6.9.2013

Voihan VOI2

Eilen lähdin kolmen aikaan töistä, että ehdimme Lempäälän iltatokokokeeseen (Tamskin järjestämä). Olimme hyvissä ajoin paikalla ja kävimme lyhyellä lenkillä. Katselin myös EVL-koirakoiden menoa. Hannele Pörsti tuomaroi, ja VOI-luokassa oli 7 koirakkoa. Paikkamakuu tehtiin yhdessä ryhmässä, meidän vuoro neljäntenä. Caro oli tosi hyvällä tuulella ja menin luottavaisesti paikkamakuuseen. Caro meinasi ennakoida maahanmenoa, mutta sain sen takaisin perusasentoon ennen "valmis"-sanaa. Meni suoraan lonkalle ja oli samassa asennossa, kun palasin piilolta. 1.) Paikkamakuusta siis 10 (x4). Juoksimme autolle ja palkkasin Caron, laitoin sen hetkeksi autoon ja kävin katsomassa paria ensimmäistä VOI-luokan koiraa. Sitten hain Caron ja virittelin sitä hallin ulkopuolella. Sain Caron hyvään fiilikseen, tässä yksilöliikkeiden pisterivi selityksineen (ruutu tehtiin viimeisenä, eli hiukan poikkesi liikejärjestys normaalista. Selitykset ovat omia huomioita, koska tuomari ei perustellut pisteitään.):

2.) Seuraaminen taluttimetta: 8 (x4) - Aika lailla "perusCaroa", pikkaisen saisi seurata tiiviimmin. Heti alussa oli joku ajatuskatko ja meinasi painua maahan, mutta sain mukaan seuraamiseen. Juoksuosuudessa oli vähän turhan takana. Viimeisessä täyskäännöksessä jäi jälkeen.

3.) Istuminen seuraamisen yhteydessä: 10 (x3) - Tämä on varma liike, hieno valmisteleva osuus ja luotin, että tekee istuminen erinomaisesti.

4.) Luoksetulo: 9 (x4) - JES! Nyt onnistui ilman suurempia sekoiluja luoksetulo. Aavistuksen verran napakammat saisivat stopit olla, eli etenee hiukan käskyjen jälkeen. Mutta ei sekoillut stopin ja maahanmenon kanssa + ei ennakoinut :D

6. ) Noutaminen esteen yli hypäten: 0 (x2) - Voihan perskule! Meni hypyn sivusta kapulalle, kapula ei ollut mitenkään vinossa (ja jos oli niin enemmän vasemmalla vinossa, mutta kiersi oikean kautta). Tuli kyllä kapulan kanssa hypyn kautta takaisin. Ei meinaa oikein oma ymmärrys riittää, että mikä tässä liikkeessä mättää. Tämä oli neljäs kerta, kun liike nollaantui sen vuoksi että Caro kiertää hypyn joko mennessään kapulalle tai tullessaan takaisin. Olemme kuitenkin treenanneet hyppynoutoa vierailla esteillä, ja olen heitellyt kapulaa vinoon yms.

7.) Metalliesineen noutaminen: 9 (x2) - Pikkaisen mietiskeli, että nostaisiko kapulan vai ei (= nuuhkaisi ennen nostoa maata kapulan vierestä). Luovutuksessa liikahti pikkaisen taaksepäin.

8.) Tunnistusnouto: 0 (x4) - Meni vauhdilla kapuloille, nuuski ympyrää, liikautti oikean viereistä kapulaa, mutta nosti sitten tämän väärän viereltä toisen väärän. Tämä on kyllä hankala liike, paljon olemme treenanneet, mutta tarvitsisiko vielä enemmän liikkurin kanssa treeniä? Tai sitten vireen nostatusta treeneissä, kokeessa käy nimittäin korkeammilla kierroksilla kuin treeneissä ja ehkä voisi olla, ettei maltti riitä sitten kokeessa haistella kunnolla.

9.) Kauko-ohjaus: 10 (x4) - WUHUU, WAU CARO! Teki kaikki vaihdot nopeasti. Tuntui, että peruutti hiukan jossain vaiheessa. Palasi kuitenkin takaisin lähtöasetelmaan, eli hännäntyvi oli tismalleen samassa paikassa kuin mihin jätin sen. Tästä olen tosi onnellinen!

5.) Ruutu: 6 (x4) - Lukitsi hyvin ruutuun, kun annoin vihjeitä lähtöpaikalla. Eteni ruutuun suoraan, mutta pikkaisen myöhässä stoppasi seisomaan (ei mennyt suorilta maahan, jee!!!). Meni tosi lähelle ruudun takaosaa, enkä ihan selvästi nähnyt että onko ruudussa vai ei. Olin hetken hiljaa ja käskin maahan, jolloin tuli pikkaisen eteenpäin. Loppuosassa kuulin ennen liikkurin käskyä, että Caro tulee jo, eli lähti liian aikaisin ruudusta pois.

10.) Kokonaisvaikutus: 8 (x1)

Yhteensä pisteitä kertyi siis 228, eli VOI2-tuloksen verran. Sijoitus oli 4./7.

Suorituksen jälkeen olin kyllä hiukan pettynyt. Tämä oli meidän 15 koe VOI-luokassa (8 x ei tulosta, 6 x III-tulos, 1 x II-tulos). Ärsytti, kun en saa onnistumaan liikkeitä niin että saisimme kaikista pisteitä - aina mukaan mahtuu ne 2-3 nollaa. Kävin kävelemässä ja sitten taas mietin, miten paljon onnistumisia tuonne mahtui: luoksetulo, metallinouto, kaukot, ruutu (jos ei loppuosaa oteta huomioon). Ja se, että Caron vire säilyy läpi koko kokeen, sitä joutui jopa hiukan rauhoittelemaan. Olemme siis siinäkin asiassa menneet eteenpäin. Marikan kanssa juttelin vielä kotimatkalla puhelimessa, että tunnarin ja hyppynoudon osalta on nostettava virettä myös treeneihin. Lisäksi, Caro on "tahkonnut" niin paljon samoja liikkeitä että olisi ehkä aika rikkoa kaavaa = ottaa mukaan evl:n liikkeitä ja tehdä liikesarjoja, joissa koiran on kuunneltava käskyjä ja jotka eivät ole ennakoitavissa. Tänään siis on selailtava kisakalenteria, kyllä me se ykkönen joskus saadaan. Ehkä 16 kerta toden sanoo? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti