7.8.2013

Maanantain agit (+ tokon tynkääkin) ja tiistain eläinlääkärireissu

Maanantaina taas pikalenkki töiden jälkeen ja sitten kohti RimA:n hallia. Lämmittelylenkki metsässä ja oli jälleen tosi kuuma. Treenasimme pihalla ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta. Sintti teki ratatreenin 45 cm rimoilla ihan sen vuoksi, että oli edellispäivän kisat "alla" ja kun oli niin kuuma. Itse treeni meni hyvin. Alussa kaksi hyppyä, joiden jälkeen linjasin vekillä ja kokeilin persjättöä 4 hypylle, hyvin toimi. 5 putken jälkeisellä hypyllä niistosokkari ja siitä kepeille, oikein hyvää menoa :D Keppien jälkeen valssi, kaksi hyppyä ja irrotus kauemmaksi kolmannelle, hyvin haki keppien aloituksen kovasta vauhdista. Keppien jälkeen niistosokkari hypylle, mutten katsonut koiraan ja se sujahti selän takaa putken väärään päähän. Uusi yritys, ja nyt maltoin ottaa kunnolla haltuun niistosokkarin jälkeen ja katsoa koiraan, meni oikeaan päähän putkea. Lopussa jotain kikkailua ohjaajan toimesta, mutta meni virheettömästi :) Tosi hieno veto Sintiltä, en ruvennut ottamaan toistoja, ettei koira läkähdy ja Sintti teki töitä yli kympin arvoisesti. Vein Sintin juomaan, kävelytin sitä hetken ja laitoin hetkeksi autoon lepäämään.

Pidin tässä välissä Caron kanssa pienen tokotuokion. Ensin metallisen noutoa, jäi tuijottelemaan ensimmäisellä yrityksellä maisemia kapulan luo, toisella mietti hetken ja kolmannella palautti kapulan vauhdikkaasti. Oikeeta dementiatokoa :D Sitten kaukokäskyt ja nyt päätin, että pjärkele teemme ne kunnolla. Käskytin napakasti ja Carohan teki äärimmäisen hienot vaihdot, eikä liikkunut yhtään! Jeeeeeee!!! Miun asenteen pitää selkeästi olla tässä kohdillaan. Seuraamisen pätkiä otimme myös, hyvä paikka ja virekin oli kohdillaan, jees! Lisäksi luoksetulo ensin suorana ja sitten toisella kerralla stoppi aika lähellä minua, teki napakasti.

Caron tokojen jälkeen kävin rakentamassa Sintille hyppytekniikkaharjoituksen, eli korkeuden arviointia. Sarja oli 40-45-55-45-40. Meillä ei ole siivekkeissä ollenkaan tuota 50 cm korkeutta, joten jouduin kasvattamaan 10 cm tuota korkeutta yhtäkkiä eikä se ole oikein hyvä asia (tässä pitäisi olla korkeuden vaihtelu aina se 5 cm joko ylös tai alas). Mutta näillä mennään... Tuo 55 cm oli selkeästi Sintille vaikea, vetäisi takatassut alle hypyn päällä + ponnisti turhan korkealle. Muut korkeudet olivat oikein hyvä, eli tätä harjoittelua jatketaan :) Hyppytekniikkaharjoituksen jälkeen Sintti meni vielä suoraan tekemään ratapätkän, rimat edelleen 45 cm. Ja olipa hieno veto - kokeilin alun putken jälkeen hypyllä niistoa ja siitä takaaleikkausta kepeille, toimi hyvin. Keppien jälkeen ohjaaja taas vaihteeksi vetäisi itsensä liian aikaisin niistosta pois ja Sintti kielsi. Otin sitten kepeiltä vauhtia ja maltoin odottaa niistossa, ja kyllähän se Sintti osaa :) Loppu aivan sairaan hienoa menoa! Totesin tämän jälkeen, että vissiin olen parempi medi- kuin maksiohjaaja :D Varon vähän turhaankin Sintin kanssa korkeita hyppyjä ja se tekee ohjaukseen epävarmuutta.

Kävelytin taas Sinttiä ja otin Vanin tekemään pieniä tokojuttuja. Kiertojen kautta luoksetulon stoppeja ja maahanmenoja, nämä olivat kaikki tosi hyviä. Nyt vain pitäisi saada sama asenne siihen oikeaan liikkeeseen :D Seuraamisen lähtöjä teimme niin, että minulla oli lelu kainalossa ja hyvästä kontaktista + paikasta tuli nopeasti palkka. Ihan jees, pikkaisen meinasi keulia (voisi nopetella sitä selän takaa palkkausta?). Liikkeestä istuminen oli tosi hieno! Tästä on tullut ihan kokonainen liike :D Taisin hömpötellä vielä jalkojen välistä pujottelua ja maassa peruutuksia ryömimällä. Vanin tokoilujen jälkeen kävimme heittämässä sellaisen puolen tunnin jäähdyttelyn.

***
Eilen aamulla (6.8.) huomasin, että Vanin emättimestä tulee kirkasta vuotoa. Olin jo muutaman päivän katsellut, että pyllykarvat ovat märkänä mutta ajattelin sen johtuvat anaaleista (jotka kylläkin tyhjensin joskus 1,5 viikkoa sitten). Koska Vani on ollut aika vaisu ja vetämätön, niin pelkäsin kohtutulehduksen riskiä ja varasin ajan Animagi Mäntsälään. Hyvinkäältä tai Riihimäeltä en saanut aikaa samalle päivälle, mutta onneksi erinäisten vihjeiden myötä paikaksi valikoitui tuo Mäntsälä ja sain ajankin samalle päivälle. Lähdin töistä aikaisemmin, että ehdin käyttää tytöt tarpeillaan ja sitten ajelimme Mäntsälään. Aika eläinlääkärille oli klo 17.30, mutta pääsimme "sisään" joskus hieman ennen kuutta. Vania ahdisti taas kovin eläinlääkärin pöydällä oleminen, se suorastaan jähmettyy paikalleen eikä ottanut mitään kontaktia eläinlääkäriin - katseli vain seiniä. Vani ei reagoinut millään tavalla vatsanseudun tutkimiseen, joten päätimme ultrata kohdun varmuuden vuoksi. Sieltäkään ei mitään normaalista poikkeavaa löytynyt, joten oireet menevät (jälleen) valeraskauden piikkiin. Tässä eläinlääkärin lausunto käynnistä:

"Vanilla kirkasta vuotoa emättimestä, huomattu aamulla. Juoksu alkanut 20.5. ja kestänyt 3-4 viikkoa. Syöminen ja juominen normaalia. Ei ole ollut pentuja, ollut valeraskauksia lähes joka juoksun jälkeen, pahenee joka kerta, viimeksi nisätulehdus, saanut ab:n. Nyt vähän vaisu, liikkuu haluttomasti, sisätiloissa vetäytyvä.

Tutkittaessa yleisvointi muuten normaali, hieman vaisu. Vulvasta lypsämällä pieni tippa kirkasta eritettä, vulva muutoin siisti. Nisästä maitoa.

Ultraäänellä tutkittiin kohtua, ei normaalista poikkeavia löydöksiä. Kohtutulehdus on kuitenkin nopeasti kehittyvä tila, joten mikäli voinnissa tapahtuu muutosta huonompaan, on otettava viipymättä uudelleen yhteyttä eläinlääkäriin.

Näillä löydöksillä oireilu viittaa kuitenkin valeraskauteen, jonka lopettamiseksi Galastop-lääkitys ohjeen mukaan. Toistuvien valeraskauksien vuoksi sterilaatio on suositeltavaa, kun oireilu on loppunut." - eläinlääkäri Marianna Dykas

Juttelin eläinlääkärin kanssa ja hän suositteli sterilaatiota noin kuukauden kuluttua. Tämä sen takia, että hormonitoiminta ehtii palautua normaaliksi valeraskauden jälkeen. Olihan se helpotus, ettei kohtutulehdusta löytynyt - olin nimittäin varautunut henkisesti siihen, että Vani joutuu leikkauspöydälle. Ajelimme takaisin Hyvinkäälle ja kävimme lenkkeilemässä tunnin verran. Ilmeisesti olin jännittänyt ihan hirveästi tuota Vanin eläinlääkärikäyntiä, kun en jaksanut illalla tehdä enää mitään muuta kuin maata sohvalla. Sintin kyllä pikaisesti jumppasin, ja hieroin hiukan Vania. Vani sai myös ensimmäisen annoksen Galastop-kuurista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti