3.5.2013

Vuoden koirat 2012 ja vastaus haasteeseen

Eilisestä päivityksestä jäi kokonaan mainitsemassa se, että Caro sijoittui LAU:n vuoden koira 2012 -kilpailussa medien 3. sijalle. Kolmas sija tuli kolmannen kerran peräkkäin :D Sintti puolestaan pokkasi jaetun 3. sijan vuoden tulokas -sarjassa. Marika kävi edustamassa meitä seuran kevätkokouksessa ja toi palkinnot tullessaan viime viikonloppuna :) Kiitos tästäkin Marika!

Tiina (Pipipäät-blogi) oli jättänyt meille tällaisen kiertävän haasteen jo helmikuussa. Tästä siis oli kyse:

“Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten muutama uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.”

1. Mikä koirassasi on parasta?
Carossa ehdottomasti persoona, Vanissa kiihkeys ja Sintissä positiivinen elämänasenne. Caroon luotan todella paljon erilaisissa tilanteissa, siitä löytyy tietynlaista älykkyyttä ja iän tuomaa varmuutta. Vanin kiihkeys on usein tosi ärsyttävää, mutta samalla se on kyllä tuon koiran hienoin piirre - miten joku voikaan tehdä niin TÄYSILLÄ asioita :D Sintti on sellainen rento tyyppi, joka tuntuu olevan erittäin tyytyväinen elämäänsä. Ja Sintti "sopii omaan käteen" tosi hyvin, se tuntuu olevan ihan oikeesti bordercollie :)

2. Millainen koiranohjaaja olet?
Voisiko sanoa, että kehittyvä :) Tokossa minun pitäisi oppia se, ettei koiraa tarvitsisi viedä luokka kerrallaan vaan pitäisi uskaltaa aiemmin ottaa niitä ylemmän luokan liikkeitä harjoitteluun. Nykyisin maltti riittää siihen, että odotan koiran tarjoavan itse, ennen houkuttelin paljon. Tokossa jännitän paljon kokeita. Agilityssä olen paljon kunnianhimoisempi, suunnittelen ja analysoin (välillä liikaakin). Agilityssä osaan mielestäni liikkua hyvin, mutta rytmityksessä on vielä opeteltavaa. Välillä olen aika kärsimätön ja aiemmin turhauduin helposti, mutta nykyisin osaan ottaa jo asiat paljon rennommin. Pyrin parantamaan myös koiran heikkouksia, enkä takerru liiaksi siihen "ettei se pysty, koska..." Osaan mielestäni kehua ja kannustaa koiraa, heittäytyä tilanteeseen ja olla aidosti iloinen koiran tekemisestä :)

3. Millainen koirasi on harrastuskoirana?
Caro ei ole ollut mikään helppo ensimmäinen harrastuskoira ääniherkkyytensä takia. Onneksi kokemuksen myötä nuo pelkotilat ovat vähentyneet ja nykyisin se on varsinkin agilityssä luottopeli. Agilityssä Caro toimii kuin ajatus, kisakontaktit tosin tuottavat päänvaivaa. Tokossa vire on iän myötä vain kasvanut ja sen vuoksi tulee erilaisia virheitä. Caro palkkaantuu parhaiten nameilla ja kehuilla, yrittää ja tekee parhaansa. Mikään viettipommi Caro ei ole, mutta ääretön ahneus pelastaa onneksi paljon :) Vani on sitten ihan erilainen kuin Caro, kiihkeä ja taistelutahtoinen tyyppi, jonka paras palkka on lelu. Agilityssä Vani oli oikea viettipommi, jonka kanssa sai hakata päätä seinään lähdön ja kontaktien kanssa. Tokokisoissa Vani ottaa painetta ohjaajan jännityksestä, eli siellä ei vire meinaa riittää. Tosin, viimeisimmästä kokeesta on aikaa ja ainakin viime treeneissä on ollut nähtävillä se, että agilityn kiihkeys on siirtymässä myös tokoon. Sintti on sitten jotakin näiden kahden väliltä: se tekee aidosti ihmiselle töitä, tarjoaa ja palkkaantuu lelulla, nameilla ja kehuilla. Sintissä sekoittuvat sopivasti kiihkeys ja tietynlainen maltti, osaa siis säädellä virettään eikä kiehu yli - paimennuksessa tosin käy tosi kuumana, mutta pysyy silti kuulolla. Sintti ei tunnu ottavan painetta ohjaajan jännityksestä ja keskittyy hyvin. Mainio pakkaus!

4. Jos koirasi olisi biisi, mikä biisi se olisi?
Tämä on vaikea, en ole oikein ajatellut asiaa :) Caro on näistä kyllä vaikein, minusta tuntuu, että se on Negativen the Moment of Our Love. Rakas Caro :) Vani olisi varmaan 30 Seconds to Marsin Hurricane tai Cheekin Jippikayjei. Sintin kohdalla piti ihan kysyä apua Marikalta ja löytyi sopiva kappale, tai ainakin kertosäde, eli Neljänsuoran Tuulikki :D

5. Miten päädyit valitsemaasi rotuun?
Caro on sekarotuinen ja otin sen, kun en tiennyt minkä rotuisen haluaisin. Carossa on bordercollieta ja sen myötä kiinnostuin rodusta. Tutustuin myös Hannan Minja-bortsuun ja silloin tajusin, että bordercollie on minun rotuni. Minua kiehtoo muun muassa se, että bordercolliesta on moneen lajiin, sen tapa työskennellä ja muutenkin rotu sopii tällaiselle aktiiviselle ihmiselle :)

6. Mitä rotuja voisit kuvitella omistavasi?
Kyllä ne menevät näihin paimeniin, eli australiankelpien (Marikan syytä! ;D ) tai sheltin.

7. Mitä rotuja et ikinä haluaisi?
Rotuja, joilla on suuria terveydellisiä ongelmia. Tällaisia ovat esimerkiksi bulldoggit ja mopsit. Minulle on tärkeää esimerkiksi se, että koira pystyy liikkumaan vaivattomasti pitkiäkin matkoja.

8. Millainen koirasi olisi ihmisenä?
Caro olisi filosofinen pohdiskelija, jota häiritsee aika ajoin jokin fobia. Caro eläisi maalla, missä saisi kuljeskellä metsäteitä pitkin ja välillä heittäytyä pellolle selälleen katselemaan taivasta. Carolla olisi paljon ystäviä, mutta eniten hän nauttisi muutaman hyvin tärkeän ihmisen seurasta. Vani olisi luonteeltaan enemmänkin erakko, joka välillä äkäilee naapureilleen ja aiheuttaa eripuraa. Vani olisi kunnianhimoinen urheilija (painija tai taistelulajien harrastaja), joka ei kuitenkaan kuuntele valmentajaansa vaan tekee itse päätökset. Vanilla olisi kiihkeä suhde komean, nuoremman miehen kanssa. Sintti olisi ahkera työntekijä, joka tekee työtään tarkasti ja huolellisesti. Vapaa-aikaansa Sintti viettäisi suuren ystäväporukan kanssa urheillen ja tehden kaikkea muuta hauskaa. Sintin kalenteri olisi aina täynnä menoja.

9. Mikä on kalleinta koiriin liittyvää, jonka olet hankkinut?
Auto - ja siihen on mennyt kyllä rahaa ostamisen jälkeenkin :D

10. Paljonko käytät rahaa koiraasi keskimäärin kuukaudessa?
Kyllähän sitä menee, en uskalla edes laskea ;D

11. Mitä temppuja olet opettanut koirallesi vahingossa?
Täytyy tunnustaa, että yritän ylipäätään opettaa aika vähän temppuja koirille :D Vani oppi vahingossa peruuttamaan maassa ja Sintti antamaan molemmat tassunsa yhtä aikaa. Nämä ainakin tulivat vahingossa.

Haasteen heitän Marikalle & kelpoille sekä Hannalle & bortsutytöille.

Kysymykset, tässä on muutama sama kysymys kuin Tiinalla. Olivat niin hyviä :)

1. Miten kuvailisit koiraasi kolmella sanalla?
2. Miten päädyit koirasi nimeen?
3. Millainen koirasi on harrastuskoirana?
4. Jos saisit muuttaa yhden asian koirassasi, mikä se olisi ja miksi?
5. Mikä mielestäsi koirasi hienoin saavutus harrastusrintamalla?
6. Miten päädyit valitsemaasi rotuun?
7. Mikä on ollut suurin haaste koirasi kanssa?
8. Miten kehittäisit oman rotusi ominaisuuksia paremmaksi?
9. Jos koirasi olisi auto, mikä merkki se olisi ja miksi?
10. Mikä on parasta koirassasi?
11. Mitä tulevaisuuden tavoitteita sinulla koirasi kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti