7.5.2013

Kädetöntä ohjausta, kuvia ja vähän tokoakin

Sintti aloitti eilen uudessa treeniryhmässä. Kesän ajaksi siirryimme maanantaille treenaamaan, kun keskiviikkoisin on Niinun treenit Espoossa (huomenna ensimmäinen kerta) eikä Jari kouluta kesällä. Virvan treeni oli oikein hauska, pätkä, jossa oli hyppyjä, putki, puomi ja pituus. Erikoisen radasta teki sen, ettei käsiä saanut käyttää kuin yhdessä kohtaa. Kaiken ohjauksen piti tapahtua yläkropalla, olin alussa ihan varma siitä, että kieltoja ropisee koko ajan. Mutta Sintti yllätti, kerran tuli kielto, mutta muuten sujui kyllä erinomaisen hyvin. Minun piti keskittyä vain kunnolla rytmittämiseen, kun välillä rynnin liian kauaksi koirasta. Sinttiin tuli vauhtia tosi paljon lisää, kun annoin sille "tilaa" ja hain rajoja esimerkiksi putken pimeään suuhun lähettämisessä. Puomilla sain ottaa reilusti sivuetäisyyttä ja Sintti teki oikein hienot kontaktit. Otin vielä treenin loppuun puomin kolmeen kertaan palkalla, keinua ja lisäksi keppejä niin, että Virva palkkasi niiden lopussa. Sain ohjata myös yhtä vierasta bortsua, ja olipas kivan oloinen peli :)

Marika löysi (pyysin etsimään, kun en itse löytänyt :D ) kuvia Hattulan 28.4. kisoista. Nämä ovat niin ihania, että laitan ne kaikki tähän. Kuvien copyright on JL ja ne löytyvät osoitteesta johannaly.galleria.fi

Tänään kävimme noin tunnin lenkin jälkeen vielä tokoilemassa tuossa kotikentällä. Sintti aloitti kaukokäskyillä, palkkasin jokaisesta vaihdosta, kerran jumi ensimmäistä istumista. Jatkoin seuraamisella, jossa käännökset molempiin suuntiin, juoksu, täyskäännös, pysähdyksiä. Kivaa menoa, alussa painoi, mutta tasoittuu sitten kun päästään vauhtiin. Noudossa tarjoili luovutusta sivulla, en tiedä, pitäisikö tämä vaihtaa oikeasti siihen, että luovuttaisi suoraan sivulla sen kapulan. Otin myös molemmat jättävät, erotti hyvin ne. Luoksetuloja kiertotreeninä, stoppasi hienosti! Lisäksi paikkamakuu, jossa häiriönä olivat takana jalkapalloa pelanneet pienet pojat. Nousi, kun kävin tonkimassa treenireppua, ilmeisesti unohti olevansa paikkamakuussa. Palautin takaisin ja sitten makasi rauhallisesti. 

Caron kanssa tein ruutua, mutta aluksi ei bongannut sitä. Otin takaisin ja sitten haki katseellaan ruudun. Humputteli taas ruudun takareunaan, seisominen oli aika hidas, ei mennyt onneksi maahan suoraan. Njääh. Otin sitten lähempää oikean paikan vahvistamista. Jostain syystä haluaisi koko ajan mennä oikean puolen, takimmaisen ruutumerkin luo. Kaukokäskyissä tarjoili s-m vaihdon sijasta s-i -vaihtoa. Caro oli jotenkin nihkeän oloinen ja helpotin kaukokäskyjä lyhentämällä välimatkaa, kunnon vaihdoista palkka ja jätin treenin siihen. 

Vanin kanssa seuraamisesta istumista ja nyt teki useamman onnistuneen istumisen - jeeeee!!! Olin tästä niin onnellinen, että sitten vain kiertojen kautta tein stoppeja - stoppaa, mutta lähtee sitten hiipimään. En tiedä, auttaisiko apuohjaaja, eli stopin jälkeen joku heittäisi lelun Vanin taakse = ei tarvitsisi aijata niin kovasti lelua. Käytin hyödykseni myös kentän suuren häiriön, ja tein kaukokäskyistä pelkkää m-i -vaihtoja, hyvin nousi. Loppuun vielä maassa peruutteluja ja pujottelua jaloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti