4.9.2013

Torstain tokot, sunnuntain agit

TORSTAIN TOKOT

Torstai-iltana 29.8. suuntasimme Jokelan kentälle tokoilemaan. Mukavasti oli porukkaa paikalla, ja aloitimme paikkamakuilla. Toimin liikkurina evl:n paikkaistumisessa, jonka jälkeen oli paikkamakuu. Caro teki paikkamakuun, ennakoi maahanmenoa, mutta makasi rauhallisesti vaikka häiriötä oli yllin kyllin (pieniä jalkapalloilijoita juoksi kentän läpi, huuteli, vihelteli koirille yms.). Olin hyppyesteen takana piilossa, ja lautojen raoista seurailin Caron olemusta, pää kääntyili äänten suuntaan, muttei mitään muuta. Perusasento ok.

Paikkamakuun jälkeen tein Caron kanssa kaikki voi-luokan liikkeet läpi sekalaisessa järjestyksessä. Muistaakseni jotenkin näin sujui...

Seuraamisessa pientä jätätystä juoksuosuudessa, muuten ok menoa. Ruudun löysi hyvin, muttei pysähtynyt napakasti oikeaan paikkaan vaan valui takanauhan päälle, stoppasi seisomaan, mutta pyysin takaisin lähtöpaikkaan. Uusintayrityksellä tosi hieno stoppi! Kävin palkkaamassa ja otin läheltä muutaman lähetyksen, sitten maahan-käsky ja loppuosa, jossa saisi tulla tiiviimmin seuraamispaikkaan. Liikkeestä istuminen ok. Kaukokäskyissä jumitti pariin otteeseen m-i -vaihdossa, mutta sitten pelitti ja tekniikkakin kohtuu hyvä, eteni ehkä korkeintaan n. 5 cm. Luoksetulo oli kohtuu hieno - hyvällä vauhdilla molemmat välit ja stopitkin aikas hyvät! Hyppynouto hieno ensimmäisellä yrityksellä, otin sitten vielä sellaisia, että heitin kapulaa tahallaan vinoon ja annoin lisäkäskyä hyppäämiseen kun Caro palautti kapulaa. Toivottavasti tämä auttaisi siinä, että menisi kapulalle ja tulisi kapulan kanssa hypyn kautta. Metallinoutokin tosi hyvä, laukalla kapulalle ja takaisin :) Tunnarissa käytin liikkuria, joka vei kapulat - Caro haisteli ilmaa ja meni epävarmasti kapuloille, jäi seisomaan niiden päälle - odottelin, että rupeaisi haistelemaan mutta ei. Pyysin takaisin luokse, sama juttu ja sanoin uudelleen "oma", otti väärän. Laitoin nameja kapuloiden eteen ja lähetys läheltä kapuloita, sitten löytyi omakin. Huhhuijaa! Tätä on tehty kotona paljon ja onnistuneesti, sekoittaako liikkurin haju? Tein tunnarin uudelleen, kun olin treenannut Sintin & Vanin kanssa ja toi oman, ei mitään epävarmuutta. Kummallinen otus, tähän tarvittaisiin ehkä asiantuntevia neuvoja...

Sintin kanssa alkuun lyhyt seuraaminen, mopo keuli aika tavalla :D Onneksi tasoittuu, kun on hetken aikaa kävelty, eniten pelottaa, että työntää tassut miun jalkojen alle. Ruutua kokeilin ensimmäistä kertaa n. 20 metrin matkalta, ensimmäisellä sanoin "menemenemeneruutuun" ja sinnehän se upposi + hieno stoppi käskystä! Kaksi lähetystä uudelleen, joissa en huudellut mitään ja ruutu löytyi todella upeasti molemmilla kerroilla. Jee!!! Tästä innostuneena kokeilin luoksetuloa kokonaisena ja seisomisessa täydellinen jarrutus, maahanmeno aavistuksen verran hidas, mutta olisi tuolla varmaan jonkun 9 pojoa irronnut :D Go ChinChin!!! Hyppynoutokin onnistui, ei osaa hypätä niin hyvin kuin pystyisi kapula suussa - tämä kenties hyppytekniikkatreeneillä kuntoon? Metallisen kanssa hassuttelujuttuja, eli heitin kapulaa ja Sintti sai mennä suorilta hakemaan, nyt pitäisi tehdä "rauhaa" luovutuksiin.

Vani teki alkuun ruutua, ja se sujui ihan kohtuullisen hyvin. Yritti kerran kiertää ruutumerkin ympäri, mutta kielsin siitä. Paikka oli hakusessa, mutta tarjosi oikeaa paikkaa kun odottelin hiukan (annoin aikaa ajatella :D ). Ehkä tästä vielä liike syntyy? Liikkeestä istuminen sujui oikein hyvin, täytyy vain tehdä myös kisanomaisesti, nyt palkkaan heti istumisesta. Kävin kokeilemassa myös luoksetuloa kokonaisena, ja se oli ihan kohtuu hyvä = molemmat stopit toimivat ilman hiippailuja ja vauhtia löytyi. Hyppynoudossa meni ongelmitta, malttia saisi olla enemmän perusasennossa (silloin kun heitän kapulaa). Metallikapulan kanssa tein pelkkiä nostoja, eli kun nosti nopeasti maasta vapautin lelulle. Metallinoutoa pitää Vanin kanssa tehdä tällä tavoin, tosi pienissä palasissa, koska jostain syystä se metallinen on Vanin mielestä todella ÄLLÖ. Jos saisi liikkeen kasaan vireen nostolla, oikeanlaisella motivaatiolla?

Tosi hyvä treeni oli kaikkien kanssa! Varsinkin Sintin onnistuminen ruudussa ilahdutti mieltä, ja Caro tuntuu suhteellisen varmalta (tunnaria lukuunottamatta) kaikissa liikkeissä. Mietin, että saatan varata yksityistunnin joltain tokokouluttajalta jolle voisi näyttää noita ongelmakohtia.

---

Perjantai-ilta ja lauantai menivät ihan rentoutumisen merkeissä. Pitkiä lenkkejä heitimme, muttei mitään muuta.

---

PURINALLA KISOISSA

Sunnuntaina 1.9. olivat vuorossa HAU:n kisat Purinalla. Ilmoitin Sintin kolmelle radalle ja Caron kahdelle, joten kiirettä piti kun radat menivät samanaikaisesti sisällä ja ulkona. Olin ajoissa paikalla ja kävin n. 45 minuutin lenkin, jonka jälkeen pääsin kyttäilemään ratoja. Ensin kävin tutustumassa Sintin hyppäriin, joka oli ulkona. Tuomarina toimi Pertti Siimes. Hyppäri oli mentävissä, vaikein kohta oli radan keskivaiheilla ollut päällejuoksu. Alussa mietin, että lähteekö Sintti 3 hypyltä sivulla olevalle 5 hypylle ja niinhän se sitten teki. Luultavasti käänsin hiukan yläkroppaa enkä luottanut siihen, että Sintti tulee ohjauksen mukana. Tästä siis HYL, 4 putken jälkeen, 5-6 hyppyjen väliin tein pakkovalssi-jaakotuksen, kepeille meni hienosti ja kesti pienen vedätyksen lopussa, renkaaseen sujahti hyvin, renkaan jälkeisellä hypyllä ennakoiva valssi oli myöhässä (taisin myös peruuttaa), ennakoivan valssin jälkeen hyppy ja toinen hyppy takaakiertona meni hyvin, muurille olisi pitänyt linjata paremmin, teki pitkän kaarroksen ja jouduin odottelemaan päällejuoksussa ja sitten olinkin myöhässä. Sintti sujahti käden alta seuraavan hypyn väärin päin, olisi siis pitänyt tyrkätä takaakiertoon. Loppurata meni ihan kivasti, pikkaisen liikkuva valssi liikkui liikaa, niisto tosi hieno (ohjaaja malttoi olla rauhallinen) ja lopussa vielä ennakoiva valssi.

Ehdin liikuttaa Sinttiä vähän, kunnes tuli medien rataantutustuminen sisällä. Vein Sintin autoon, kävin tutustumassa Ritva Herralan agirataan ja kävelin sitten molempien kanssa siihen saakka, kunnes oli Caron vuoro. Tässä radassa oli paljon tekemistä, mutta Caro ohjautui hienosti ja korjasikin pariin otteeseen ohjausta. Alun pari takaakiertokohtaa sarjaesteellä onnistuivat hyvin, sain heitettyä jälkimmäisellä kauempaa takaakiertoon ja ehdin tekemään sokkarin 3 hypyn jälkeen. A:n kontakti oli tosi hyvä ja sen jälkeen hyppy + vinohyppy takaakiertona + putken kauimmaiseen päähän vienti, tosi nättiä! Keppien jälkeen oli hyppy takaakierto+sokkarilla, toinen hyppy twistillä, jälkimmäisessä takaakierrossa olin myöhässä, mutta Caro korjasi onneksi sen itse. Puomilla teki taas hienon alasmenokontaktin ja loppusuoralla tykitettiin vauhdilla. Carolle siis 0-tulos aikaan -8,97 (etenemä 4,20 m/s) ja tuloksissa sijoitus 3./26. Tosi hieno veto Carolta, kun ei se ole viimeisen kuukauden aikana nähnyt agiesteistä kuin kepit porukoiden pihalla :D Ja päästiin palkinnoillekin!

Caron radan jälkeen otin taas koko porukan kävelemään ja kyttäilin seuraavia rataantutustumisia. Menin ensin maksien tutustumiseen sisälle ja heti perään medien hyppärin tutustumiseen pihalle (sama kuin maksien hyppäri). Kävelytin koiria niin kauan kuin pystyin ja lopulta päädyin tekemään ensin pihalla olleen hyppärin. Hyppärin alku toimi hyvin ja sain vietyä sen 5 hypyn ohi (etten nyt hyllytä samaan kohtaa kahta kertaa :D ). Kepeillä ajauduin liian edelle koiraa ja oma vauhti stoppasi keppien päässä, yritin korjata siinä asiaa, mutta Caro tuli toiseksi viimeisestä keppivälistä ulos. Korjasin kohdan siitä suoraan ja jatkoin rataa, mutta sitten Caro tuli renkaan sivusta (????) ohi enkä ehtinyt korjata asiaa, siitä siis HYL. Ihan ihmeellinen virhe tuo oli, mutta jatkoin loppuradan ja olin sielläkin vähän turhan edellä koiraa. Caro tuntui vähän tahmealta, taisi antaa kaikki paukut ensimmäiselle radalle. Loppuradan kiemurat kyllä onnistuivat ohjauksellisesti ja Caro teki hyvää työtä. Ehdin kävelyttää hiukan koiria, ja menin sitten Sintin omalla vuorolla tekemään agiradan.

Sisällä oleva agirata oli sama Herralan agirata kuin Carolla, alkua tosin muutettiin ja radan keskikohtaa. Nuo muutokset olivat yllä ihan hyviä. Alussa piti viedä koira kahden ansahypyn välistä, jonka jälkeen vastakäännös ja kaksi hyppy, joista jälkimmäisen jälkeen tein liikkuvan valssin ennen A:ta. Ihan hyvin onnistui ja ehdin valssaamaan, pikkaisen olin ehkä myöhässä. Joku rimoista tuli alas. A:n kontakti oli ihan hyvä ja sitten hyppy + hyppy takaakiertona nätisti sekä putken kauimmaiseen päähän vienti. Kepeillä ampui kaksi kertaa kakkosväliin, annoin kyllä mielestäni tilaa, muttei vaan löytänyt ekaa väliä. Kesti kepeillä hyvin vedätystä ja sain takaakierron hypylle onnistumaan, sitten vienti putken ansapään ohi (onnistui!) ja putkesta suoraan toiseen putkeen, johon putkijarrua ja odotin hiukan puomin ylösmenolla. Loppusuoralla hyppäsi maalihypyn sijasta sivussa olleen lähtöhypyn, en linjannut tarpeeksi. Tästä siis HYL.

Tämän rupeaman jälkeen olin aika poikki, mutta tuli onneksi palkintojenjako siihen väliin ja ehdin myös kunnolla kävellä koirien kanssa. Viimeinen rata oli maksien agirata ulkona, ja tuomarina toimi Esa Muotka. Tämä oli ehkä vaikein rata kaikista, oli ansaesteitä enemmän, puomi-putki erottelu ym. Radan alku lähti hyvin liikkeelle, tein jonkinlaisen vastakäännöksen 2 hypylle, lähetys 3 hypylle, persjättö 4 hypylle, A:n jälkeen persjättö (lipesi vähän aikaisin kontaktilta), hyvä rengas + lähetys suoraan putkeen, jarrutus hypylle ja sittenhän Sintti-Maaria lipesi käsistä A:lle vaikka olisi pitänyt ohjautua päällejuoksulla toiselle hypylle. En ollut tarpeeksi tarkkana tässä kohdassa. Sintti kääntyi vauhdista A:n ylösmenolla ja näytti vähän pahalta, mutta onneksi ei satuttanut itseään. Tästä siis HYL. Jatkoin kisanomaisesti, mutta meni putkeen puomin sijasta, näitä erotteluja on siis harjoiteltava. Puomin alastulolla hieno kontakti ja tuli sen jälkeen ohjaukseen pituudelle, vaikka vähän haki sivuttaissuunnassa ollut muuria. Kepeillä tein ihan reilusti linjaa ja nyt ne löytyivät kunnolla, radan loppu ok.

Huhhuh, olipa rupeama, mutta kaikki radat menimme hyvällä sykkeellä. Sintin radoissa oli paljon hyvää, ja tästä on mukava jatkaa eteenpäin. Caro jaksaa aina yllättää, ja en kiellä, etteikö ollut kiva kiivetä palkintosijalle :) Ratojen jälkeen kävimme vielä n. 45 minuutin lenkin, juotin koiria vielä kunnolla, Sintille & Carolle BOTit päälle ja kotia kohti Hyvinkään Hesburgerin drive inin kautta :D Illalla kävimme vielä rennon ravilenkin, että mahdolliset maitohapot häviäisivät ja jumppasin myös Sinttiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti