29.5.2013

Maanantaina fyssarikäynti, tiistain tokosta vahva AVO2-tulos

Maanantai-iltana ajelin vielä Vantaalle Aistiin, ja Sintti pääsi Niina Sorvarin käsittelyyn. Lihaskireyksiä löytyi lievästi molemmin puolin rinta- ja lannerankaa, lisäksi oli hieman jäykkyyttä lannerangan joustossa. Myös takapään lihakset saisivat aktivoitua vielä tehokkaammin. Sintti sai lopuksi myös laserhoitoa selkälihaksille.

Luulin, että Sintti olisi enemmän etupäästään "jumissa", kun olemme treenanneet ja kisanneet nyt pääsääntöisesti 60 cm rimoilla. Mutta kyllä se takapää saisi vain olla vielä vahvempi, etupäästä löytyy hyvin joustoa ja sen syvät lihakset aktivoitua paremmin (kuten myös muussa vartalossa). Yritän nyt oikeasti jumpata Sinttiä ja tehdä erilaisia venytyksiä, meinaa vain aika loppua iltaisin kesken, mutta tähän on vain jostain löydyttävä aikaa. Lisäksi, Sintti ei ole niin sintti, vaan painoa saisi hieman tiputtaa. Selässä ja kylkiluiden päällä on kuulemma vähän ylimääräistä rasvakerrosta. Olen treenannut nyt aika paljon, ja nameja menee jonkin verran palkkaamiseen, mutten ole vähentänyt niitä kuitenkaan aamu- ja iltaruoista. Veikkaisin, että tuo pieni "pläskiys" on vain tästä johtuvaa :)

Tiistaina olin päivän Helsingissä työhön liittyvässä seminaarissa, ja kiiruhdin sieltä kotiin iltatokokoetta varten. Onneksi koe oli meidän "kotikentällä", eli tien toisella puolella, joten ei tarvinnut lähteä ajelemaan mihinkään pidemmälle. Oli lämmin sää, mutta onneksi tuuli sen verran ettei hiekkakentällä ollut ihan läkähdyttävän kuuma. Käytin tytöt lenkillä, ja pistäydyin sen jälkeen hakemassa kisakamppeet kotoa ja jätin Caron & Vanin sinne. Kävelin Sintin kanssa kentälle, enkä ottanut edes autoa matkaan. Avoimessa luokassa taisi olla kuusi koirakkoa, joten paikkamakuu oli yhdessä erässä, meidän numero oli 2. Tein Sintin kanssa pari lyhyttä paikkamakuuta, että olisi sopivassa mielentilassa paikkamakuuseen mentäessä. Hyvin oli kuulolla paikkamakuuseen mentäessä, vähän katseli viereistä aussia, mutta otin Sintin kontaktiin ja sen jälkeen ei pää enää pyörinyt. Hyvin tipahti maahan. Kun tulin piilosta, nosti päätään ja pisti sen takaisin "lepo"-asentoon, eli vähän ehkä sellaista levottomuutta. Hyvin pysyi maassa ja hieno perusasento. Paikkamakuusta siis 10 (x3). Palkkasin Sintin paikkamakuun jälkeen ja jätin sen hetkeksi yksin, kävin katsomassa hetken aikaa ensimmäisen koirakon suoritusta. Sen jälkeen virittelin hetken aikaa lelulla, jonka jätin huomaamatta maahan. Otin Sintin sivulle ja seuruutin kehään. Sitten tuomari kysyi, että onko minulla noutokapulaa, ja sen olin jättänyt repulle. Piti käydä hakemassa kapula ja sitten pääsimme vauhtiin :D

Seuraaminen taluttimetta: 9 (x2) > Minun makuun tosi hyvä seuraaminen, pikkaisen nopeammin saisivat perusasennot saisivat tulla.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 (x2) > Hitusen väljä valmisteleva osuus mielestäni, muttei tuomarin mukaan :)

Luoksetulo: 7 (x3) > Pikkaisen nykäisi, kun lähdin kävelemään, pysyi kuitenkin paikallaan. Stoppi oli ihan älyttömän hienoa!!! Sitten tuli se epävarmuus, että saako tulla luokse, pysähtyi kerran, tuli toisella käskyllä eteen ja sitten mietiskeli vielä perusasentoa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0 (x2) > Voi hitsiläinen, meni maahan!

Noutaminen: 8 (x2) > Hyvin pysyi sivulla, kun heitin kapulaa, nopea haku, mutta jäi tosi kauaksi luovutusasentoon, jouduin kurottumaan ja perusasennossa myös takkuilua.

Kauko-ohjaus: 10 (x3) > Tämä oli sikamakeehieno :D Liikkuri käskytti vaihdot tosi nopeaan tahtiin, mutta se vain sopi meille :)

Estehyppy: 8 (x2) > Hieno hyppy, hyvä istuminen, mutta eteen tuli väljästi ja jälleen takkuillen perusasentoon.

Kokonaisvaikutus: 7 (x1) > Tätä tuomari ei perustellut mitenkään. Kysyi vain, että onko kyseessä nuori koira kun tuli tuollaisia pikkuvirheitä.

Meidän sijoitus oli jaettu 3. sija, ja yhteispisteet siis 158 ja vahva AVO2-tulos. Pientä jossittelua oli jälkikäteen tehtävä, eli jos seisominen olisi onnistunut niin pisteitä olisi ollut paljon enemmän tai jos tuomari olisi antanut pari pistettä lisää kokonaisvaikutuksesta jajaja :D

Erittäin tyytyväinen olin Sintin suoritukseen. Nuo luoksetulon, noudon ja hypyn loppuosat alkoivat takkuilla vähän aikaa sitten. Kyse on jonkinlaisesta epävarmuudesta, joka alkoi luoksetulosta. Tein pelkkää stoppia niin pitkään, että selkeästi "kyselee" sitä että saanko nyt ihan oikeasti tulla luokse. Ja jostain syystä sama juttu on nyt myös noudossa ja hypyssä. Aion varmaan vaihtaa nuo loppuosat suoraan sivulle tuloksi, koska meidän ei näillä näkymin ole tarkoitus treenata pk-tottista ja suoraan sivulle tulolla välttyisi noilta turhilta pistemenetyksiltä. Tai sitten treenaan vain nuo loppuosat kuntoon :D Saa nähdä, erittäinen onnellinen olen kuitenkin koirasta, jonka vire pysyy tosi hyvänä pelkillä kehuilla eli selkeästi tekee minulle niitä hommia eikä palkkaa varten. Tuntui, että Sintti olisi jaksanut olla kehässä pitempäänkin :) Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa koetta! Kokeen jälkeen hain Caron ja Vanin mukaan, ja kävin pitemmällä lenkillä tyttöjen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti