5.8.2013

Lappeenrantaan kävi tiemme, tuloksena roppakaupalla hyvää mieltä ja 3 x hyl

Katselin Sintin liikkeitä perjantai-iltana lenkillä ja mielestä lanneselkä ei ollut enää niin köyryllä. En kuitenkaan lähtenyt vielä ajelemaan Lappeenrantaan, vaan odottelin yö yli. Siivosin kämpän, että olisi mukavampi tulla kotiin reissun jälkeen :) Lauantaiaamuna pakkasin tavarat kasaan ja liikkeellä olimme ennen puolta yhtätoista, perillä Lappeenrannassa yhden aikaan. Lähdimme melkein heti suorilta lenkille koirien kanssa, emme vetäneet mitään himolenkkiä, kun oli niin KUUMA. Lenkin jälkeen "terveellisesti" mäkkäriin syömään, sitten hetkeksi huilimaan ja sohvan kautta LAU:n saunailtaan (joka sopivasti järjestettiin näin kisojen alla :D ). Saunoin, uin ja söin hyvin, tytöt olivat mukana matkassa ja olivat pääosin autossa, kun siellä juoksenteli pieni pentu ja bortsu irrallaan. Käytin yhdessä vaiheessa tytöt pissillä ja Sintti pääsi vähän tutustumaan colliepentuun ja katselemaan kesäillan tunnelmia laiturilta:

© Marika Blom
Joskus kymmenen aikaan ajelimme takaisin Marikan luokse ja kävimme lenkillä koirien kanssa, oli ihanan viileää :)

Sunnuntaiaamuna oli jälleen tosi lämmin jo heti aamusta, hiki meinasi virrata jo aamukävelyllä! Kisapaikalla, eli LAU:n hallilla olimme ennen kymmentä ja siinä jäi yli tunti aikaa valmistautua. Hetken aikaa katselimme radanrakennusta, minien rataantutustumisen ja pari ensimmäistä koiraa, jonka jälkeen lähdimme lämmittelemään koiria. Tuomarina toimi tänään Sascha Grunder, ja ensimmäinen rata oli KV-rata, johon minulla oli Sintti ilmoitettuna. Rata oli oikein mukava, kolme kinkkisempää kohtaa: alku, jossa periaatteeessa oli kaksi takaakiertoa, kepeille vienti ja puomin jälkeiset kaksi hyppyä. Sain mielestäni ihan hyvän suunnitelman aikaiseksi, mutta Sintti ei sitten tullut 2 hypyn pakkovalssiin vaan hyppäsi sen väärin päin, tosin, videolta näkee, että käännyn liian aikaisin pakkovalssista pois. Eli, ohjaajan mokasta HYL. Jatkoin rataa, 3 hypyn takaakierto + sen jälkeinen valssi + 4 ja 5 hypyn välinen valssi toimivat hyvin. Keinun alasmenossa pientä hapuilua, hyvin irtosi suoraan putkeen, ja sitten keppisekoilua, eli yritin vetää Sinttiä keppien alkuun, mutta Sintti tuikkasi johonkin väliin, aloitti sitten uudelleen väärästä välistä ja kolmannella kerralla kepit onnistuivat hyvin, keppien jälkeinen kaksi tosi hyvää ennakoivaa valssia, hyvä A:n kontakti, irtoaminen A:n alla olleeseen putkeen kahden hypyn jälkeen. Sintti meni tosi hienosti puomin loppuun, sillä leijeröin seuraavan hypyn taakse pakkovalssiin, joka sitten epäonnistui :D Loppu tosi hyvä ja onnistunut takaaleikkauskin mukana! Katsoin videolta ja hypyt näyttivät ihan hyviltä, joten uskalsin mennä myös hyppärille Sintin kanssa.

Sintin radan jälkeen kävimme Marikan & koirien kanssa jäähdyttelemässä ja aika nopeasti pääsinkin sitten medien rataantutustumiseen. Hyppäri oli tosi vauhdikas, juuri sopiva Carolle. Kepeille vienti mietitytti, muuten ei oikeastaan mikään muu kohta. Alussa hyppy-hyppy-hyppy takaakierrolla onnistui hyvin, sitten tein valssin 4 hypylle ja vein ohjauksella Caron väärälle hypylle keppien sijaan, eli siitä HYL. Huoh, mikä moka ohjaajalta. Keppien jälkeen oli radan vauhdikkain pätkä, eli suora putki - pituus ja kolme hyppyä, ehdin pituuden jälkeen suunnittelemaani sokkariin ja tein vielä toisen sokkarin ennen tuota kolmatta hyppyä - oli muuten hieno kuvio ja Caro KULKI! Pussiin irtosi hyvin, kuten myös putken pimeään päähän, pienen pyörähdyksen teki putken jälkeen ja loppusuoralla oli ihan mahdoton vauhti :D Hitsiläinen, että harmitti tuo HYL. Lappuihin oli nimittäin merkitty nuo ajat ja Carolla oli neljänneksi nopein aika, ilman tuota väärää hyppyä olisi varmasti hätyytelty kärkisijoja :D Noh, ei mahda mitään, uusi yritys seuraavalla kerralla :D

Caron radan jälkeen hiki virtasi pitkin naamaa eikä siinä jäänyt kovin kauaa ennen maksien rataantutustumista, kävelytin Caroa ja yritin saada hengityksen tasaantumaan (ja nähdä jotain silmillä, joita hikipisarat kirvelsivät :D ) Mietin tosi pitkään, että miten vien Sintin kepeille, katsoin kohtaa niin kuin olin Caron kanssa tehnyt ja mallailin vetoa. Pituuden jälkeisellä hypyllä päätin tehdä sokkarin, mutta eri puolilla kuin mitä Carolla tein ja sitten kahden jälkimmäisen hypyn välissä takaaleikkauksen. Lisäksi suunnittelin valssin radan loppuosaan, putken jälkeen, ja takaaleikkausta kahden viimeisen hypyn väliin. Alun hyppy-hyppy-hyppy takaakierrolla meni oikein hyvin, ja sitten jänistin viime tipassa ja päätin viedä valssilla kepeille, ja arvatkaapa, sujahtiko myös Sintti sinne väärälle hypylle tismalleen samassa kohdassa kuin Caro - kyllä! Eli ohjaaja ei oppinut ensimmäisestä kerrasta mitään ja turasin siis Sintinkin radan HYLyksi. Keppien jälkeen oli tosi hienoa menoa, tosin pituuden jälkeisellä hypyllä sokkari muuttui jonkinlaiseksi saksalaisen ja päällejuoksun tapaiseksi, mutta toimi hyvin. Sintti ampui hienosti pussiin, haki putken pimeän suun ja teki hienosti valssia putken jälkeisellä hypyllä. Loppusuoralla se sitten sujahti suoraan putkeen hypyn sijasta, tein huonosti suunnitellun takaaleikkauksen ja otin vielä kolmannen yrityksen, että saimme sen takaaleikkauksen onnistumaan. Lopun sekoilua ja tuota miun aiheuttamaa hylkyä lukuunottamatta rata oli kyllä tosi hieno :D Minulla on videot radoista, siirrän ne heti tänne, kun saan purettua videot kännystä.

Näiden kisojen perusteella treenin alle on pistettävä erilaiset keppikulmat Sintin kanssa ja Caron kanssa se, että luotan sen hakevan kepit eri kulmista. Varmistelen liikaa ja näin jälkikäteen uskon, että Caro olisi hakenut hyppärin keppien aloituksen oikein. Sintin kanssa on treenattava myös noita pakkovalsseja, veikkaan kylläkin, että niissä on enemmän ohjaajalla opeteltavaa :D

Nesteytyin tässä vaiheessa koiria kunnolla, minkä jälkeen lähdimme jäähdyttelemään. Kun palasimme hallille niin ei siellä enää kovin montaa autoa näkynyt. Ajelimme vielä Kotipizzaan, missä oli vuorossa videoiden analysointia :D Syömisen jälkeen lyhyt pissatuslenkki, ja sen jälkeen oli heitettävä taas hyvästit ja lähdettävä ajelemaan kotia kohden. Meillä hulluilla on kyllä aina niin hauskaa - kiitos Marika jälleen yösijasta ja kaikesta muusta!!! ;D Perillä Hyvinkäällä olimme jo puoli seitsemän aikaan, purin tavarat ja kävimme vielä sellaisen humpsuttelulenkin metsässä. Jumppasin Sintin ja näyttäisi kyllä siltä, ettei lanneselkä ole enää niin köyryssä. Hyvä! Tänään on vuorossa agitreenit RimA:n hallilla, teen varmaan vain hyppytekniikka ja ohjausta matalalla rimoilla, pitää nyt ottaa varovaisemmin. Onneksi on ensi viikolla se osteopaatti. Lisäksi Sintti mahtui mukaan 8.9. Järvenpäässä järjestettävään Vappu Alatalon hyppytekniikan jatkokurssilla, siellä saamme sitten ainakin selvyyttä tuohon hyppytekniikan tilanteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti