulokseksi 0 aikaan -6,39 (etenemä 4,4 m/s) ja sij. 3./21. Jäimme 2. sijasta vain 0,55 s päähän, hyppysert siirtyi siis kakkoseksi tulleelle. Hienoa menoa oli kyllä Carolta, joten olin todella tyytyväinen :) Caron radan jälkeen kävelin kisa-alueen ympäristössä ja kävimme pokkaamassa palkinnot.

Makseille tuomariksi vaihtui Johanna Nyberg. Ensimmäisellä agiradalla oli kolme sellaista "pahaa" kohtaa, kepeille vienti, rengas joka syötti suoraan putken väärään päähän sekä puomi-putki -erottelu. Radan alussa oli heti pakkovalssi-kohta, josta piti tehdä ennakoiva valssi 3 hypylle - tämä toimi hienosti, ei mitään ongelmia. 3 hypyn jälkeen lähetys putkelle, että ehdin tehdä seuraavien kahden hypyn välissä valssin + ohjata muurin kautta keppien umpikulmaan, tämäkin toimi vaikka vähän tuli pitempi kaarros kepeille. Keppien jälkeen sylkkärillä keinulle, hyvin jäi kontaktille ja ehdin tehdä valssin keinu-rengas jälkeen, pikkaisen haki putken väärää päätä. Sitten hyvää menoa A:lle (hieno kontakti!), mutta A:n jälkeisellä hypyllä Sintin ponnistus taisi epäonnistua ja rämähti ilkeästi riman päälle, tässä oma rytmi hukkui enkä ehtinyt kunnolla puomi-putki -erotteluun ja Sintti valitsi putken puomin sijasta. Ohjasin puomille uudestaan, kahden viimeisen hypyn välissä takaaleikkauksessa pyörähti Sintti ympäri. Tulokseksi siis HYL. Tosi hienoa oli meno tuohon A:lle asti, kävelytin ja katsoin Sintin liikkeitä, ettei riman päälle hyppäämisestä aiheutunut mitään. Liikkui hyvin, joten säikähdyksellä selvisimme. Harmi, ettei ole videota josta näkisi tapahtuiko hypyn ponnistuksessa jotakin. Radan jälkeen taas jäähdyttely/lämmittely ja sitten aika nopeasti pääsin uuteen rataantutustumiseen.

Maksien toinen agirata oli ehkä pikkaisen helpomman oloinen kuin ensimmäinen, mutta alun "syherö" pisti miettimään. Päädyin tekemään siihen pakkovalssi-päällejuoksu-niistosokkari -yhdistelmän, ja sehän toimi - WAU! Ehdin jokaiseen kohtaan hyvin ja Sintti luki hyvin ohjausta, 4 hypyn jälkeen oli putki ja sen jälkeen A, tein tuohon väliin persjättöä, joka oli myöhässä, onneksi ei tullut kieltoa vaikka Sintti meinasi sujahtaa selän takaa A:n ohi, tämän jälkeen hyvää menoa, haki renkaan kautta kepit tosi itsenäisesti. Keppien jälkeen olin pikkaisen myöhässä valssissa ja jouduin "heittämään" Sintin seuraavalle hypylle ja tuli aika pitkä kaarros. Loppurata sujuvasti loppuun ja jee, tulokseksi 0 aikaan -9,55 (etenemä 4,46 m/s), sij. 2./26 ja meidän ensimmäinen SERT-A. WAU SINTTI-MAARIA!!! Tämän jälkeen olin kyllä ihan sekaisin, edellispäivän hieno luonnetestitulos ja kaivattu onnistuminen agilityssä samana viikonloppuna oli kyllä aivan mahtavaa :D Ja tuo rata oli sellainen, jossa melkein kaikki palaset loksahtivat paikoilleen, mukana oli vain pari sellaista pientä sählinki-kohtaa, muuten osasin rytmittää ja viedä Sinttiä oikeilla linjoilla. Minun rakas pätevä Sintti < 3

Radan jälkeen kävimme kävelemässä taas noin 40 minuuttia, kun en ollut ilmoittanut Sinttiä lainkaan hyppärille. Lenkin jälkeen jäi vain pieni hetki odoteltavaa ennen palkintojenjakoa. Ja juuri ennen palkintojen jakoa Teija soitti minulle takaisin ja Teija oli puolestaan napannut Likan kanssa ensimmäisen SERT-A:n Pihtiputaalla, siis jee!!! Nyt onkin käynnissä  "kova" kisa siitä, kumpi valioituu ensi syksynä ensin ;D Tosin, pitäähän tässä välissä saada vielä se toinenkin SERT :D Paljon onnea Teijalle ja Likalle - on meillä hienot tytöt!!!

WAU - tuo oli viimeinen ajatus, kun menin sunnuntaina nukkumaan!

3-VUOTIAS SINTTI-MAARIA DECON TYTÄR KUKKANEN (17.9.)

Maanantai-illan (16.9.) vietimme lepäillen. Jätin RimA:n treenit välistä, kun ajattelin että Sintti tarvitsee lepopäivän viikonlopun jälkeen.

Tiistaina Sintti täytti 3-vuotta! Paljon onnea Sintin sisaruksille: Likalle, Tankille, Varpulle ja Micolle - ja kiitos Teijalle pentueen kasvattamisesta sekä tietenkin Kukka-äidille ja Deco-iskälle näistä pentusista. Aika on mennyt todella nopsaan, vastahan nämä olivat pieniä riiviöitä (nyt vähän isompia riiviöitä) :D

Sintti sai parhaimman synttärilahjan, eli kävimme Niinun treeneissä. Kontaktien itsenäisiä alasmenoja ja keppien aloituksia saimme kotiläksyksi. Lisäksi takaaleikkauksia pitää harjoitella entistä enemmän, varsinkin tiukkaa kääntymistä takaaleikkauksella. Muuten treeni meni hyvin, varsinkin alussa sain twistin onnistumaan ja lisäksi takaakierto-päällejuoksu sekä linjaus putken väärän pään "ohi" onnistui mainiosti. Sen huomasin, että kontaktit lipsuvat hiukan, eli nyt olemme käyneet paljon kisaamassa ja treeneissä on keskitytty ohjauksiin niin kontaktit ovat jääneet vähemmälle. Yritän siis ehtiä käydä tekemässä hallilla kontaktitreenit ennen lauantain RimA:n kisoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti