13.6.2013

Kiirettä pukkaa (ja pukkasi yhden 0-tuloksenkin)

Huihai, enpäs ole malttanut taas kirjoitella blogiin. Pistetäänpä siis pikakertausta viime aikojen kuulumisiin.

Keskiviikkona 29.5. kävimme Niinun treeneissä. Keskityimme jälleen takaakiertoihin ja siihen, miten noista takaakierroista on ohjaajan lähdettävä liikkeelle. Lisäksi takaaleikkaus tuli kertauksena, nyt saimme jopa yhden takaaleikkauksen onnistumaan niin, että Niinu kehui sitä hyväksi - jee! Paneuduimme myös kontaktien vahvistamiseen. Nyt radan alussa oli puomi, joka päättyi "seinään" ja siitä piti lähteä takaisin tulosuuntaan. Minun pitäisi nyt käyttää joko apuohjaajaa kontaktien palkaamisessa tai pitää lelu maassa, ei enää itsellä hirveästi. Sintti nimittäin on sen verran kiinni minussa, ettei malta mennä kontaktin loppuun jos esimerkiksi jään taakse. Sintin fokus pitäisi saada suoraan eteen kontakteilla. Tosin, keinun kontakti oli tosi hyvä, vaikka otin sivuetäisyttä ja jouduin hidastelemaan.

Perjantaina 31.5. kävimme tokoilemassa Jokelan nurmikentällä. Kuuma oli, muuta en oikein muistakaan :D Caro oli ekalla treenipätkällä jokseenkin "tahmaisen" oloinen, eli kuumuus vaikutti. Sintin kanssa keskityin niiden loppuosien muuttamiseen, eli että tulee noudossa, luoksetulossa ja hypyssä suoraan sivulle. Vani hömppäili jotakin, sen liikkeestä istuminen on ihan tosi hieno nykyisin ;D

Viikonloppu 1.-2.6. meni kotona oleillessa. Perjantai-iltana saimme "yllätysvieraita", ja lauantaina kävimme kiertelemässä kauppakeskuksessa. Oli sen verran kuuma, ettei oikein jaksanut pitkillä lenkeillä käydä. Sunnuntaina lueskelin varmaan viisi tuntia kirjaa parvekkeella, ja tytöt makoilivat seurana :) Välillä on mukava nollailla!

Maanantaina 3.6. normaalisti RimA:n treenit. Sintti teki hyppytekniikkaa perussarjalla, lisäksi vahvistelin rengasta ja kontakteja. Hienosti menivät kaikki pikkuharjoitukset. Caro humputteli myös kontakteja. Kuuma!

Keskiviikkona 6.6. Niinun treenit Espoossa. Alussa pakkovalssi ja päällejuoksu, jotka toimivat tosi hienosti. A oli vaikea, eli seinää kohden ja minun piti jättäytyä vähän sivulle. Tämä siis treeniin. A:n jälkeen oli lyhyt putki, jonka perässä toinen putki, syötti suoraan putken väärään päähän. Tähän haimme rytmitystä ohjaajan liikkeellä, hienosti toimi - Sintti luki rytmityksen hyvin, eikä mennyt kertaakaan väärään päähän. Viimeisellä toistolla tosi hyvä vauhti! Kepit olivat myös vaikeat, eli päättyivät seinää kohden, ja niiltä lähdettiin 90 kulmassa pois. Tässäkin sama juttu kuin viime viikolla, lelu pois minulta ja maasta, mieluiten apuohjaajalle = saadaan fokus muualle kuin ohjaajaan. Keppien jälkeen oli hyppy ja sitten 65 cm korkeudella ollut muuri takaakiertona, ekalla hyppäsi miun käden alta suoraan, sitten rymisteli ja rymisteli uudelleenkin, kun ohjaaja oli edessä. Jälleen sain muistutusta siitä, miten ne takaakierrot pitää tehdä - EI SAA PEITTÄÄ RIMAA / MUURIN SIVUPALIKKAA :D Saimme loppuun pari tosi hienoa takaakiertoa, olivat tosi rauhallisia eikä mitään epäröintiä. Hyvä Sintti!

Perjantaina 7.6. tokoiltiin porukalla meidän "kotikentällä". Aloitimme paikkamakuun, otin sekä Sintin että Caron paikkamakuuseen yhden vieraan bortsunartun kanssa. Olin näkyvillä, ja Caro nousi ylös. Oli paineessa vielä juuri päättyneestä ukkosesta, ja Sinttikin nousi - samperin matkija ;) Laitoin takaisin maahan molemmat, ja sitten toimi. Caron kanssa tein ruutua, tarvitsi paljon kehuja ja teki hitaasti juttuja (näytti siltä, että taivas tippuu niskaan hetkellä millä hyvänsä). Ruutu kuitenkin onnistui, ja myös kaukojen vaihdot. Pakko harjoitella myös tällaisia vaikeampiakin tilanteita. Sintti teki avoimen liikkeet läpi, palkkasin silloin tällöin ja toisinaan. Hyvin toimi, ja nuo loppuosat ovat parantuneet huimasti, tarjoaa suoraan sivulle tuloa. Jee! Vani sai kehuja hyppynoudostaan, teki mahdottoman säpäkästi :D Seuraamista nakkipalkalla, liikkeestä istuminen onnistui, ja taisin tehdä m-i-m-i-vaihtoja. Hyvän mielen treenit olivat (alun paikkamakuusähellystä lukuunottamatta)!

Lauantai 8.6. meni minulta RimA:n kisojen talkoohommissa kuuluttajana, oli ihan mukavaa hommaa...

Sunnuntaina 9.6. ajelimme Janakkalaan kisoihin. Caro osallistui yhdelle radalle ja Sintti kahdelle. Tuomarina toimi englantilainen Bob Griffin, joka tuomaroi myös edellispäivän RimA:n kisoissa. Ja lämmintä riitti kyllä tällöinkin! Caro aloitti, ja sille agiradalta puhdas rata, mutta hiukan yliaikaa, tulos 0,12 ja 5. sija. Ihanneaika oli tiukka, koira hieman perästä vedettävä kuumuuden takia ja niiden lisäksi pari vääntökohtaa, niin ei ehditty ihanneaikaan. Onnellinen olen kuitenkin siitä, että Caro teki tosi hyvät kontaktit! Sintille tuli samalla radalla HYL aika alkuvaiheessa. Alku oli hieno, ja teki erinomaisen saksalaisen puomin jälkeen, mutta tulikin sitten hyppyjen välistä ja ehti hypätä väärän. En pitänyt katsetta koirassa ja ohjannut kunnolla hypyn taakse, eli ohjaajan piikkiin meni tämä hyl. Radan keskivaiheilla Sintti ei lähtenyt yhteen takaakiertoon, ja lopussa vielä olin tosi myöhässä yhdessä kohdassa ja jäin koiran eteen, jolloin Sintti hyppäsi suoraan riman päälle. Kävin pitkän jäähdyttely- ja lämmittelylenkin ennen seuraavaa rataa, kun ei tarvinnut mennä medien toiselle radalle. Eniten minua mietitytti tällä toisella agiradalla puomin jälkeinen kuvio, jossa puomilta tultiin okserille ja sitten piti jarruttaa okserin jälkeiselle hypylle. Sintti teki kyllä niin loistavan puomin kontaktin, että pääsin ottamaan etäisyyttä ja olin tekemässä ajoissa ennakoivaa valssia tuohon okserin jälkeiselle hypylle. Rata sujui muutenkin tosi hienosti ja Sintti teki 0-tuloksen, aikaan -4,18 (etenemä 4,09 m/s) ja sijoitus oli 6. Tämä oli siis meidän ensimmäinen 0-tulos ensi kesän SM-kisoja varten - Wau, ihana Sintti! Jäämme kyllä kärjestä vielä, mutta osasyynä ovat varmasti pysäytyskontaktit (joita en lähde vielä nopeuttamaan). Ja rimat olivat 65 cm, emmekä niitä ole vielä hirveästi tehneet, joten varmasti Sintti hakee vielä tuntumaa korkeampiin hyppyihin. On se kyllä aikamoinen Sintti-Maaria Decon tytär Kukkanen :D Kolme 3-luokan kisaa, ja kaikista yksi 0-tulos!!!

Maanantaina 10.6. vuorossa jälleen RimA:n treenit. Puomin kontaktilla käytin kouluttajaa apuna palkkaamisessa, vauhtia oli kyllä ihan hirrrveästi sen myötä puomille :) Tein jopa yhden takaaleikkauksen radalla, jee, minkälaista uskallusta! :D Pienissä pätkissä tein, palkkasin kunnolla ja rennolla fiiliksellä tehtiin, onnistumisia tuli. Caron kanssa tein myös pieniä pätkiä, ja olipas kettu innoissaan. Kepeillä pystyn vedättämään kunnolla ja kaikki suunnitellut kuviot onnistuivat. Hienoa!

Tiistaina 11.6. tein tyttöjen kanssa pitkän lenkin töiden jälkeen. Ja sitten nukuin kahden tunnin päikkärit - vissiin pientä univelkaa havaittavissa...

Keskiviikkona 12.6. ajelimme Espooseen Niinun treeneihin. Lämmittelylenkille tulivat mukaan Vanin puoliveli Ruuti ja hänen omistajansa Tiia sekä heidän luonaan hoidossa ollut tolleri. Kiva lenkki käytiin heittämässä, ja paljon oli kuulumisia vaihdettavana, kun ei oltu nähty pitkään aikaan. Kiitos Tiia & Ruuti, että kävitte moikkaamassa meitä! Tiia otti myös muutamia kuvia, tässä niistä kolme ja kaikki kuvat löytyvät täältä.

Itse treenissä jäimme jälleen hiomaan alkua, missä tultiin hieman vinottain olleelta hypyltä renkaalle ja seuraavalle hypylle piti tehdä takaaleikkaus. Olin jostain syystä ensimmäisellä kerralla tosi varovainen renkaan kanssa = jäin jälkeen, toisella kerralla Sintti tuli renkaan ohi jne. Niinu muistutti minua myös siitä, että pitää "merkata" se ensimmäisen hypyn ponnistuskohta omalla vartalon asennolla. Haimme oikeanlaista rytmitystä takaaleikkaukselle, lisäksi minun liikkeen suunta meinasi olla koko ajan väärään suuntaan. Niinu palkkasi Sinttiä, että saimme sen kääntymään paremmin takaaleikkauksella, ja itse yritin pitää oman linjan oikeaan suuntaan. Olipa vaikiaa :D Lopulta saimme tuon kohdan onnistumaan hyvin ja saimme jatkaa rataa. Puomi-putki -erottelu ei onnistunut, joten Niinu kävi näyttämässä pari kertaa puomin ylösmenoa ja sitten saimme senkin onnistumaan täydestä vauhdista. Saimme siis lisää aiheita treeneihin :) Jäähdyttelylenkin tein yhden treenikaverin kanssa (jonka nimeä en vielä tiedä :) ), ja kotona olimme joskus puoli yhdentoista aikaan. Pitkäksi venyvät illat, mutta onneksi on kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti