21.5.2013

Vani 7-vuotta ja takana mahtava viikonloppu

Vani täytti eilen 7-vuotta :) Aika menee mahdottoman nopeaan, vastahan kävin hakemassa sen Joensuusta. Elämä Vanin kanssa ei ollut aina helppoa, mutta kyllä se on minulle rakas kaikkine ärsyttävine piirteineen. Synttäreidensä kunniaksi Vani aloitti juoksut, piti ihan kalenterista tarkistaa, että tulivatko juoksut liian aikaisin. Mutta ei, edellisistä on aikaa se 7 kk, eli ihan ajallaan tulivat. Iltaruoan höysteenä sankari sai nakkeja ja oli erittäin onnellinen :)


Olipas muuten kerrassaan ihanan mahtava viikonloppu! Perjantaina ajelimme Äänekoskelle Teijan luo, perillä olimme iltayhdeksän aikaan. Sintti on aina niiiiiin tohkeissaan, kun tajuaa pääsevänsä äidin ja siskon tykö, ja Teijalle se mouruaa onnellisena :D Ilta meni ihan kuulumisia vaihdellessa. 

Lauantaiaamuna herätys kahdeksan aikaan, ja Laukaassa olimme ennen kymmentä. Kävimme lämppälenkillä, yritin pitää jännitystä kurissa - Sintin 3-luokan korkkaus pisti jännitystä peliin. Radat olivat tuomariharjoittelija Timo Teilerin käsialaa. Radat olivat mukavan virtaavia, mutta siitä huolimatta niissä oli tekemistä ja sai olla tarkkana. Ensimmäisellä radalla mietitytti eniten alku, jossa olivat hyppy ja okseri suorassa linjassa, sen jälkeen piti kääntää sivuttain hypylle ja ohjata puomille. Otin pakkovalssilla okserilta, siitä hypylle ja takaaleikkauksella puomille, toimi hyvin. Puomin jälkeen oli hyppysyherö, missä tuli yksi rima alas, tiputti riman takajaloilla, joten huono ponnistus taisi olla. Keinun jälkeinen takaakierto oli tosi hieno, sain valssin ajoitettua hyvin, myös kepeille vienti tosi hieno. Keppien jälkeen valssi ja rengas, jolla vähän hidastin sen vuoksi että saa rauhan renkaan suoritukseen. Renkaan jälkeen oli pikkaisen kaartuva putki, pituus ja pituudelta kääntö takaisin tulosuuntaan, lähdin itse ennakoimaan pituuden jälkeistä hyppyä ja Sintti tuli pituuden välistä, ja tämä toistui kolme kertaa. Neljännellä yrityksellä juoksin samaa matkaan ja Sintti teki hyvin pituuden, loppusuoran A:n kontakti superhieno :) Ekalta radalta siis HYL, mutta olin tosi onnellinen - tuota pituuden sähläystä lukuunottamatta Sintti toimi tosi hyvin. Tuollaisesta näkee, että Sintti on vielä nuori ja kokematon, ei ihan kaikkea malta tehdä, varsinkaan, jos miekin vielä teen homman hankalammaksi ;)

Lähdin jäähdyttely/lämmittelylenkille, mutta annoinkin sitten Caron ja Sintin Teijan mukaan. Pakko oli jäädä katsomaan, milloin seuraava rata valmistuu kun Caro osallistui kahdelle jälkimmäiselle radalle enkä halunnut myöhästyä rataantutustumisesta. Tämä toinen agirata oli ensimmäistä suoraviivaisempi, eniten mietitytti renkaan jälkeinen takaakierto, ja radan keskivaiheilla ollut muuri-hyppy-hyppy, jonka päätteeksi piti koira viedä puomin ohi putkeen. Tämä rata sopi sekä minulle, Carolle että Sintille tosi hyvin :D Caro aloitti ja teki kyllä niin hienon vedon, ettei mitään järkeä. Ainoastaan keinun alasmeno oli kökkö, odotti kyllä, että keinu pamahtaa maahan mutta hyppäsi saman tien sieltä pois, eli aika korkealta. Sintti jatkoi makseissa hienoa menoa ja teki ensimmäisen puhtaan 0-radan kolmosissa - heti ensimmäisissä 3-luokan kisoissa. Jee!!! Lopputuloksissa Caro oli 2. sijalla ja Sintti 3. sijalla. Koska osallistujia oli sen verran vähän, niin SERT ei siirtynyt Sintille. Huonommille ei hävitty, sillä ohi menivät Udo ja Lux :) En sen enempää höpise radoista, kun niistä on videot, tässä:

Caro, tulos 0 (-8,69), 2. sija, etenemä 4,46 m/s
Sintti, tulos 0 (-9,61), 3. sija, etenemä 4,58 m/s

Hyppäri oli ehkä teknisesti vaikein näistä radoista. Lisäksi Caron rataantutustumisessa selvisi, että rimat ovat "tapissa", eli makseilla 65 cm ja mukana on okseri. Medien rataantutustumisessa en meinannut saada ajatusta mukaan, kun mietin että menenkö Sintin kanssa ylipäätään radalle. Emme ole siis tehneet kuin muutamia 65 cm korkuisia hyppyä, lisäksi mukana oli okseri. Sain kuitenkin ajatukset koottua ja lähdin Caron radalle hyvällä asenteella, alku oli hyvä, mutta sitten kosahti. Lähdin kahden hypyn välisestä valssista liian nopeasti liikkeelle ja samalla Caro jäi hetkeksi selän taa. En ottanut Caroa ohjaukseen mukaan ja sujahti selän takaa putkeen, vaikka olisi pitänyt mennä pussiin. Tästä siis HYL. Loppuradalla Caro teki kaksi kertaa kiellon putkelle, mutta ne menivät ihan ohjaajan piikkiin. Rupesi ihan naurattamaan, kun molemmat vähän sinkoilimme mihin sattuu :) Sintin suhteen päätin niin, että jos hyppää tosi huonosti tai rymistelee, niin jätän radan kesken. Hyppäsi kuitenkin alun hyvin, okserikin meni tosi sujuvasti, sitten sähläsin samassa kohdassa missä Caro meni pussin sijasta putkeen, ja tuon sähläyksen seurauksena (jäin jälkeen) Sintti pudotti pussin jälkeisestä hypystä riman. Lisäksi kielto putkelle ja sitten sujahti vielä putken väärään päähän, eli siitä HYL. Samassa kohdassa Carokin teki kiellon, eli selkeästi ei oma ohjausvalinta toiminut. Kepeille vaikea suljettu kulma ja jouduin ottamaan ainakin neljä kertaa aloituksen, että onnistui. Loppurata hyvällä tsempillä loppuun. Sintin Kukka-äiti teki hyppärillä paluun kisakentillä ja hienosti menikin, Kukalle siis 0-voitto ja SERT-H. Sintti on niin ylpeä äidistään :) Jäähdyttelylenkin heitimme läheisellä lenkkipolulla ja onnellisina ajelimme takaisin Äänekoskelle - hieno kisapäivä! Ilta meni istuskellen ja nautiskellen ihanan kesäisestä säästä :)

Annamari Sundgren ja Varpu Halonen ottivat ihania kuvia kisoista - suuri kiitos heille!

Näiden kuvien copyright: Annamari Sundgren

 
Näiden kuvien copyright: Varpu Halonen 
 
 
Sunnuntaina nukuin pitkään, eli yhdeksään :D Aamu käynnistyi aika hitaasti, miun kroppa oli niin jäykän tuntuinen. Puolen päivän jälkeen kävimme lenkillä, koirat pääsivät myös uimaan pienet kierrokset. Lenkin jälkeen pakkasin tavarat kasaan, ja Hyvinkäällä olin kuuden maissa. Ilta meni ihan sohvalla rötköttäessä, meinaa vanhuus iskeä, kun tällaiset reissut väsyttää niin kovin ;D Kiitos Teija taas kaikesta - oli huippua!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti