26.6.2013

Mahtava tokokoe hellesäässä, Sintille hieno AVO1-tulos

Lähdin eilen töistä kotiin jo varttia vaille kolme, kun tokokoe alkoi jo klo 16.15 avoimen luokan osalta. Pikaisesti laitoin tavarat kasaan kotona, lyhyt lenkki, koirat autoon ja kaupungin toiselle laidalle kokeeseen. Olimme ihan hyvissä ajoin paikalla ja ehdin käydä vielä rauhallisella kävelyllä tyttöjen kanssa. Kuuma oli, ja aurinko porotti suoraan hiekkakentälle. Avoimen luokan koiria oli yhteensä yhdeksän, Sintti suoritusvuorossa neljäntenä. Paikkamakuu jaettiin kahteen ryhmään (5+4), me ensimmäisessä. Tuomarina oli Pirkko Bellaoui, joka oli miun mielestä tiukka hyvällä tavalla, perusteli selkeästi ne kohdat, joista rokotti pisteitä. Tässä pisterivi osa-alueittain:

Paikkamakuu: 6,5 > Oli noussut istumaan aika nopeasti sen jälkeen, kun menin piiloon. Istuminen oli tuomarin mukaan erinomaista, "liekö harjoitellut jo ylempiä liikkeitä?" Maahan oli mennyt silloin, kun viereinen koira nousi seisomaan ja oli kai liikkunut hieman Sintin suuntaan. Tämä kyllä harmitti paljon, mikälie aivopieru tullut? Jatkamme siis paikkamakuutreenejä ja niihin pitää ottaa paljon häiriöitä / variaatioita mukaan. Hetkeksi tuli sellainen fiilis, että tähänkö tämä koe kaatuu. Sain onneksi huonot ajatukset & manaukset pois päästäni ja menin kehään asenteella, että nyt näytämme mitä osaamme.

Seuraaminen: 10 > WAU!!! Sintti teki oikein hienoa työtä :) Tuomarin mukaan pieni herpaantuminen tuli viimeisen täyskäännöksen jälkeen, muttei rokottanut siitä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9 > En muista yhtään, mistä yksi piste lähti. Hieman ainakin pomppasi perusasentoon noustessa.

Luoksetulo: 7,5 > Erinomaisen hyvä stoppi, mutta ennakoi stopin jälkeen luoksetulo-käskyn.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10 > JEE!!! Annoin luoksetulon jälkeen nopeasti odota-käskyn, valmistelin siis Sintin seuraavaan liikkeeseen, kun viime kokeessa meni seisomisessa maihin. Nyt ei mitään ongelmaa, hieno seisominen ja pikkaisen käänsi päätä, kun menin taakse.

Noutaminen: 9,5 > Liikutteli pikkaisen kapulaa suussa, kun tuli sivulle. Meinasi kyllä olla ennen liikettä vähän turhan kiinnostunut kapulasta ja liikkeen jälkeen olisi lähtenyt riekkumaan liikkeenohjaajan + kapulan kanssa :D

Kauko-ohjaus: 8 > Oikein hienot vaihdot, ennakoi perusasennon. Tuomari harmitteli tätä, kun oli niin hienot vaihdot muuten.

Estehyppy: 9 > Ohjaaja antoi vartaloapuja sivulle tulossa, koira teki hienosti :D

Kokonaisvaikutus: 10 

Näistä kertyi siis hieno AVO1-tulos 171 pisteellä. Sijoitus oli 1./9, ja kaiken lisäksi saimme vielä KP:n näyttävästä suorituksessa vaikeassa hellesäässä. Muita 1-tuloksia ei tullut AVO-luokassa. 

Tuomarin mukaan Sintti teki oikein näyttävästi töitä ja harmitteli pariinkiin otteeseen sitä paikkamakuuta. Olin erittäin tyytyväinen siihen, että nuo luoksetulon, noudon ja hypyn loppuosat toimivat, eli Sintti tulee niissä nykyisin suoraan sivulle vasemman kautta. Ja ei voi kuin ihailla tuon sitkeän sissin motivaatiota, lämmintä oli ainakin se 28 astetta ja aurinko porotti suoraan siihen hiekkakentälle meidän suoritusvuoron aikana, olin niiiiiin hikinen suorituksen jälkeen ja Sintti vain jaksoi pomppia ja olla iloinen :D Oman vuoron jälkeen kävin kävelemässä ja juttelin pitkään Teijan kanssa. Kiitos "sun" koirasta Teija - ovat nämä aikamoisia!

Koepaikalta ajelin kotiin ja heitin ylimääräiset tavarat autosta sisälle. Otin tytöt uudestaan kyytiin, ja kävimme heittämässä auton korjaamon pihaan. Kävelimme sieltä sitten iltalenkin kotiin. Tässä vielä illan tunnelmia kotona:

Tällaiset voitin :)

Mitä sitten kävikään...

...kettu hamstrasi palkintoluut itselleen

NAMNAM
Sintin sisko Varpu nousi eilen Mikkelissä 3-luokkaan kahdella 0-voitolla. Paljon onnea Varpulle & Marille - kolmosiin kuulutte :)


2 kommenttia: