15.7.2014

Shit happens aina aika ajoin

Joo, eilen odotti kotona, olkkarin matolla ihana yllätys Vanilta - oli ihan sellainen ruskeaan olomuotoon kätkeytynyt yllätys ihan sitä ihteään. Että näin. Ilmeisesti Vanin maha meni sekaisin sunnuntaina syödystä naudanmahasta. Tai sitten Vani päätti vähän vauhdittaa minun siivoamisprojektia, jota olin siirtänyt jo useamman päivän ajan. Onneksi on vielä hyviä matonpesukelejä edessä ;D

Kauhea ukkosmyräkkä oli eilen iltapäivällä, ja mietin töissä ollesssa, miten Caro pärjää kotona. Caro suostui kyllä lähtemään pihalle, mutta sitten rouva Houdini päätti kiepsauttaa kaulapannasta irti ja lähti kaivamaan taas kuoppaa itselleen :/ Onneksi ehti käydä tarpeillaan, ja veinkin Caron sisälle ja kävin Sintin ja Vanin kanssa lyhyen lenkin. Illalla siivoamisen jälkeen heitettiin pidempi lenkki Laajavuoressa.

Ja mitähän vielä? Maarit konsultoi tosiaan ortopedi Juha Kalliota meidän viikon takaisesta käynnistä ja saatiin alla oleva vastaus (suora lainaus sähköpostista). Varasin Sintille saman tien kontrollikäynnin, ja käymme Tampereella jo viikon päästä, eli ke 23.7. Se on mun ensimmäinen lomapäivä ja saadaanpa nopeasti tsekattua Sintin polven tilanne ja selvitettyä, mistä johtuu/johtui Sintin oikean takajalan lonkan lonksuminen.

Tällaista tällä kertaa. Välillä tuntuu, että kaikki shitti kaatuu kerralla niskaan. Onneksi Vanin jalka tuntuisi olevan jo parempi. Ja tärkeintä on tietenkin, että saan pitää nuo koirat rinnallani - sekään ei ole mitenkään itsestäänselvää ja muutamat itkut on tullut viime aikoina itkettyä ystävien ja tuttujen koirien poismenon johdosta.

Mutta tässä siis Juha Kallion viesti: 

"Voivatko lihaskireydet olla vielä "vanhaa perua" pitkäaikaisesta kipeytymisestä ja epäsymmetriasta, eli helpottivatko lihasvaivat oikein täysin koskaan? Nyt en ole kuvien ääressä, mutta muistaakseni lonkkien rakenteessa ei ollut isompaa sanomista tai väljää ja takaselkäkin muistaakseni tsekattiin. Ongelmia lonkkaan voi kuitenkin tulla, jos lihasköyhyys etenee haitaksi saakka. Oikealla pitäisi toisaalta olla vahvemmat lihakset, jos vasemman puolen fabella vaivailisi - ristiriitaista siis. Jos köyristelee fabellan vaivan takia, lihaskipu voisi selittää oikean puolen oireeet, mutta ei lonksumista.

Fabella on iso ja muhkurainen, eikä varmaan vielä kokonaan asettunut, koska uudisluuta kertyy pitkään uusiutuneiden vammojen jälkeenkin. Se, kuinka paljon muhkura vaivaa, ei oikein ole arvioitavissa pelkällä röntgenillä, mutta luupatin muutokset (mahdollinen luutuminen tai sitten edelleen jatkuva kasvu) kertovat kyllä jotakin."


Ja sitten fyssari Maaritin pohdintaa:
 
Summasummarum oli, että kontrollikäynti voisi olla paikallaan. Jo ihan sen vuoksi, että nähdään missä mennään polven kanssa, koska ilmeisesti ottaa ihan hyvästi aikaa, ennen kuin se siellä asettuu. Tuo lonkan lonksuminen tuli ihan puun takaa ja olisi mun mielestä tsekattava ehdottomasti, oliko joku hetkellinen juttu vai mistä on kyse. Selän pyöreyden uskon johtuvan muista Sintin jutuista, en usko, että selässä varsinaisesti on mitään ongelmia.

Miten jumpat on onnistuneet Sintin kanssa? Täytyy muistaa, että takaosa on heikko ja siihen on jumppa vasta tuoreeltaan aloitettu ja se siitä pikkuhiljaa vahvistuu ja tulee varmasti helpottamaan Sintin oloa, kun saadaan tukevia lihaksia vahvemmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti