16.5.2013

Maanantain agit, tiistain tokot, kauhea väsy ja videoita

Maanantain treenin aiheena pitkät estevälit, koiran irrottaminen ja irtoaminen. Ennen treeniä, lämppälenkillä nähtiin hirvi ja se olisi ollut hirrrrrrveen kiinnostava. Sintti katseli ojaa, jonka yli hirvi kulki, sen näköisenä, että syntyykö niitä hirviä enemmänkin sieltä ojasta :D Hassu höppänä! Treenissä kakkoshypyn ennakoiva valssi meni ekaksi pitkäksi, olin liian kaukana hypystä itse. Kolmoshypyn takaakierto onnistui joka kerralla tosi hyvin, ja sain lähetettyä Sintin kaukaa sinne - hyvähyvä! Tosin, hyppäsi tuota takaakiertoa aika mielenkiintoisella tyylillä, vissiin oli kauhea kiire minun perään suoraan putkeen. Putkijarru toimi, kepeille vaikea kulma, piti linjata kunnolla, että haki oikean välin. Kepeillä vaikeuksia, kun yritin sitä että pujottelee loppuun ja itse leijeröin keppien viereisellä hypyllä, laitoin lelun keppien loppuun avuksi. Irtosi nätisti keppien jälkeiseltä hypyltä putken pimeään päähän. Vaikein kohta radalla oli, kun tulin kahden vierekkäisen hypyn valssista kahdelle peräkkäiselle hypylle ja niiltä piti kääntää koira takaisin menosuuntaan kepeille. Tässä piti vain lähteä ajoissa valssista pois ja tehdä pieni vekki hyppyjen välissä. Kepeillä pystyin vedättämään niin hyvin, että sain seuraavan takaakierron onnistumaan, vippaus hypylle onnistui, jos pidin ohjauksen (ja yläkropan kohti hyppyä). Tuli nimittäin hypyn ohi, jos rupesin ennakoimaan jo seuraavaa estettä. Suoran putken jälkeen käännös takaisin tulosuuntaan hypylle. Tässä tarvitsi voimakkaan jarrun, että sai koottua hypyn. Tässä vaiheessa kävimme tauolla, sitten yritys tehdä nollalla loppuun. Ainakin lähtöön jouduin kerran palauttamaan, mutta sitten vedettiin kyllä nollalla läpi ja pikkaisen tuli hiki :) Kävin tekemässä myös kontaktit hallin sisällä ja rengasta vahvistelin. Näillä mennään kohti Laukaan kisoja! Jäähdyttelylenkin tein läheisessä metsässä, sen jälkeen vielä Carolle luoksetulo, stopit jees, ja kaukot, joissa vähän otti häiriötä, mutta teki ihan hyvät vaihdot. Vanille liikkeestä istuminen, tämä alkaa pikkuhiljaa mennä "selkärankaan" :)

Tiistaina kävimme tokoilemassa Sannan & bortsupoikien kanssa Jokelassa ihanalla nurmikentällä. Sintin kanssa vedin AVO-liikkeet putkeen (ei hyppyä), palkkasin välillä. Ensin teimme paikkamakuun, olin selin ja oli ehkä vähän liikkunut, en ole ihan varma, mutta mielestäni ruohossa oli jälkiä "matelusta". Seuraaminen tuntui ihan älyttömän hyvältä, käännökset, juoksut, pysähdykset toimivat. Jeejee, hyvä asenne myös Sintillä! Jättävät oikein hyvät. Luoksetulo on vaikein tällä hetkellä, tekee kyllä hyvän stopin, mutta ennakoi sitten loppuosaa ja on vähän epävarma tullakoluoksevaiei ja tarjoaa uutta stoppia. Pitää tehdä nyt suoraan seisomisesta kunnon palkalla luoksetuloja. Noudossa pyöritteli kapulaa luovuttaessa, muuten hyvä. Kaukoissa jumitti ekassa vaihdossa istumaan nousua, sitten oikein hyvät vaihdot. Hyppyeste ei ollut mukana. Pari viikkoa on aikaa kokeeseen, paljon on hiomista, mutta eipä se maailma mihinkään kaadu jos ei sitä ykköstä saada. Tärkeintä on kyllä Sintin asenne ja tekemisen halu. Ja jos ei ohjaajalla riitä aika hioa kaikkia asioita kuntoon, niin ei se ole koiran vika. Mahdollisuudet kyllä on tehdä ykköstulos.

Caro aloitti luoksetulolla. Otin pelkkiä suoria luoksetuloa, kun meinaa ennakoida stoppeja. On tämä vaikea liike, kun tuntuu etteivät palaset loksahda missään vaiheessa kohdalleen. Ruutuun meni hömpötellen ja lösähti suoraan maahan. Pyysin takaisin luokse ja sitten oli ihan eri meininki, pikkaisen menee ruudun oikeaan reunaan kiinni, mutta jäi seisomaan. Pitää jatkossakin olla tiukkana siitä, että ruutuun mennään AJATUKSEN kanssa, ei humppatiheijaahuhhahhei-rillutellen. Seuraamispätkällä piti hyvin paikkaa, en tehnyt mahdottoman pitkää, kun tuo paikka oli niin hyvä. Kaukoissa yksi huono s-m -vaihto, muuten teki hyvällä tekniikalla. Metallinen tippui ensimmäisellä maahan, mutta nosti käskystä ja toi sivulle, toisto ok. Caron kanssa pitäisi löytää tasapaino humputtelun ja sellaisen oikean asenteen välillä. Se osaa kyllä, mutta tekee sellaisia "jotain siihen suntaan" -suorituksia.

Vania en uskaltanut päästää irti, koska oli vähän turha suuri häiriö kentän laidalla. Onneksi Vani ei vain tiennyt tätä :D Eli eräillä miehillä oli kissa valjaissa ja se kissa oli välillä puussa kiinni ym. En halunnut kokeilla, mitä tapahtuu jos Vani olisi kissan bongannut. Pidin Vania hihnassa ja ruutua hyvin läheltä. Tarjoili kyllä miljoonajasatatuhatta versiota, mutta ei sitä että menisi suoraviivaisesti ruutuun - heittäytyi suoraan maahan, pyöri ruudussa. Kärsivällisesti kävin näyttämässä ruudun oikeaa paikkaa ja odotin oikeaa mielentilaa. Kun Vani rauhoittui, niin sieltä tuli pari tosi hienoa ruutuun menoa, suoraan ja käskystä seisominen. Nyt on jatkettava näin, eli rauhallinen mielentila ja sitten suoritus. Vania ei tarvitse hirveästi tällä hetkellä "nostaa", kun vire on korkealla. Liikkeestä istumiset oikein hyviä, tämä vaikuttaa jo liikkeeltä. Metallisen pitoa loppuun, kalisutteli, mutta sentään suostuu ottamaan metallisen suuhun ja pitämään sitä, pikkuhiljaa hyvä tulee :) Loppuun vielä maassa pakittelua ja jalkojen välissä pujottelua. 

Eilinen ilta meni siivoillessa, ei käyty mitään kauhean suurta lenkkiä. Kauhea väsymys on itsellä, ja nyt painaa se, että olen ollut viikon aikana tosi vähän kotona ja yöunet ovat jääneet vähiin. Tänään pitkä lenkki töiden jälkeen ja tuntui, että koirat olivat aika läkähtyneitä, oli sen verran lämmintä. Tänään on pakkailta, sillä huomenna olisi edessä ajaminen Äänekoskelle ja lauantaina Laukaan agikisat: Carolle kaksi rataa ja Sintille kolme. Hui, kun jännittää jo Sintin ekat 3-luokan kisat.

Tässä vielä videoita joistain radoista:

Sintti, Kotka 16.4.2013, tulos HYL
Sintti, Kotka 16.4.2013, tulos 0 (-8,83), 3. sija, LUVA
> Kiitos Sirpalle Sintin ratojen kuvaamisesta! :)

Caro, Lohja 27.4.2013, tulos HYL
Caro, Lohja 27.4.2013, tulos HYL
Caro, Mikkeli 12.5.2013, tulos 0 (-7,89), 5. sija
> Kiitos Marikalle Caron ratojen kuvaamisesta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti